ForsidenMobilabonnementTestpilot Telia X
En familie går i gata og ser på mobilene sine.

Testet ubegrenset for hele familien: – Overraskende bra!

Familien har testet Telia X med fri bruk av data. – Vi går ikke tilbake, sier trebarnsfaren, som elsker friheten og at han har kontroll på barnas mobilbruk.

– Det er oversiktlig og enkelt – og vi har full kostnadskontroll, sier Eivind Raade.

Han er trebarnspappa og mye på farten i jobben som pilot. Sammen med samboer Siw og barna Aksel (19), Erik (11) og Lina (8) har han testet Telia X.

– Vi har stålkontroll på de to yngstes telefonbruk, og nettsiden er intuitiv og enkel, sier Eivind Raade.

Mobilabonnementet Telia X har ubegrenset bruk av data.

– Det beste med Telia X er friheten. Jeg kan bruke telefonen akkurat som jeg vil, sier Aksel, eldstemann av søsknene.

FRI BRUK: Erik (fra venstre), Eivind, Lina, Siw og Aksel bruker Telia X. – Vi har full kostnadskontroll, sier pappa Eivind.

Familien er overrasket over hvor utrolig bra det har fungert:

– Telia X er helt fantastisk!

Det er kanskje foreldrene som bruker mest data, men det settes ikke noe mindre pris på av barna:

– Det eneste jeg behøver å passe på er å ha nok strøm på telefonen, sier Erik.

Og Lina legger til:

– Det føles nesten som å være voksen, for jeg slipper å spørre mamma om mobildata.

Superenkelt å bytte abonnement

Fire av fem var Telia-kunder allerede og da de oppdaget muligheten med familieabonnement, skjønte de at de kunne få et langt bedre abonnement for omtrent samme pris. Selve oppgraderingen til Telia X gikk såre enkelt på Telias nettside. De anslår at de bruke brukte omtrent tre minutter på å gjennomføre hele operasjonen.

– Aksel er den eneste av oss som ikke var kunde hos Telia fra før. Heller ikke han møtte på utfordringer i forbindelse med bytte av leverandør, forteller Eivind.

Å kunne bruke mobiltelefonen helt bekymringsfritt har gitt mer fleksibilitet for familien. Med fri bruk av data kan de også dele nett med andre dingser – og kanskje også med venner og familie. På steder uten nett, har de rett og slett internett med seg i lomma.

Familien har testet Telia X etter fem hovedkriterier:

FRI: Søsknene Erik og Lina liker at de slipper å spørre foreldrene om de kan få mer mobildata.

Ubegrenset data

Men er det egentlig nødvendig med ubegrenset data? Bruker familien virkelig så mye mobildata?

– Svaret er ja! Det er absolutt nødvendig. Dette er første gang jeg tester et abonnement med ubegrenset data, og jeg kommer ikke til å gå tilbake til mitt tidligere abonnement.

At alle har ubegrenset data gjør ting mer lettvint. Ikke noe mer svitsjing mellom utallige, ofte usikre wifi-nettverk, og ikke mer mas fra barna om å få overført data.

– Jeg slipper å tenke på data, om jeg bruker det opp eller ikke, fordi jeg har ubegrenset, sier Aksel, som elsker å strømme Formel-1.

STRØMMER FRITT: «Det beste med Telia X er friheten», sier Aksel. Med Telia X slipper han å tenke på data.

Eivind forklarer at han er spesielt fornøyd med Telia i forbindelse med jobb. Som pilot er han ofte inn og ut av ulike flyplasser og hotell, og har brukt mye tid på å logge seg på usikrede nettverk manuelt. Det er en løsning han synes har fungert dårlig.

– Med ubegrenset data skrur jeg bare av funksjonen for wifi-søk og slipper unna alt styret jeg har pleid å irritere meg over. Det er så innmari deilig å slippe å logge ut og inn av usikrede nettverk. Det føles lettvint og trygt, sier han entusiastisk.

Hastighet

Telia X kommer med fire varianter, Start, Basis, Max og Max Pluss. Familien har testet Max, som gir en fart opptil 1000 Mbit/s. Basis vil være nok for vanlig mobilbruk, men deler du nett med andre enheter, strømmer mye eller jobber i skytjenestene over mobilen, vil det være lurt å gå for høyere fart.

– Det går lynraskt å laste ned apper, og alle i familien er enige om at vi har hatt en sømløs opplevelse med alle strømmetjenestene vi benytter oss av, sier Eivind.

Familien bor like utenfor Oslo sentrum med solid 5G-dekning fra Telia. Nå har de virkelig fått full uttelling for det.

Dekning: Upåklagelig med 5G fra Telia

– Ingen av oss har så langt opplevd problemer med dekningen noe sted. Selv har jeg også hørt en god del på podcast i bil uten hakking eller opphold, forteller Eivind.

Heller ikke de andre i familien har noe å utsette på dekningen, og opplever gode signaler overalt hvor de er – faktisk så gode at de gjerne bruker mobilnettet hjemme også.

Særlig samboer Siw trekker fra dekningen i Telias 5G-nett som helt upåklagelig.

– Om vi har trøbbel med wifi-dekningen bruker vi 4G eller 5G hjemme også. Ubegrenset data gjør at vi slipper å irritere oss over hakkete nett. Det er minst like kjapt som bredbåndet, forklarer hun.

Roaming: Kjærkomment på neste utenlandstur

Familien ser frem til å reise igjen og setter pris på at mobilen med Telia X kan brukes som normalt også i utenfor Norge.

– Selv om jeg jobber som pilot, er jeg nok ikke oftere utenlands enn andre. Jeg flyr stort sett innenlands. Roam like Home er imidlertid en tjeneste jeg vet med sikkerhet er kjærkommet for alle i familien på våre neste utenlandstur, sier familiefaren.

Som Telia-kunde trenger de ikke bekymre seg. Inkludert i alle Telias mobilabonnement er nemlig Roam Like Home. Det betyr at de kan bruke mobilen akkurat som hjemme, i EU/EØS, Storbritannia og Sveits – ´uten å betale noe ekstra.

Pris

Telia X koster fra 399 kroner til 679 kroner. Men for en familie gjelder denne prisen kun for én. For abonnement nummer to, tre, fire – helt opp til åtte om du vil – får du 100,- i rabatt per måned.

– Telia X Max koster litt, men sparer oss til gjengjeld for mye styr – såpass mye at vi merker det daglig.

IKKE MER MAS OM DATA: Familien på fem har testet Telia X med ubegrenset data.

Et skikkelig kvalitetsstempel

– Telia X Max er det optimale mobilabonnementet for vår familie. Selvfølgelig skulle man ønske at ungene (og av og til vi voksne) var mindre på skjerm totalt sett, men det har nå en gang blitt slik at telefon og iPad er en stor del av hverdagen for oss alle, og da er det jo fint om det fungerer sømløst, uansett hvor vi befinner oss.

Var denne siden nyttig?