Få kontroll på mobilkostnader i utlandet

Det er alltid viktig å ha kontroll på forbruk og kostnader, ikke minst når du reiser utenlands. Les våre tips til mobilbruk i utlandet. 

 

Endelig kan vi reise utenlands igjen. Ekstra fint er det da å kunne bruke mobilen som vanlig, også når du reiser ut av landet, så slipper du å stresse over skyhøy databruk og sjokkregninger.

Bruk mobilen som hjemme i EU og EØS med Roam Like Home

Alle våre mobilabonnement har fri roaming i EU- og EØS-land, slik at du ikke trenger å bekymre deg for databruken i utlandet. Reiser du innenfor et «Roam Like Home»-område kan du trygt bruke mobilen som vanlig. Det koster det samme som hjemme i hele EU, EØS, Sveits og Storbritannia.

Det eneste du trenger å tenke på da er at du har nok mobildata, slik at du ikke går tom.

Sørg for å ha nok mobildata i abonnementet ditt

Hjemme er vi ofte koblet opp mot et wifi, og den muligheten er ikke alltid like tilgjengelig på reise. Å koble deg på usikre wifi-nettverk er heller ikke lurt, så det sikreste er å bruke mobilnettet.

Tenk derfor gjennom hvor mye mobildata du tror du trenger på ferien, og så velger du et mobilabonnementet deretter. 

Synes du det er vanskelig å vite hvor mye mobildata du trenger? Les om hvilke tjenester som tapper mye og lite data, slik at du kan anslå ditt behov. 

Slipp å tenke på databruken med Telia X

Ønsker du å ha full fleksibilitet og kontroll på mobilutgiftene, er Telia X en perfekt løsning. Da får du nemlig ubegrenset bruk av data, og mobilregningen blir den samme hver måned – uavhengig av bruken.

Skulle du greie å bruke mer enn 100 GB en måned, vil det ikke koste ekstra på reise i EU-sonen, men hastigheten vil reduseres til 3 Mbps – akkurat som i Norge. Da kan du kjøpe Speed Reload for å få full fart igjen.

Spar ubrukt data til ferien din

Noen måneder kan det være at du bruker mindre data, og med Data Rollover har du muligheten til å ta med deg ubrukt data til neste måned – eller enda lengre om du vil. Superpraktisk dersom du sparer opp litt som du kan bruke i ferien! 

Med Data Rollover kan du spare like mye data som du har inkludert i abonnementet ditt, og i Telia-appen får du full oversikt over hvor mye du har brukt. Data Rollover er inkludert i alle mobilabonnementene våre, med unntak av Telia X, som har ubegrenset med data inkludert.

Skulle det likevel vise seg etterhvert at du har for lite, har du mulighet til å enkelt kjøpe ekstra datapakke som utvider antall gigabyte – eller skulle du ha behov for ekstra data bare for en liten periode kan du også kjøpe Data Boost for 1, 3 eller 12 timer.

ALLTID KONTROLL PÅ FORBRUK OG KOSTNADER: Telia-appen gir deg god oversikt over mobilabonnementet ditt.  

Artikkelen er sist oppdatert 17. oktober 2023

Var denne siden nyttig?