Mann som surfer ved bryggekanten.

Svake signaler på hytta? En 4G-ruter er løsningen

Hyttetid betyr familietid, og kanskje digital fred og ro. Mange slapper likevel best av med en film, surfing og ved å være tilgjengelig. Er du en av dem, så bør du prøve en 4G+-ruter.

Noen liker å ta en pause fra det digitale livet, og det kan virkelig ha sin sjarm. Andre omfavner mulighetene for spill, filmer og musikk over 4G-nettet, eller har behov for å være tilgjengelig fra landstedet eller hytta. Det kan by på utfordringer, da disse stedene ofte ikke har installert ADSL eller fiber.

Mobilt bredbånd på hytta - WiFi-symbol tegnet i sanden.

Foto: Telia

Selv om du i utgangspunktet kan klare deg fint med dataen du får gjennom mobilabonnementet ditt, bruker du gjerne større mengder når du ikke har tilgang på WiFi innendørs.

Spesielt når e-posten inneholder tunge vedlegg, eller du er må delta i en videokonferanse. Et mobilt bredbånd gjennom 4G+-ruter kan være et ideelt alternativ hvis du har behov for å sette opp hjemmekontor på hytta, eller om det er mange i familien som bruker mye data.

Mobilnett i verdensklasse

Telia er kåret til Norges beste 4G-nett i dekningstester siden 2016. Det vil si at om du skaffer deg en 4G-ruter, får du ikke bare den råeste ruteren på markedet, men også den beste dekningen, store datapakker og høye hastigheter. Denne dingsen er en vinner fordi den har større og bedre antenner og mulighet for å plasseres der nettet er best.

Sett opp "hyttekontor"

Kort og godt får du gjort arbeidet som trengs med en 4G-ruter fra hytta eller landstedet. Barna kan surfe på YouTube, ektefellen kan høre på musikk og du har hele familiens dataforbruk samlet på ett sted. I tillegg er 4G-ruterne våre superenkle å sette opp, alt du trenger å gjøre er å:

  1. Sett inn SIM-kortet.
  2. Slå på ruteren ved å sette inn strømledningen og slå på strømknappen.
  3. Koble til ruterens nettverk.

Ytterligere instruksjon for de ulike ruterne finner du her.

Med den største 4G-ruteren kan opptil 64 enheter være koblet på med lynrask 4G-hastighet. Med den minste ruteren, som er på størrelse med en smarttelefon, kan du til og med være online i bilen eller jobbe fra bryggekanten. Det finnes med andre ord noen fordeler for deg som har tilgang til det beste 4G-nettet:

  • Du har den beste dekningen og høyeste hastigheten.
  • Du kan streame filmer eller serier i god kvalitet på hytta.
  • Du har muligheten til hjemmekontor på hytta da sjefen vet at du har god tilgang på internett og mail.

Her bør du plassere 4G+-ruteren

En av fordelene med mobilt bredbånd gjennom en 4G+-ruter fremfor å bruke data via mobiltelefonen er at du kan plassere ruteren mer strategisk for bedre dekning. Du bør helst plassere ruteren nært et vindu, eller høyt oppe på loftet hvis mulig.

Var denne siden nyttig?