Slik får du trådløst bredbånd - på nett uten å grave

Trådløst Bredbånd, også kalt Fixed Wireless Access (FWA), leveres over mobilnettet – via 4G eller 5G. I motsetning til fastnett, som for eksempel fiber, krever det ingen graving og kabler, så nå kan du få raskt og stabilt nett - både hjemme og på hytta.

Bredbånd uten kabel – dette er «trådløs fiber»

Trådløst Bredbånd passer perfekt til deg som har høye krav til internett-tilkobling, men ikke kan eller vil ha fiber. Løsningen gjør det mulig for hele familien å jobbe, spille spill, strømme filmer eller serier. Det er også en god løsning for deg som ønsker stabilt og raskt internett på hytta.

Uavhengig av om du kan få 4G eller 5G, gir trådløst bredbånd bedre opplevelse enn kobbernettet klarer. Og; siden trådløst bredbånd benytter nettopp mobilnettet kan vi tilby høyhastighets internett til mange flere enn tidligere. Mobildekningen finnes over hele landet, fastnett er områdebasert og stort sett i de størst bebodde områdene. 

ENKELT : En liten antenne kobles på husveggen og gir deg raskt, stabilt nett. Foto: Schibsted Partnerstudio.

2020 ble året da vi la til oss nye digitale vaner og ny teknologi. Med foreldre på hjemmekontor og barn som i større grad holder seg i hus med gaming og TV-serier, settes det høyere krav til et raskt og stabilt nett. 

 

Hva er forskjellen på trådløst, mobilt og fast bredbånd?

Trådløst bredbånd sendes via mobilnettet til en fast adresse, i motsetning til mobilt bredbånd. Trådløst bredbånd bruker en utendørs antenne med den nyeste teknologien og høyeste hastigheten. Det betyr at du får svært gode signaler, bedre enn for eksempel mobilt bredbånd. Du får også ubegrenset databruk. Og best av alt, du trenger ikke grave i hagen eller nærområdet - i motsetning til for eksempel fiber.

Mobilt bredbånd sendes via mobilnettet. Perfekt for deg som vil ta med deg bredbåndet på tur, og bruke der det er mobildekning. Les mer om mobilt bredbånd her.

Fast bredbånd krever at du er tilknyttet fastnettet, noe som oftest er begrenset til de større byene. Her benyttes ulike teknologier, som fiber, hybridfiber eller den mer gammeldagse kobber/DSL som nå fases ut. Les mer om hvordan vi oppgraderer fastnettet her.

 

Et bedre alternativ til satellitt bredbånd via parabol

Bor du utenfor de største byene og dermed også utenfor fibernettet har eneste alternativ lenge vært å installere en parabol-antenne på husveggen. Den må ofte installeres selv og kan være utsatt for vær og vind. Med trådløst bredbånd er en liten antenneboks på husveggen det eneste du trenger. Langt mindre sjenerende og bortimot vedlikeholdsfri. Den medfølgende wifi-ruteren innendørs gir deg så et sterkt og stabilt nett. Montøren installerer dessuten alt og drar ikke fra boligen din før du er på nett.

Få trådløst bredbånd med 5G

I 2020 lanserte vi trådløst bredbånd via 4G-nettet. Vi var først i Norge med å tilby løsningen via 5G-nettet og tilbyr nå dette flere steder i landet. Med 5G kan du få hastigheter opp mot 300 mbit/s. Vi er i full gang med å bygge ut det nye 5G-nettet, og innen utgangen av 2023 vil det være landsdekkende.

Har du allerede Trådløst Bredbånd via 4G holder det å bytte ut antennen utendørs for å få 5G-løsningen. Dette bestiller du enkelt på min side. Bor du i et område som relativt snart får 5G kan du også velge å kjøpe et 4G-abonnement med en 5G-klar antenne. Dermed kan du enkelt bytte til et 5G-abonnement senere. 

Var denne siden nyttig?