Foreldreguide til Roblox

Roblox er en portal med uendelig mange spill! Her finner du mye morsomt, men også mye rart – så her er det lurt å følge litt med. I vår foreldreguide til spillet kan du lese mer om hva Roblox går ut på og hva man bør være obs på. 

Hva er Roblox?

Roblox er ikke ett spill, men en hel spillplattform. Her er det alltid noe nytt å oppdage! Plattformen gir deg nemlig tilgang til tusenvis av spill – både milde og familievennlige, og de av den mer voldelige sorten. Roblox kan på mange måter sammenlignes med Netflix. I tillegg kan du lage dine helt egne spill. Med andre ord er Roblox full av kreativitet og nytenkning! 

Plattformen gir deg muligheten til å interagere og spille sammen med kjente og ukjente. Her kan du ha kontaktlister på samme måte som i andre nettbaserte spill. Grafikken er nokså enkel og kan minne om Minecraft. Likevel kan plattformen inneholde ganske så tøffe spill – så det kan være greit å følge med på hva barna spiller.

Anbefalt aldersgrense for Roblox: 7 år.

Blant de litt yngre barna er Roblox superpopulært. Her finner man mange forskjellige sjangre; alt fra bilspill til zombie- og skytespill.

Hva bør jeg være obs på?

Plattformen kan inneholde frykt- og voldstematikk. Roblox har også en gruppefunksjon, som gjør at du kan opprette eller bli med i ulike grupper eller forum. Disse kan ha flere millioner av brukere, hvilket gjør at både brukernavn og språkbruk kan være upassende for barn. Vær også klar over at barnet kan komme i kontakt med fremmede på denne måten.

Finnes det foreldreinnstillinger for Roblox?

I Roblox kan du huke av på "Account Restrictions". Da vil barnet kun ha tilgang til utvalgt innhold på plattformen, og personverninnstillingene vil være på det strengeste. I tillegg kan du velge å låse foreldreinnstillingene med passord, slik at du er sikker på at barnet ikke forsøker å endre disse.

Begrens hvem som kan sende direktemeldinger, hvem som kan bli med i spillet ditt, hvem som kan chatte, eller velg å skru chatten helt av.

Kom i gang på 1-2-3

Roblox gir deg tilgang til et enormt utvalg av spill. Gjør deg kjent med hvilke spill som er mest populære, og velg etter interesse, ferdigheter og alder. Her er noen tips fra topplisten: 

Kan du ikke lage mat i virkeligheten? I My Restaurant kan du sjonglere mellom rollen som servitør, kokk og gründer. Ansett dyktige folk som kan hjelpe deg. Og utstyr restauranten din med kjøkkenmaskiner og luksuriøse møbler. Er du riktig flink, vil du kunne utvide fra en beskjeden kafé til en milliardkjede på rekordtid! 

I Theme Park Tycoon får du muligheten til å bygge opp og drive en fornøyelsespark. Her kan du utvikle fornøyelsesparken nøyaktig slik som du vil ha den, med alt fra sensasjonelle attraksjoner til avslappende karuseller og kjente klassikere, som snurrende tekopper. Bruk overskuddet til å dekorere parken din akkurat slik som du måtte ønske. 

Bli kongen på haugen! Hopp og hugg deg til seier i Be a Parkour. I spillet bruker du et stort sverd mot andre Roblox-spillere, samtidig som du kjemper om å bli kongen på haugen. Spillet er et såkalt "Battle Royale", der et stort antall spillere kjemper mot hverandre i en begrenset tidsperiode. Målet er å eliminere motstandere og stå seirende igjen til slutt. I spillet får du også vite hvordan du gjør det, sammenlignet med andre spillere gjennom poengtildeling. 

Var denne siden nyttig?