Bestefar jobber og barn ser på ipad, internett på hytta
ALLE PÅ NETT: Med mobilt bredbånd kan alle på hytta koble seg på internett samtidig.

Internett på hytta? Med mobilt bredbånd kan du ta med deg WiFi på ferie

Se for deg å ha like godt internett i bilen, i båten, på hytta og på telttur — som det du har hjemme. Med mobilt bredbånd blir til og med tenåringen med på tur i ferien.

Hva med å ta driftsmøtet fra brygga en vanlig tirsdag? Eller hva med å sjekke ut om det finnes Pokémons til havs? Og så lenge han kan streame Netflix, blir vel 14-åringen med på telttur?

2020 er året vi tok et kvantesteg i bruk av nye vaner og ny teknologi. Her er fem grunner til at du bør velge mobilt bredbånd – som du kan ta med deg på hytta, på biltur eller hvor enn du skal i sommer.

Stabilt internett med høyest mulig hastighet er for mange viktigere enn noensinne. Mobilt bredbånd kan løse nettverksproblemene dine både hjemme og på hytta.

mobilt-bredband-internett-hytta-barn-ipad.jpg

TIMEOUT I SOFAKROKEN: Hele 64 enheter kan koble seg på nettet samtidig, så både liten og stor kan streame, spille og surfe i ferien.

Med en superrask 4G-router kan du strømme serier, jobbe, game og laste opp skrytete sommerbilder av klart vann og blå himmel — uansett hvor du er! Og hele familiens dataforbruk blir samlet på ett sted.

– Du kan ta med deg routeren overalt, om du skal på biltur, i parken eller på hytta, og du vil være på nett med alle enheter du ønsker, sier Arild Fredlund, som jobber med nettopp mobilt bredbånd i Telia.

Tjuvstart ferien med hyttekontor

Fra 12. mars har hverdagen vært annerledes for de fleste av oss. Uvant og begrensende, men også øyeåpnende for nye muligheter. Vi har lagt til oss nye digitale vaner, som å ta jobbmøter på videokonferanse, trening med YouTube, til og med bestemor har oppdaget FaceTime — og vi har for alvor fått øynene opp for alt vi kan få levert på døra.

De nye vanene krever stabilt nettverk hjemme, og med finvær og ferie foran oss forventer vi at alt skal fungere andre steder også. Spesielt nå som mange har frihet til å jobbe akkurat hvor de vil. Med mobilt bredbånd kan du enkelt flytte hjemmekontoret til hytta.

En undersøkelse Infact har gjort på vegne av Telia viser nemlig at det er svært eller ganske viktig med internett på hytta. Nærmere 60 prosent ønsker å ha tilgang til stabilt nett.

Da kan mobilt bredbånd være en god løsning. Da har du ett abonnement å forholde deg til uansett hvor du er.

ZTE er en kraftig 4G-router som gjør at du får raskt trådløst internett akkurat der du ønsker. Routeren krever ingen installasjon og du kan koble deg til trådløst nett der du skal jobbe eller feriere i sommer.

– Nå får du høy hastighet og utrolig bra pakker, hvor det største abonnementet er på 500 GB, som er mer enn nok for de fleste familier. Uansett hvor du bruker ruteren så får du én regning, noe som er forutsigbart.

Arild Fredlund, Telia

Her kan du se fem fordeler med mobilt bredbånd:

1. Alle kan være på internett

Infact-undersøkelsen viser at det vi ofte gjør på hytta er å jobbe, se sport, nyheter, TV-serier og film. Samtidig er det generell surfing som de fleste bruker nettet til på hytta. Det svarer 43 prosent.

Med 4G-routeren ZTE kan du koble til 64 enheter samtidig. Det vil si at mamma kan jobbe, pappa kan surfe, barna kan game og besøket kan se en film. Samtidig.

Det gir deg også mulighet til å holde kontakt med nære og kjære, uten å måtte gå til nærmeste topp for å få dekning.

