ForsidenMagasinetStartup10 startups for 2021
Startups i møterom

Telia Startup: 10 nyoppstartede bedrifter har fått plass i mentorprogrammet

Én gründer skal vekke skoletrøtte barn med gaming. Én annen startup samler inn data for å kunne varsle og forebygge flom. Her er de utvalgte for Telias mentorprogram i 2021.

— Vi så hvordan mange gründere og nyoppstartede bedrifter prøvde å skape nye ting med teknologi, og ønsket å hjelpe dem å få til mer, sier forretningsutvikler Kenny Hognestad, om initiativet som ble til mentorprogrammet Telia Startup.

Han er selv tett på bedriftskunder fra mange ulike sektorer, og har sett etterspørselen for utvikling i alt fra små til store selskaper og offentlig sektor.

— Det er krevende behov. Og vi i Telia skal levere på mye, men vi kan ikke levere alt selv, forklarer han.

For å drive utviklingen videre er det helt nødvendig med innovative startups, som ser nye måter å bruke teknologi på.

Charlotte Heyerdahl er blant initativttakerne for Telia Startup, og trekker frem hvordan Telia og startupene har et felles brennende engasjementet for ny teknologi og dørene det åpner. 

— Vi deler en begeistring for innovasjon som skal skape verdi for både forbrukere og bedrifter. Det krever at begge parter er åpne og ser muligheter fremfor begrensninger, sier Heyerdahl.

 

telia-startup-mentorprogram-ansatte.jpg

TIL DISPOSISJON: Telia åpner dørene for startup-bedriften, som kan benytte seg av kompetansen til de ansatte på ulike felt.

Søkerantallet til mentorprogrammet firedoblet seg fra 2020 til 2021, og det er i år valgt ut 10 nyoppstartede bedrifter. De har bredt spenn i hva de fokuserer på, men én felles visjon — de bruker kommunikasjonsteknologi til å ta verden fremover.

— Mobilteknologi kan gjøre fantastiske ting, det skaper muligheter! sier Hognestad, og forteller at Telia med sin infrastruktur vil være en digital tilrettelegger for de utvalgte bedriftene.

Telia Startup 2021 — dette er årets nyoppstartede bedrifter

1: Flyspray Robotics

Når høye bygg og krevende strukturer skal males eller behandles, er det både utrygt og komplisert. Flyspray gjør det mulig å utføre oppgaven trygt fra bakken ved hjelp av droner. Uten forsinkelser og med sylskarpe bilder over 5G fra Telia gir det god kontroll til presisjonsarbeid.

2: Wittario

Gjennom spillmekanikk og augmented reality tilføres lekne elementer og underholdende konkurranser i både skole- og arbeidsstiuasjoner. Wittario har utviklet en læringsapp, med et formål å få elever og ansatte ut i frisk luft for å oppdage og lære nye ting.

wittario-telia-startup-2021.jpg

UT AV KLASSEROMMET: Wittario tror elevene kan lære mer utenfor klasserommet.

3: Moodie

Moodie Live er en streamingtjeneste for underholdningsbransjen, der kjente profiler kan komme tettere på publikummet sitt. De kan enkelt ta seg betalt for digitale opptredener, noe som skaper et etterlengtet mulighetsrom etter et år uten noe særlig kulturbegivenheter.

4: nLink

Roboter vil være en stor del av fremtiden, og nLink bygger skreddersydde roboter for ethvert behov. De er nysgjerrige på hvordan teknologi kan brukes for å skape et bedre og mer bærekraftig samfunn, og vil bruke sin kompetanse til å gjøre en forskjell.

5: Visual Catalyst

Når filmer, serier og annet medieinnhold skal godkjennes for publisering, såkalte compliance checks, er det en omfattende prosess. Visual Catalyst forenkler jobben ved hjelp av kunstig intelligens og maskinlæring. Og med 5G kan jobben gjøres i sanntid allerede på filmsettet.

6: Innocom

Å holde de eldre i aktivitet har fantastisk verdi — både for deres egen livskvalitet og for samfunnet. Inncom har utviklet Berntsen, som fungerer som en digital personlig trener og aktivitør. Den minner om hverdagsaktivitet og spiller av personlig tilpassede treningsprogram.

7: Intoto

Ved å overvåke vassdrag med smart teknologi, kan Intoto ta ut meningsfulle funn som kan ha stor betydning. De har en avansert plattform for å samle og analysere data. Slik tar tak i et økende samfunnsproblem — store variasjoner i vannmengder, flom og ekstremvær.

Intoto-telia-startup-mentorprogram.jpg

FLOMSIKRING: Intoto vil bruke dataanalyse for å følge med på vannstanden.

8: Hark Technologies

Med smarte strømmålere gir Hark Technologies forbrukerne mulighet til å ta styring på forbruket, samtidig som strømleverandørene får verdifull innsikt. Nå utvikles også muligheten for å flytte strømforbruket til perioder der strømmen er billigst.

9: .EAGL

Den teknologiske utviklingen innen golf skyter i været. .EAGL står klare med IoT-tjenester som forenkler booking og administrasjon av golfbiler, ved å tilby nøkkelløs utleie, booking, kjøring og betaling gjennom .EAGL-appen. Potensialet er stort, også utenfor Norges grenser.

10: Insp Retail Tomorrow

Vil bidra til å styrke lokale butikker i kampen mot de store kjedene og nettgigantene. Tilbyr et verktøy som gir trafikk til butikk og automatiserer netthandel. Målet er at lokale butikker kan «slå på bryteren», så vil Insp automatisk ta seg av både markedsføring og digitalt salg.

Mentorprogrammet vil følge startupsene gjennom 2021. Og du kan følge reisen på Telia Startup.

Var denne siden nyttig?