Takk til våre kunder - mobilpant hjelper langtidssyke barn

Nordmenn har pantet nærmere 20.000 mobiler siden juli, gjennom Telias MobilPant-ordning. Det har gjort at enda flere langtidssyke barn har fått hverdagen tilbake.

Gründerbedriften No Isolation har laget roboten AV1, som fungerer som en stedfortreder for barn som må holde seg hjemme på grunn av langtidssykdom. Gjennom AV1 og mobilen kan de likevel være med i klasserommet og på leken, hjemmefra.

Telia har samarbeidet med No Isolation siden 1. juli, og det har bidratt til finansiering av enda flere roboter. For hver mobil dere gir til MobilPant doneres et beløp på minimum ti kroner til No Isolation. I løpet av et lite halvår, har Telias kunder pantet over 18.000 mobiler, og tallet øker hver eneste dag.

Telia fortsetter samarbeidet med No Isolation. Ønsker du også å bidra til å gi en bedre hverdag til langtidssyke barn? Pant din gamle mobil i en Telia-butikk nær deg. Klikk inn på vår mobilpantekalkulator og se hva den er verdt. 

Mobilpant har gitt AV1 til 10-åring

I løpet av høsten har flere norske aviser skrevet om barn og unge som tar i bruk AV1. For eksempel skrev Gudbrandsdølen Dagningen om ei jente på ti år, som har måttet holde seg hjemme i over et halvt år på grunn av akutt leversvikt. Roboten har blitt hennes vikar på skolen, og hun kan følge med på undervisningen hjemmefra.

Avisen skriver at jenta følger med på undervisningen fra kjøkkenet hjemme, og ønsker hun å si noe, trykker hun på en funksjon i appen, og øynene til roboten begynner å lyse. Læreren forteller at klassen er blitt flinke til å være oppmerksomme på roboten, slik at jenta får bidratt i undervisningen.

Familien og skolen er utelukkende positive til roboten AV1 som gjør at jenta slipper å isoleres fra hverdagen sin. For henne er roboten finansiert gjennom MobilPant fra Telia.

- Telia mener at mobilteknologi kan gjøre fantastiske ting. No Isolation og AV1 er det perfekte eksempel på det.

Karl Fredrik Lund

– Telia mener at mobilteknologi kan gjøre fantastiske ting. No Isolation og AV1 er det perfekte eksempel på det. Det kan være en stor fysisk belastning for kroppen å bli ordentlig syk, men det kan være en minst like stor belastning for psyken dersom man må utestenges fra sitt sosiale liv. Da er det en stor glede at vi i Telia og våre kunder kan være med på å bidra til utvikling av fantastisk mobilteknologi slik at barn med langtidssykdom fortsatt kan være tilstede i egen hverdag, forteller Karl Fredrik Lund, sjef for Telia Privat.

103 donasjoner til No Isolation hver eneste dag

Telia har bidratt til finansiering av roboter gjennom MobilPant-ordningen. Det vil si at det er Telias kunder som har bidratt til å gi disse barna en unik mulighet. Siden begynnelsen av samarbeidet med No Isolation 1. juli, har Telias kunder pantet så mange som 18.099 mobiler.

Frem til nå betyr det at nordmenn har pantet i gjennomsnitt 103 mobiler hver eneste dag! I løpet av høsten ble det også mulig for kunder å gi hele pantebeløpet til No Isolation. Gjennom vår Panteknapp-ordning har nesten tre barn alene fått finansiert sin AV1.

Per dags dato, har MobilPant-donasjoner gitt No Isolation over 220.000 kroner til finansiering av enda flere roboter. Det er vi i Telia svært glade for. Ikke minst skylder vi en stor takk til alle våre kunder som har bidratt. Takk!

Var denne siden nyttig?