Telia presenterer: No Isolation

Bak roboten AV1 fra No Isolation skjuler det seg en genial bruk av mobilteknologi: AV1 er en “stedfortrederrobot” for langtidssyke barn.

No Isolation lager stedfortreder-roboter for langtidssyke barn og unge, som på grunn av sykdommen er avskåret fra den vanlige hverdagen. Barnet styrer roboten selv via mobiltelefonen, over 4G nettet. Slik kan de delta i samtaler og aktiviteter, uten å være fysisk tilstede.

Tre blide jenter "snakker" med AV1-roboten ute i en park.

AV1 er spekket med avansert teknologi og programvare. Via 4G kan den tas med hvor som helst. Foto: Telia.

For å sørge for at denne muligheten blir tilgjengelig for flest mulig, har Telia også bestemt at pengene fra MobilPant-ordningen skal gå til å finansiere roboter for familier som ikke har muligheten til å kjøpe disse selv. For hver mobil som pantes gir Telia 10 kroner til dette. Midlene fra MobilPant har allerede finansiert produksjonen av fem roboter.

Les også: MobilPant hjelper langtidssyke barn

– Vi er selvfølgelig kjempeglade for at Telia gir MobilPant-midler til dette arbeidet. Samtidig vil Telia bli svært viktig for alle som ønsker å bruke AV1. I tillegg jobber vi for å få på plass avtaler om 4G-abonnementer, sier CEO i No Isolation, Karen Dolva.

Langvarig samarbeid

Telia tar sikte på et langvarig samarbeid med No Isolation. I tillegg til arbeidet med avtalen om leveranse av 4G-abonnementer og tildelingen av MobilPant-midler, investerer Telia flere millioner kroner i media-eksponering. Den neste reklamefilmen i Telia Stories-serien vil handle om No Isolation.

Les også: Barn ut av isolasjonen med AV1-robot

Karen Dolva, CEO i No Isolation. Foto: Telia.
Karen Dolva, CEO i No Isolation. Foto: Telia.

– Vi er veldig spente på å se hvordan det vil bli å være en del av Telia Stories. Telia er en samarbeidspartner som er villig til å strekke seg langt og finne de beste løsningene, sier Dolva.

Genial bruk av 4G-nettet

No Isolation har utviklet en løsning på et reelt og alvorlig problem, nemlig sosial isolasjon som til enhver tid rammer over 6000 langtidssyke barn i Norge. Mobilteknologi er en forutsetning for denne løsningen, og derfor er det både naturlig og høyst relevant for Telia å samarbeide med gründerne.

Markedsdirektør i Telia, Ole Andre Skarbøvik og AV1. Foto: Telia.

Markedsdirektør i Telia, Ole Andre Skarbøvik og AV1. Foto: Telia.

– Hverdagen til langtidssyke barn styres i stor grad av foreldre, sykehus og helsemessige begrensninger. Gjennom stedfortrederen AV1 får barnet tilbake kontroll. Roboten styres med mobilen via 4G-nettet, og lar barnet både se, høre og snakke med venner og klassekamerater. Med Norges beste dekning fra Telia, kan roboten tas med nær sagt over alt. Alle steder et normalt, friskt barn ferdes, sier Ole Andre Skarbøvik, markedsdirektør i Telia.

Les også: No Isolation = Robotsuksess

Var denne siden nyttig?