Hilde Louise Asbjørnsen på scenen.
Hilde Louise Orchestra opptrådte på Koronerulling nylig.

Koronerulling-konsertene har passert 1 million visninger

Det er nå blitt gjennomført mer enn 60 konserter i det Telia-støttede prosjektet Koronerulling. — En merkelig, men fin opplevelse, sier artistene.

De siste ukene har vi kunnet glede oss over konsertopplevelser fra artister som Hilde Louise Orchestra, Jonas Fjeld, Lemaitre, Truls, Minor Minority, Emile the Duke, Eva Weel Skram, Ingebjørg Bratland, og Ingrid Olava. I tillegg høytlesing fra Tore Renberg og barnekonsert for de minste med Helene Bøksle.

Siden oppstarten 18.mars har prosjektet Koronerulling arrangert mer enn 60 live-konserter fra Sentralen i Oslo. Spilt inn i et tomt lokale uten publikum. Konsertopplevelsene har vært gratis å få med seg, men publikum har gitt sin støtte til artistene eller gode formål via SMS, Vipps eller Spleis.

Eva Weel Skram Koronerulling 2020.jpg

Konsertene har nå samlet hatt mer enn 1 000 000 visninger på Facebook-siden og mer enn 100 000 på YouTube-kanalen Koronerulling. Det er initiativtager Christer Falck stolt av. 

— Responsen fra publikum har vært enorm. Vi har vært opptatt av at både store navn og «up and coming» artister skal få opptre, og ønsker en god balanse mellom kvinner og menn og alle slags sjangre, sier han.

Gir artistene en scene

Med Telia som støttespiller gleder Falck seg over at man fortsatt kan tilby artister en scene. Og han bryr seg lite om kritikken mot å gi bort kulturopplevelser gratis.

— At både NRK og våre samarbeidspartnere har ønsket å backe dette har vitnet om en fantastisk dugnadsånd! Å problematisere at det er gratis har vi satt til side og venter til ting stabiliserer seg, før vi tar en videre debatt, sier han.

Falck tror også at ved å tilby gratis musikk i alle sjangre, vil publikum få en mulighet til å oppdage artister man ellers ikke ville funnet.

— Mange av artistene har opplevd at de har sunget på en bedre måte enn de ville gjort på et vanlig liveshow. Når det ikke er et publikum som kan gi respons, fører det til at mange har gitt litt ekstra. 

En spesiell opplevelse

Eva Weel Skram er en av bidragsyterne. Hun spilte inn over 125 000 kr til Stine Sofies Stiftelse på sin konsert, og synes det var en snodig opplevelse.

— Det var veldig merkelig å spille for kamera på stativ i stedet for et publikum, og særlig når jeg skulle prate mellom låtene. Da var det fint å tenke på at det satt folk og hørte på hjemme i stuene sine. Og på at om det kom inn penger til Stine Sofies Stiftelse, som hjelper de mest sårbare i samfunnet — barn som har det vanskelig hjemme, forteller hun.

Eva Weel Skram Koronerulling 2020 2.jpg

Fortsetter suksessen med flere spennende navn

Telia engasjerer seg stort for ildsjeler og etablerte virksomheter som ønsker å skape nye digitale opplevelser, og Koronerulling vil rulle og gå også de neste dagene, for å hjelpe norske artister som står i fare for å miste inntektsgrunnlaget sitt. 

Fremover står spennende artister som Thomas Dybdal, Marte Wulff, Jan Eggum, D'Sound, Thom Hell og ikke minst Åse Kleveland på plakaten. Alle konsertene ligger tilgjengelige som opptak på YouTube i én uke etter konserten.

— Koronerulling-konsertene er et perfekt eksempel på hvordan en krisesituasjon tvinger frem behovet for nytenkning i kulturlivet. Dette gir mersmak for å se hvordan vi kan fortsette med å skape engasjerende digitale opplevelser — også etter korona-krisen tar slutt, avslutter Camilla Forberg, merkevaredirektør i Telia.

Hva er Koronerulling?

Dette er digitale konserter i god kvalitet rett hjem i stua di, hvor alle pengene går til artistene selv. Konsertene spilles inn på Sentralen i Oslo, uten publikum, og i tråd med retningslinjene fra offentlige myndigheter for å hindre smitte av viruset. Her kan du gi ditt bidrag: spleis.no/koronerulling

3 måter du kan streame YouTube på TV:


  • Google ChromeCast: Kobles til tv gjennom hdmi-inngangen, og lar deg enkelt streame det du ønsker av nettinnhold.
  • Apple TV: Her kan du spille av direkte fra iPhone via airplay, eller du kan spille av i apparatets egen YouTube-app.
  • Smart-TV: Last ned YouTube-appen på din smart tv, og spill av direkte. 

 

Var denne siden nyttig?