Roboten AV1 tok Erik med på kamp

Da spillerne kom på banen under søndagens kamp mellom Brann og Molde, dukket det også opp en liten robot. Roboten heter AV1 og var der på vegne av kreftsyke Erik (6).

brann-no-isolation-bilde-1-600.jpg

Norges første virtuelle maskot: Takket være Brann, Telia og en robot fra No Isolation var langtidssyke Erik i går på Brann stadion, selv om han ikke var fysisk til stede. På bildet er han i form av en avatar sammen med de øvrige maskotene på kamp. Foto: Telia.

– Barn som er syke over lengre tid går glipp av mye. Ofte har de ikke mulighet til å bli med på begivenheter som fotballkamper, bursdagsselskap og konserter. De får heller ikke anledning til å ta del i hverdagen på skolen sammen med venner, forteller Anne Fi Troye, som driver Corneliastiftelsen.

Corneliastiftelsen deler ut AV1-roboter til barn som må tilbringe mye tid borte fra den alminnelige hverdagen på grunn av sykdom. Hvert barn kan via 4G-nettet styre sin egen robot, som kan se, høre og prate. Oppstartsbedriften No Isolation har utviklet roboten, og Telia har gjort det mulig for roboten å ha god dekning nær sagt overalt.

20180702_BrannNoIsolation-Bilde-2.jpg

Anne Fi i Corneliastiftelsen deler ut AV1-roboter til barn som trenger det. Foto: Telia.

Seks år gamle Erik er glad i fotball og er en stor Brann-supporter. Siden han ikke hadde mulighet til å møte opp selv, fikk han oppleve søndagens fotballkamp gjennom AV1-robotens øyne og ører.

Jeg er glad for at Erik og andre barn i hans situasjon får sjansen til å oppleve fotballgleden, selv om de ikke har mulighet til å møte opp.

Daniel Braaten, SK Brann.

Det var Branns kaptein Vito Wormgoor som brakte roboten inn på banen sammen med de andre spillerne for å gi Erik denne magiske opplevelsen. Eriks favorittspiller på Brann, Daniel Braaten, er svært fornøyd med tiltaket.

– Jeg er glad for at Erik og andre barn i hans situasjon får sjansen til å oppleve fotballgleden, selv om de ikke har mulighet til å møte opp. Det er et svært positivt tiltak, og jeg håper vi får se mer av det i tiden som kommer, sier Braaten.

20180702_BrannNoIsolation-Bilde-3.jpg

Bildetekst: Fotballspillere som Daniel Braaten synes AV1-tiltaket er svært positivt. Foto: SK Brann.

Vil la langtidssyke barn ta del i egen hverdag

– Brann har lenge engasjert seg i prosjekter som skal inkludere barn og unge i sårbare situasjoner. Vi samarbeider for eksempel med Barneklinikken ved Haukeland Universitetssykehus, med både regelmessige visitter og VIP billetter til barn og deres nærmeste som har behov for en ekstra oppmuntring, forteller leder for samfunnsansvar i SK Brann, Linn Espeland.

Det var en fin opplevelse å se roboten komme ut på banen på søndag og vite at det ga Erik mulighet til å oppleve kampen, selv om han ikke var fysisk tilstede.

Linn Espeland, leder for samfunnsansvar i Brann.

– Samarbeidet vårt med Telia betyr at vi nå også kan invitere de barna som ikke har mulighet til å møte opp fysisk. Det var en fin opplevelse å se roboten komme ut på banen på søndag og vite at det ga Erik mulighet til å oppleve kampen, selv om han ikke var fysisk tilstede.

Kommersiell leder i Brann, Camilla Schutz, er også svært fornøyd med samarbeidet og glad for at langtidssyke Erik fikk oppleve Brann-kampen.

Da Telia kom til oss med ideen om å gi et barn mulighet til å være maskot på stadion sett gjennom sin egne AV 1-robot sa vi selvsagt ja med en gang.

Camilla Schutz, kommersiell leder i Brann.

– Siden 2002 har vi i Brann hatt et tett og godt samarbeid med Chess. Etter at Telia kom inn i bildet har vi gledet oss over en fin utvikling av samarbeidet til også å omfatte det å vise et felles samfunnsengasjement. Da Telia kom til oss med ideen om å gi et barn mulighet til å være maskot på stadion sett gjennom sin egne AV 1-robot sa vi selvsagt ja med en gang, forteller Schutz.

Dette er også en del av misjonen til Telia, å være en digital tilrettelegger i samfunnet ved hjelp av mobilteknologi. Noe AV1-roboten er et godt eksempel på. For fotballglade Erik passet Brann-kamp perfekt, men det er bare én av bruksområdene til No Isolations AV1-robot.

Den lille roboten gjør det mulig for langtidssyke barn å bli inkludert i en rekke aktiviteter de ellers hadde gått glipp av. AV1 egner seg for eksempel godt i klasserommet, slik at barn kan få med seg det sosiale og faglige på skolen til tross for at de er hjemme. 

Til venstre: Leder for samfunnsansvar i Brann, Linn Espeland. Foto: SK Brann. Til høyre: Kommersiell leder i Brann, Camilla Schutz. Foto: Telia.

Til venstre: Leder for samfunnsansvar i Brann, Linn Espeland. Foto: SK Brann. Til høyre: Kommersiell leder i Brann, Camilla Schutz. Foto: Telia.

Flere roboter klare til skolestart

Det er ikke bare Erik som har sin egen AV1-robot. Corneliastiftelsen deler stadig ut nye roboter til barn som trenger det, og på søndag delte de ut tre roboter til Haukeland Sykehus under en formell overrekkelse i pausen. Disse vil være klare til skolestart etter sommeren, og i mellomtiden vil de være på turné i butikker i Bergen og omegn.

Telia bidrar til Corneliastiftelsen gjennom MobilPant-ordningen. Den går ut på at Telia donerer en sum til No Isolation hver gang noen leverer inn en brukt mobiltelefon til MobilPant. Ordningen har allerede finansiert en rekke roboter som Corneliastiftelsen har delt ut.

Dersom du ønsker å hjelpe langtidssyke barn ut av ensomhet, kan du pante din gamle mobil. Med mobilkalkulatoren vår kan du regne ut hvor mye den gamle mobilen din er verdt, og du kan levere den inn i din nærmeste Telia-butikk. Det vil bidra til at flere langtidssyke barn får mulighet til å delta i sin egen hverdag.

Var denne siden nyttig?