2. Jobb der du er

Folkehelseinstituttet anbefaler at arbeidsplasser så langt det er mulig bør tilrettelegge for hjemmekontor og fleksible arbeidstider. I alderen 45-64 år viser det seg at rundt 15 prosent av oss bruker nettet på hytta til å jobbe.

For noen holder det med dataen gjennom mobilabonnementet, men datapakken kan raskt bli brukt opp, eller du går tom for strøm på mobilen. For mange lønner det seg da heller med 4G-router med egen datapakke.

Da kan du sette opp hjemmekontor på hytta eller feriestedet og laste ned både tunge vedlegg eller delta på videokonferanser.

mobilt-bredband-internett-hytta-jobbe-kontor.jpg

HYTTEKONTOR: Med stabilt nett på hytta, kan du stole på at teknikken fungerer til nettmøter og det du har behov for.

3. Ubegrenset tilgang til musikk

Musikk er et viktig element for alle aldre på ferie. Music Freedom er inkludert i de store abonnementene når du har mobilt bredbånd. Både strømming av musikk og nedlasting av spillelister fra Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer, Beat og Audiomack er inkludert i Music Freedom og vil ikke trekkes av dataen din.

Så, dans i vei uansett hvor du er!

4. Høy og stabil internett hastighet

Vi går mot en mer mobil fremtid, og selv om det mobile nettverket er bra i dag, vil det i fremtiden bli enda bedre. Med en 4G-router ligger det heller ingen begrensninger i fart på de mest solgte abonnementene.

Med en superrask router kan alle koble seg på WiFi, og du kan også by gjester på samme problemfrie internettopplevelse. Noen mener likevel det kan holde med mobilen, men har du svake signaler på smarttelefonen din, så vil du kunne få sterkere signaler gjennom 4G-routeren.

Med mobilt bredbånd kan du som nevnt koble til 64 enheter og du har opptil 600 Mbit/s nedlasting. I tillegg er det svært enkelt å installere routeren – du bare plugger den rett i veggen der du ønsker, og så er du på internett.

mobilt-bredband-internett-pa-hytta-bagasje-ruter.jpg

I SEKKEN: Pakk med ruteren når du reiser på ferie, oppkoblingen er superenkel.

5. Samme nett hjemme og på reise

Den største fordelen med mobilt bredbånd er altså at du får med deg WiFi og den gode bredbåndsopplevelsen overalt.

Du pakker med deg routeren når du skal på reise, og har kun ett abonnement å forholde deg til. Deler du hytte med familiemedlemmer har dere også enkel oversikt over databruken på hytta.

Men det skal mye til for at dere ikke har nok data til å se både serier, sport eller være oppdatert i sosiale medier:

– Nå får du høy netthastighet og utrolig bra pakker, hvor det største abonnementet er på 500 GB, som er mer enn nok for de fleste familier. Uansett hvor du bruker ruteren så får du én regning, noe som er forutsigbart, sier Arild.

mobile_network_icon

Mer om mobilt bredbånd


  • Når du ikke er koblet på et ADSL-modem og WiFi-nettverk, er det 4G-nettet du får data fra. 4G-nettverket er på høyde med det kablede nettverket både i fart og stabilitet. 
  • 4G + er en oppdatert og mer avansert versjon av 4G-nettet. 
  • Den datamengden du har gjennom abonnementet ditt er som regel tilpasset mobilbruk. Med en 4G+ ruter får du tilgang til mer data uten at det koster for mye. 
  • Det ligger ingen begrensninger i fart på de mest solgte abonnementene til en 4G+ ruter.
  • Med mobilt bredbånd får barna datatilgang på hytta på samme måten som hjemme, og du kan by gjester på samme problemfrie internettopplevelse.
  • Opplever du svake 4G-signaler på mobilen din vil du kunne få sterkere signaler gjennom 4G+-ruterne.
  • For deg som bruker nettet til surfing på nettavisen og mail kan en 4G+-ruter være billigere.
  • Du får med deg WiFi og den gode bredbåndsopplevelsen med 4G+ overalt. På ferie, hytta eller i båten.

Var denne siden nyttig?