ForsidenInternettInternett på hytta
Familie sitter i sofaen på hytta. I bakgrunnen brenner det i peisen, og det er levende lys på bordet.

Slik får du internett på hytta

Vil du ha raskt internett på hytta? Med trådløst bredbånd eller mobilt bredbånd er det superenkelt!

Selv om hyttelivet også skal nytes offline kan det være praktisk å kunne bruke internett på hytta på samme måte som hjemme. Enten du skal ha hjemmekontor, strømme musikk eller se en god film på kvelden er det viktig med et stabilt og godt nett, og kanskje er det til og med lettere å få med seg ungdommen dersom man kan skilte med godt wifi på hytta.

Trådløst bredbånd på hytta – når kravene til internett er høye

Vi anbefaler trådløst bredbånd til deg som har høye krav til internett og som ønsker å jobbe på hytta, eller strømme filmer og serier. Med trådløst bredbånd på hytta tilbyr vi mer stabile hastigheter via vårt 4G- og 5G-nett, enn hva du får med mobilt bredbånd. Og med 2 TB inkludert hver måned har du i praksis ubegrenset data. 

Vi installerer alt

Installasjonen fikser vi for deg. Her er det ingen behov for graving – du får montert en nett liten antenneboks på utsiden av hytta, og våre teknikere sørger for optimal plassering, hvor dekningen er best. 

Trådløst Bredbånd antenneboks monteres på veggen

Den utvendige antenneboksen tar i mot signaler fra mobilnettet. Dette gir minst tre ganger så sterkt signal som innendørs mottakere. I tillegg får du nyeste standard Wifi 6 innendørs ruter, som gir deg høyere hastighet, økt stabilitet og bedre rekkevidde.

Mobilt bredbånd på hytta – raskt og fleksibelt

Med mobilt bredbånd er det ingen installasjon – det er bare å sette inn SIM-kortet og skru på bredbåndsruteren, så har du nett på hytta i løpet av få minutter. Dermed kan alle koble seg på wifi på hytta, og du kan også by gjester på samme problemfrie internettopplevelse. Noen mener det kan holde med mobilen, men har du svake signaler på smarttelefonen din, så vil du kunne få sterkere signaler gjennom ruteren. En ruter på strøm er fin på hytta, mens vil du ha med deg internett i bilen også kan du velge en batteridrevet ruter. Praktisk, ikke sant?

To jenter med hvert sitt nettbrett koser seg i sofaen

TIMEOUT I SOFAKROKEN: Med wifi på hytta kan både liten og stor streame, spille og surfe i ferien.

Ubegrenset data på hytta – og hvilemodus når du ikke er der

Velger du et mobilt bredbåndsabonnement med 50 GB eller mer, går du aldri tom for data. Etter at du når taket kan du fortsette å bruke nettet med litt lavere fart. Skulle du trenge full fart kan du når som helst kjøpe ekstra datapakker.

Hytta står kanskje ubrukt i perioder i løpet av et år? I så fall kan du sette abonnementet ditt i hvilemodus. Da betaler du kun 99,- i måneden mens du ikke bruker det så mye, og du har 2 GB til rådighet hver måned i hvilemodus. Du kan la abonnementet hvile når det passer deg, så mange ganger du vil – inntil 3 måneder av gangen.

Bredbånd over 5G


I løpet av 2023 blir Telia først ut med landsdekkende 5G-nett. Allerede nå har 8 av 10 nordmenn tilgang til 5G der de bor, og kanskje har du tilgang også der du har hytte?

Her kan du se noen av vinterdestinasjonene der vi allerede har rullet ut 5G:

  • Trysil
  • Sjusjøen
  • Hemsedal
  • Hafjell
  • Kongsberg
  • Tryvann/Wyller
  • Oppdal
  • Myrkdalen/Voss

Var denne siden nyttig?