Foreldreguide til Minecraft

Som en slags digital LEGO lar Minecraft barna utfolde seg kreativt. Bli kjent med de ulike spillmodusene for å unngå å bli angrepet av zombiene! I foreldreguiden kan lære mer om hva spillet går ut på, og hva du bør være obs på. 

Hva er Minecraft?

Minecraft er enkelt forklart digital LEGO. Spillet går ut på å samle diverse klosser og gjenstander for å bygge seg hus, lage redskaper og våpen. Spillet har en enkel grafikk, som kan gi foreldre assosiasjoner til gaming i "gamledager". Du kan spille Minecraft på ulike måter: Kreativt, der du kan bygge så mye du vil. Eller i overlevelsesmodus, der du kjemper mot monstre og er en del av et eventyr. Spesielt farlig blir det når mørket kommer, og zombier og edderkopper dukker opp. Her må man sørge for å forsvare seg for å ikke bli drept eller miste tingene man har samlet. 

Minecraft hjelper barnet å utvikle evnen til å planlegge og konstruere. I tillegg får man en god dose samarbeidsevner med på kjøpet. Minecraft kan spilles online sammen med andre. Her finnes enda flere spillmodus, som slåssespill, morderleker og byggekonkurranser. Spillet finnes også i en egen skoleutgave. 

Anbefalt aldersgrense for Minecraft: 7 år

I Minecraft er det kun fantasien som setter grenser for hva man kan bygge.

Hva bør jeg være obs på?

Minecraft kan spilles online. Man vil da møte på og chatte med spillere fra hele verden. Det finnes en rekke minispill og andre spillmodus hvis man tillater online gaming. Noen av minispillene går ut på å forsøke å drepe andre, og det er derfor en mer utstrakt bruk av våpen.

Vær også klar over at noen servere tilbyr også kjøp med ekte penger. I tillegg kan man bli oppfordret til å donere penger. 

Finnes det foreldreinnstillinger for Minecraft?

I spillets innstillinger kan man velge å begrense muligheten for chat, online gaming og kjøp. Man kan også spille i modus der man bare spiller og chatter med venner. Vil du begrense barnets muligheter for å gjøre kjøp i spillet, kan du også skru på en passordmur. 

Her finner du nyttige foreldreinnstillinger og fremgangsmåter for Minecraft

Kom i gang på 1-2-3

Start i kreativ modus. Her skal kreativiteten dyrkes, og du slipper å bekymre deg for fiender eller at spillfiguren skal bli sulten. Du har uendelig tilgang på byggeblokker, så det er bare å sette i gang med å skape din egen verden full av bygninger. Bruk gjerne YouTube som inspirasjon, for å se hva andre har fått til. 

Tips! Er du i gang med store, tidkrevende byggeprosjekter, kan det være lurt å begrense tilgangen til kun deg selv eller venner du stoler på. Mange synes nemlig det er gøy å gå rundt i Minecraft og ødelegge det andre har bygget. 

Var denne siden nyttig?