Sjekk vår 4G Mobilt Bredbånd-test

Hanne er mye på farten i jobb og i privatliv. Hun trodde 4G mobilt bredbånd var noe hun ikke trengte. De ordene skulle hun få spise i seg da hun testet det.

Kvinne holder en eske med 4G-ruter fra Telia.

Internett på boks! Foto: Telia

Jeg skal innrømme det. Jeg hadde ikke tro på at 4G mobilt bredbånd var noe for meg. Jeg trodde det var vanskelig å sette opp, at jeg hadde like god dekning med mobilen min og at ting ville gå like raskt. Det skulle vise seg å være totalt feil.

Senk skuldrene

Før årets påskeferie satt i gang var jeg ikke helt i rute med alt som skulle løses på jobb, og visste at PC-en måtte med. Timingen for å teste mobilt 4G bredbånd fra Telia var derfor ypperlig, og jeg fikk muligheten til å bruke det både for jobb via PC, surfing på mobil og til å streame TV på nettbrettet.

Jeg hadde ikke «trua», men det skulle endre seg i løpet av min mobilt bredbånd test.

Det er ganske deilig å kunne dra fra kontoret fredag ettermiddag med skuldrene senket, fordi man vet at det som ikke er gjort kan bli gjort fra hytta. Samtidig kan det være hvilepute. Ting som kunne vært unnagjort blir skjøvet litt lenger ned i bunken og ut i helgen, fordi man vet at jobben kan bli gjort senere. Men det er jo ikke bredbåndets skyld! Så tilbake til fordelene.

4G-ruter fra Telia stående på et bord.

Ruteren for 4G mobilt bredbånd settes opp på 1-2-3. Foto: Telia

Vi så TV uten TV

Fordelen med mobilt bredbånd kontra å bruke mobilen som hotspot er at det er mye mer stabilt, og flere har tilgang til bruken. Med en påskeferie der hytta er full av folk er det veldig fint at mange kan koble seg opp på nettet i stedet for at alle sitter og surfer på nett med hvert sitt abonnement.

På hytta hos oss har vi for lenge siden blitt enige om at TV - det trenger vi ikke. Men vil noen absolutt ha med seg et eller annet på TV (små barn som er avhengige av Barne-TV) så er mobilt bredbånd helt ypperlig. Streaming gikk raskt, men det er veldig smart å følge med på datatrafikken.

Å se TV-programmer via streaming tar mye mer datatrafikk enn man tror, så her bør du i hvert fall tenke over dette når du velger abonnement. Gjør en vurdering på hva man ønsker å bruke det mobile bredbåndet til før du finner ut abonnementet som passer best, slik at man ikke går tom før måneden er over.

Surf like raskt som hjemme

På familieferie på fjellet hos oss er det fullt hus, og pappa er en som ikke synes ting går fort nok. Er ikke stekeovnen varm ennå? Hvorfor koker ikke vannet? Men det mobile bredbåndet hadde så god hastighet at det holdt han fornøyd hele tiden. Så er du av den utålmodige typen så bør du sjekke dekningen på stedet du skal til før du bestemmer deg for å bruke mobilt bredbånd.

På hytta i Valdres gikk det med god 4G-fart hele tiden, og det var ikke noe problem å jobbe effektivt med dokumenter fra både skytjenester og mail. Det var flere på hytta med andre abonnement som koblet seg opp mot bredbåndet for å få høyere hastighet, og som var veldig fornøyde med at de kunne surfe like raskt som hjemme.

Liten. Veier lite. Ta den med overalt.

Den aller største fordelen med mobilt bredbånd er at du kan ta det med deg hvor enn du er – samtidig som du kan bruke det hjemme på akkurat samme måte som WiFi-bredbånd via kabel. Samme hastighet og dekning, men med det store plusset at du tar bredbåndet med deg når du reiser på hytta eller andre steder du trenger god nettilgang.

4G-ruter fra Telia, i lukket og åpen eske ved siden av hverandre.

Ruteren tar liten plass og er enkel å ta med seg overalt. Foto: Telia

Jeg var så fornøyd med det mobile bredbåndet at jeg syntes det tilsvarte "vanlig" bredbånd. I leiligheten der jeg bor er ikke dekningen like god via WiFi i alle rom, på grunn av tykke murvegger. Dette er jo et problem mange har, og det kan være ganske irriterende når jeg ønsker å jobbe på kjøkkenet og dekningen kommer og går der hele tiden.

Med mobilt bredbånd kan du ta med deg boksen der du ønsker god dekning, så lenge du har strømtilkobling. Til og med utendørs dersom du ønsker å sitte i solen med PC-en på fanget og få gjort unna ting.

Så hvorfor bør du ha Mobilt Bredbånd med 4G?

Det er mange som spør seg hvorfor man skal ha mobilt 4G bredbånd. Jeg opplevde at det at jeg kunne ta med boksen hvor enn jeg var, gjorde at jeg fikk mest ut av bredbåndet. Samtidig er det et flott supplement for de som har for lav hastighet på mobilen via vanlig abonnement eller dersom du trenger å koble til PC og nettbrett uten SIM-kort.

Konklusjonen etter første testrunde er at 4G mobilt bredbånd er en venn i nøden når du skal på hytta og trenger å få gjort ting samtidig. I tillegg var jeg overrasket over hvor praktisk det var hjemme. Kan det være på tide å kutte bredbåndet via kabel?

Var denne siden nyttig?