Bestefar jobber og barn ser på ipad, internett på hytta
ALLE PÅ NETT: Med mobilt bredbånd kan alle på hytta koble seg på internett samtidig.

Internett på hytta? Med mobilt bredbånd kan du ta med deg WiFi overalt

Se for deg å ha like godt internett i bilen og på hytta som det du har hjemme. Med mobilt bredbånd fra Telia får du det.

Hva med å ta driftsmøtet i hytteveggen med en varm kaffe i hånden på en helt vanlig tirsdag? Eller hva med å sjekke ut om det finnes Pokémons på en fjelltopp? Og så lenge han kan streame Netflix, blir vel 14-åringen med på tur?

2020 ble året vi tok et kvantesteg i bruk av nye vaner og ny teknologi. Stabilt internett med høyest mulig hastighet er for mange viktigere enn noensinne. Mobilt bredbånd kan løse nettverksproblemene dine både hjemme og på hytta.

mobilt-bredband-internett-hytta-barn-ipad.jpg

TIMEOUT I SOFAKROKEN: Hele 64 enheter kan koble seg på nettet samtidig, så både liten og stor kan streame, spille og surfe i ferien.

Med en superrask 4G-router kan du strømme serier, jobbe, game og laste opp skrytete turbilder — uansett hvor du er! Og hele familiens dataforbruk blir samlet på ett sted.

– Du kan ta med deg routeren overalt, uansett hvor du skal, og du vil være på nett med alle enheter du ønsker, sier Arild Fredlund, som jobber med nettopp mobilt bredbånd i Telia.

Les også: Dette er trådløst bredbånd

Hvordan få WiFi på hytta

Det siste året har hverdagen vært annerledes for de fleste av oss. Uvant og begrensende, men også øyeåpnende for nye muligheter. Vi har lagt til oss nye digitale vaner, som å ta jobbmøter på videokonferanse, og til og med bestemor har oppdaget FaceTime — og vi har for alvor fått øynene opp for alt vi kan få levert på døra.

De nye vanene krever stabilt nettverk hjemme, og med en fleksibel jobbhverdag forventer vi at alt skal fungere andre steder også. Med mobilt bredbånd kan du enkelt flytte hjemmekontoret til hytta.

En undersøkelse Infact har gjort på vegne av Telia viser nemlig at det er svært eller ganske viktig med internett på hytta. Nærmere 60 prosent ønsker å ha tilgang til stabilt nett.

Da kan mobilt bredbånd være en god løsning. Da har du ett abonnement å forholde deg til uansett hvor du er.

ZTE er en kraftig 4G-router som gjør at du får raskt trådløst internett akkurat der du ønsker. Routeren krever ingen installasjon og du kan enkelt koble deg til trådløst nett der du skal jobbe.

– Nå har vi innført «aldri tom for data»-konseptet på alle abonnement over 50 GB. Bruker du opp pakken med fri fart kan du likevel fortsette å surfe videre uten ekstra kostnad, med grei hastighet.

Arild Fredlund, Telia

Er man mange i familien eller har høye krav til hastighet, bytter man enkelt til et abonnement som passer deres bruk.

– Det er viktig for kundene våre å alltid ha muligheten til å komme seg på nett. Derfor har vi også innført «hvilemodus» som gir deg mulighet til å justere abonnementet ditt og spare penger i perioder du bruker lite data – men fortsatt ha tilgang på nettet, forklarer Fredlund.

Les også: Enkelt og effektivt hjemmekontor over mobilnettet

Her kan du se fem fordeler med mobilt bredbånd:

1. Alle kan være på internett

Infact-undersøkelsen viser at det vi ofte gjør på hytta er å jobbe, se sport, nyheter, TV-serier og film. Samtidig er det generell surfing som de fleste bruker nettet til på hytta. Det svarer 43 prosent.

Med 4G-routeren ZTE kan du koble til 64 enheter samtidig. Det vil si at mamma kan jobbe, pappa kan surfe, barna kan game og besøket kan se en film. Samtidig.

Det gir deg også mulighet til å holde kontakt med nære og kjære, uten å måtte gå til nærmeste topp for å få dekning.

2. Jobb der du er

Folkehelseinstituttet anbefaler at arbeidsplasser så langt det er mulig bør tilrettelegge for hjemmekontor og fleksible arbeidstider. I alderen 45-64 år viser det seg at rundt 15 prosent av oss bruker nettet på hytta til å jobbe.

For noen holder det med dataen gjennom mobilabonnementet, men datapakken kan raskt bli brukt opp, eller du går tom for strøm på mobilen. For mange lønner det seg da heller med 4G-router med egen datapakke.

Da kan du sette opp hjemmekontor på hytta eller feriestedet og laste ned både tunge vedlegg eller delta på videokonferanser.

mobilt-bredband-internett-hytta-jobbe-kontor.jpg

HYTTEKONTOR: Med stabilt nett på hytta, kan du stole på at teknikken fungerer til nettmøter og det du har behov for.

3. Ubegrenset med data

Nå har vi innført «aldri tom for data»-konseptet på alle abonnement over 50 GB. Det vil si at du ikke har noen databegrensning, og kan fortsette å surfe i en litt lavere hastighet etter at du nådd datataket. Hvis du har du brukt opp kvoten en måned, men ønsker mer ubegrenset fart, kan du når som helst kjøpe en ekstra datapakke eller Data Boost.

Når ferien er over, og du er tilbake til hverdagen hjemme, kan du velge å sette abonnementet i «hvilemodus». Hvilemodus gir deg mulighet til å sette ned abonnementet ditt til 2 GB til en redusert pris, for perioder hvor du bruker det lite – men du kan fortsatt ha tilgang på nettet.

4. Høy og stabil internett hastighet

Vi går mot en mer mobil fremtid, og selv om det mobile nettverket er bra i dag, vil det i fremtiden bli enda bedre. Med en 4G-router ligger det heller ingen begrensninger i fart på de mest solgte abonnementene.

Med en superrask router kan alle koble seg på WiFi, og du kan også by gjester på samme problemfrie internettopplevelse. Noen mener likevel det kan holde med mobilen, men har du svake signaler på smarttelefonen din, så vil du kunne få sterkere signaler gjennom 4G-routeren.

Med mobilt bredbånd kan du som nevnt koble til 64 enheter og du har opptil 600 Mbit/s nedlasting. I tillegg er det svært enkelt å installere routeren – du bare plugger den rett i veggen der du ønsker, og så er du på internett.

mobilt-bredband-internett-pa-hytta-bagasje-ruter.jpg

I SEKKEN: Pakk med ruteren når du reiser på ferie, oppkoblingen er superenkel.

5. Samme nett hjemme og på reise

Den største fordelen med mobilt bredbånd er altså at du får med deg WiFi og den gode bredbåndsopplevelsen overalt.

Du pakker med deg routeren når du skal på reise, og har kun ett abonnement å forholde deg til. Deler du hytte med familiemedlemmer har dere også enkel oversikt over databruken på hytta.

Var denne siden nyttig?