Telia + No Isolation = Robotsuksess

Roboten AV1 gjør hverdagen for langtidssyke barn rikere. Via 4G-nettet kan barna delta på ting de vanligvis ville gått glipp av.

Det har vært hektisk for gjengen i No Isolation i forbindelse med skolestart og levering av en rekke AV1-roboter. Etter at Telia viste frem gründerselskapet til hele landet, med Telia Stories-filmen om No Isolation vet plutselig «alle» hvem de er og hva de driver med.

- Vi er veldig glade for all oppmerksomheten vi, og ikke minst AV1 har fått. Det har aldri vært noe mål i seg selv å bli kjent, men det er viktig at alle barn som kan ha nytte av roboten får vite at den finnes. Nå nærmer vi oss å lande med beina på jorda, og gleder oss til å ta imot all feedback for å gjøre AV1 enda bedre enn den er, sier leder i No Isolation, Karen Dolva.

AV1 roboten sitter på pulten i et klasserom.

Foto: Telia.

Får det til, hvis man vil

Vi våger oss til å påstå at AV1 er en suksess, og for No Isolation som de fleste andre suksesser har ikke reisen vært uten utfordringer. Når man skal utvikle, bygge og teste et nytt, teknologisk produkt vil det alltid være komponenter som ikke kommer når de skal, planer som må endres og software som må omprogrammeres. Det har det også vært for No Isolation, men hele tiden har målet vært klart: Problemet med sosial isolasjon for langtidssyke barn skal løses. En løsning Telia mer enn gjerne støtter.

– Vi synes det er veldig spennende at gründere tar kontakt med oss, og noen ganger blir det full klaff. Mobilteknologi kan gjøre fantastiske ting, og No Isolation tydeliggjør dette med håndfaste bevis. Dette er et produkt og en tjeneste som kan berike våre kunder og oss, utover det vi selv er i stand til. Gjennom vår suverene 4G-dekning muliggjør vi denne, og andre samfunnsnyttige løsninger, sier Karl Fredrik Lund, leder for Telia privat.

På slutten av 2015 var alt kun tanker og skisser på papir. Etter knallhard jobbing nærmest døgnet rundt i et drøyt halvår, stod de første prototypene av AV1 klare. I februar 2016 ble den lille roboten, løsningen på det store problemet, testet av to langtidssyke barn.

Trådskisser av AV1-roboten.

Foto: No Isolation.

Pengegaloppen

Parallelt med utviklingen av AV1 har de tre gründerne, Matias Doyle, Marius Aabel og Karen Dolva, jobbet for å skaffe ytterligere finansiering av prosjektet. Sånn er livet i startup-verdenen. Hvis du selv tenker på å «gründe» og er på pengejakt, har No Isolation noen klare råd:

  • Utnytt alt du har av nettverk
  • Vær ærlig på hva du ønsker å oppnå og at du er på jakt etter penger
  • En investor må ikke være en mann med dress og stresskoffert. Alle kan bidra!

Marius Aabel, Karen Dolva og Matias Doyle i No Isolation gir gjerne gode råd til andre som går med en gründer i magen. Foto: No Isolation.

Marius Aabel, Karen Dolva og Matias Doyle i No Isolation gir gjerne gode råd til andre som går med en gründer i magen. Foto: No Isolation.

I løpet av sommeren ble det også klart at Telia ønsket å støtte No Isolation og deres arbeid med å gjøre AV1 tilgjengelig for flest mulig. Det mest umiddelbart synlige bidraget fra Telia er Telia Stories-filmene og tildelingen av MobilPant-midler. I tillegg jobbes det med andre avtaler, knyttet til abonnementsleveranser til No Isolation.

- For Telia var No Isolation både en spennende og en høyst relevant aktør å samarbeide med. Dette er et gründer-firma som lager et veldig spennende og nyttig produkt, som vi gladelig bidrar til å både spre og gjøre enda bedre. Ved i tillegg å gi penger fra Mobilpant sluttes på et vis ringen. Gamle «unyttige mobiler gjør det mulig for flere som trenger det, å få AV1, sier Lund.

Her får Telia-ansatte en demonstrasjon av No Isolation på hvordan roboten AV1 fungerer. Foto: Telia.

Her får Telia-ansatte en demonstrasjon av No Isolation på hvordan roboten AV1 fungerer. Foto: Telia.

Overflod av gode råd

Det vil vanligvis ikke være mangel på gode råd, for dem som skal starte egen virksomhet. Ofte kan det bli for mye av det gode, fra velmenende venner, kjente og mer eller mindre kvalifiserte rådgivere. Samtidig vil det alltid lønne seg å ha gode rådgivere.

- Som gründer er du den eneste som vet absolutt alt om det du driver med. Det nytter ikke å lytte til alle råd, man må heller velge seg ut noen sparringspartnere. Velg ut noen man stoler på, som har andre perspektiver og som kan utfordre deg litt. Når du har funnet disse må du våge å lene deg på rådene disse gir, avslutter Karen Dolva.

Var denne siden nyttig?