Par slapper av i sofaen på hytta med hver sin mobil.

Få deg stabilt bredbånd på hytta

Enten hytta er tradisjonell eller topp moderne, så stiller vi med mobilt internett. Skaff deg en mobil bredbåndsruter nå, så kan hele familien komme seg på nett.

Vi må nok bare erkjenne at tiden hvor hytteliv var å komme til en fryseboks med peis, utedo og gassbluss er over. Det er mulig vi savner det litt, men bare litt. Nå skal det være komfort og aller viktigst: dekning på mobilen eller nettbrettet. Vi har kjappe rutere som gjør at alle i familien kan surfe og strømme fritt med riktig datapakke.

Vi har dessuten kommet svært langt med et realt dekningsløft og bygger ut dekning for både tale og mobildata over hele landet. Skulle du være så uheldig å ha hytte et sted uten 4G-dekning, så har vi dekningsgaranti. Kjøper du en ruter og ikke blir fornøyd, kan du returnere varen innen 14 dager og få pengene tilbake.

Jente og gutt slapper av foran peisen på hytta, med nettbrett og mobil.

Gode produkter som vil skape god stemning. Foto: Telia.

Ny banebrytende 4G-ruter

Du har mobildekning og strøm på hytta. Da er dette produktet for deg.

Netgear_mr1100.jpg

Netgear Nighthawk M1 er blant markedets kraftigste rutere for mobilt bredbånd. Foto: Telia

NETGEARs Nighthawk M1 er verdens første kommersielt tilgjengelige mobile 4G-ruter i gigabitklassen. Det betyr at den i teorien kan oppnå nedlastingshastigheter på inntil 1 Gbps. I praksis kan du forvente hastigheter på inntil 220 Mbps på steder med god dekning*.

Det store batteriet på hele 5040 mAh betyr nok guff til 24 timers kontinuerlig bruk og kan til og med brukes som powerbank. Og du kan koble til 20 enheter samtidig.

Miniruter på batteri til 15 enheter

Skal du for eksempel på festival, bil- og telttur hvor du ikke har tilgang på strøm, men har mobildekning der du er kan en batteridrevet miniruter være et godt valg.

Netgear AC810S

Netgear AC810S er en kraftig batteriruter som gir god dekning og fart og tåler 15 oppkoblede enheter. Foto: Telia

Netgear AC810S er en svært kraftig miniruter. Den har støtte for hele 600 Mbps nedlastnigshastighet*, og kan gi mobildata til 15 enheter samtidig. Batterilevetid er opptil 15 timer. Ruteren har en egen skjerm som opplyser om databruk og kan motta SMS-er.  

Superenkle å installere

Begge de to ruterne over er veldig enkle å installere. Først og fremst må du ha et eget SIM-kort som du får kjøpt sammen med ruteren. Sett inn SIM-kortet og start ruteren. Deretter søker du opp ruterens nettverket og kobler deg på.

Da er det bare å surfe og strømme i vei.

Gutt ligger på gulvet med mobilen. En tavle med WiFi-passord står opp mot veggen.

Foto: Telia.

Hvor mye data trenger du?

Telia har mange ulike tilbud til deg, avhengig av forbruket ditt. Tabellen under viser hvor mye data du trenger for ulike aktiviteter på hytta. Det kan være greit å regne litt i overkant fremfor underkant av forbruket. I hvert fall hvis du ønsker å bevare husfreden. Husk også å ta høyde for hvor mange dere er.

NB! Tabellen gir oversikt over et gjennomsnittlig daglig forbruk i en hel måned. I april 2017 lanserer vi data roll over for mobilt bredbånd. Det betyr at du får med deg ubrukt data til måneden etter, og enda lenger om du vil. Kjøper du en ekstra datapakke gjelder det også for den.

Tabell som viser hva man kan gjøre for ulike datamengder.

Foto: Skjermdump Telia.no

Trygt kjøp – pengene tilbake-garanti

Som nevnt har Telia kommet svært langt med et realt dekningsløft og bygger ut dekning for både tale og mobildata over hele landet. Kjøper du en ruter og ikke blir fornøyd, kan du returnere varen innen 14 dager og få pengene tilbake. Da leverer du den bare tilbake til butikken hvor du kjøpte ruteren.

Er ruteren kjøpt på telia.no eller via kundesenteret vårt, kan du kontakte kundeservice på telefon 815 60 000 eller på e-post support-nettbutikk@telia.no og få returlapp med sporingsnummer tilsendt. NB! Husk at ruteren må leveres tilbake i god stand. Alt av tilbehør og originalesken må være med.

Hvorfor kjøpe en 4G+-ruter med WiFi?

Det er seks viktige grunner for hvorfor du trenger en 4G+ ruter som gir tilgang til Internett:

  1. Datamengde: Den datamengden du har gjennom abonnementet ditt er som regel tilpasset mobilbruk. Noen ganger må du ha mer mobildata enn det som er beregnet i mobilabonnementet, for eksempel til utvidet streaming av underholdning på HBO, Netflix og NRK når du er på hytta. Med en 4G+ ruter får du tilgang til mer data uten at det koster for mye.

  2. Fart: Det ligger ingen begrensninger i fart på de mest solgte abonnementene til en 4G+ ruter. De fleste andre bredbånd i veggen struper farten.

  3. WiFi som flere kan koble seg på: Antennekvaliteten varierer mellom mobilene. Det er ikke gitt at alle får like gode 4G-signaler inn til mobilen. Det er også mange foreldre som venter med å gi barna data-abonnement på enheten før de blir litt eldre. Da kan en 4G+ ruter være løsningen. Barna får datatilgang på hytta på samme måten som hjemme, og du kan by gjester på samme problemfrie internettopplevelse.

  4. Antennekvaliteten på mobilene kan variere: Opplever du svake 4G signaler på mobilen din vil du kunne få sterkere signaler gjennom 4G+ ruterne. De har rett og slett plass til en bedre antenne, og vil gi deg en bedre dekningsopplevelse.

  5. Mangel på, eller mangelfullt bredbånd i veggen: Mange har ikke internettkabel i veggen på hytta eller i hjemmet. Noen har også problemer med kvaliteten på kobberkabelen til hus eller hytte. Da er internett via 4G den eneste muligheten.

  6. Lite databruk: Det er ikke alle som har behov for mye data. For dem som bruker nettet til surfing på nettavisen og mail kan en 4G+ ruter være billigere.

  7. WiFi overalt: Du får med deg WiFi og den gode 4G+ bredbåndsopplevelsen overalt. Hos besteforeldre, på hytta, båten og i bilen.

Skal du på reise i Europa? Roam Like Home i EU, EØS og Sveits gjelder for mobilt bredbånd også.

*Estimerte høyeste hastighet for nedlastning 220 Mbit/s og for opplasting 35 Mbit/s. De faktiske hastighetene avhenger av kapasitet og andre forhold. Les mer om hastighet og betydningen av det.

Var denne siden nyttig?