ForsidenMobilabonnementVelge mobilabonnement

Hvilket mobilabonnement skal jeg velge?

Mann utenfor næringsbygg står og ser på mobilen

Det kan være vanskelig å vite hvilke mobilabonnementet som passer for deg. Her er våre anbefalinger ut fra ulike bruksmønstre og situasjoner.

Det er mange ulike mobilabonnement å velge blant, noen har fast datamengde og andre har fri bruk, med ulike hastigheter. Så, hvor mye mobildata trenger du egentlig? Hva bruker du mobilen til, og hva er du opptatt av? 

Enten du er storbruker eller bare bruker mobilen av og til, så har vi et abonnement for deg – og selvsagt for familien. Finn ditt mobilabonnement!

Litt bruk – fast data

Er du en som bare bruker mobilen av og til, og bare til å lese aviser eller tilsvarende og en og annen meldingschat?

Vår anbefaling: Fast datamengde

Du får litt data hver måned, og relativt lav månedskostnad. Skulle du senere få behov for mer, er det enkelt å bytte til et større abonnement.

Jeg bruker telefonen veldig lite, bare til å chatte litt og lese avisen.

Ola

Vi tilbyr følgende abonnement med fast data:

  • 5 GB til 299,- i måneden
  • 10 GB til 349,- i måneden

Begge abonnementene med fast data inkluderer selvfølgelig Nettslett, fri bruk av samtaler og meldinger, og lik pris i hele EU, EØS, Sveits og Storbritannia, som hjemme i Norge. Dette gjelder alle våre mobilabonnement.

Du får familierabatt ved å samle flere abonnement; 30,- per måned fra og med abonnement nummer to (du betaler full pris kun for det dyreste abonnementet).

Egne abonnement til barn

For barna anbefaler vi enten fast data som nevnt over, eller egne barneabonnement beregnet på de under 16 år:

  • Junior 1 GB til 129,- i måneden
  • Junior 3 GB til 179,- i måneden

Disse abonnementene har kostnadskontroll, slik at du ikke betaler noe mer enn månedsprisen. De kan ikke brukes i utlandet med mindre eier fjerner sperrene som ligger der i utgangspunktet.

Våre Junior-abonnement kan kombineres i en familieløsning med både vanlige abonnement og barneabonnement, hvor kun ett abonnement får full pris, og resten får 30,- per måned i rabatt.

For deg med moderat bruk

Er du på sosiale medier en del, så går det ofte en god del data, for eksempel med Reels på Instagram, snapchat eller andre videoapper. Du har kanskje opplevd å gå tom for data før, og bruker gjerne flere enheter.

Jeg bruker sosiale medier, og bruker alltid telefonen på toget til og fra jobb.

Kari

For moderat bruk anbefaler vi Telia X med ubegrenset data

I første omgang kan Telia X Start eller X Basis være et godt og rimelig valg:

  • Telia X Start – 449,- i måneden, 10 Mbps
  • Telia X Basis – 479,- i måneden, 220 Mbps

Ubegrenset lagring med Telia Sky

Våre Telia X-abonnement inkluderer selvsagt Nettslett som alle andre, men i tillegg får du Telia Sky; ubegrenset og trygg lagring av både bilder, videoer og viktige dokumenter samt en enkel mulighet til å dele mapper med andre. Les mer om Telia Sky.

For deg som bruker mobilen "til alt"

Er du opptatt av at det alltid bare skal funke, mye på farten, og vil bruke tiden til å tenke på andre ting enn mobildata?

For deg som vil ha ALT, anbefaler vi å gå Telia X Max/Max Pluss 

Det får du på de største abonnementene våre, Telia X Max og Telia X Max Pluss. Da får du opptil 1000 Mbps hastighet, som gjør at du kan dele nett med mange enheter uten lagging, og du kan laste opp og ned høyoppløselige videoer på et øyeblikk.

  • Telia X Max – 579,- i måneden, 1000 Mbps
  • Telia X Max Pluss – 679,- i måneden, 1000 Mbps, 2 ekstra SIM-kort og Telia Trygg inkludert.

Få gratis skjermbeskytter hos Telia-butikkene

Siden du er opptatt av at alt skal funke, vil du neppe ha riper på skjermen. Med Telia X Max/Max Pluss får du gratis skjermbeskyttelse (verdi 199,-) hos Telia-butikkene våre inntil 3 ganger i året. 

Jeg bruker telefonen til absolutt alt, så det er viktig for meg at alt fungerer.

Eivind

De legger på skjermfilmen for deg og garanterer at det ikke blir irriterende luftbobler, og du slipper å knote med det og kan bruke tiden til noe gøy i stedet.

Ekstra SIM og Telia Trygg med Max Pluss

For kun 100,- mer i måneden får du to ekstra SIM-kort samt tryggere bruk med Telia Trygg.

Ekstra SIM kan være aktuelt til smartklokker med eSIM, nettbrett med Ekstra DataSIM eller kanskje du har behov for en en ekstra telefon på abonnementet ditt. Med Telia X Max betaler du ikke noe ekstra for opptil to ekstra SIM-kort.

Normalt koster det 89,- i måneden per ekstra SIM (med unntak av klokke-eSIM som koster 30,-/md. pr. stk.), men dette får du altså inkludert i X Max Pluss!

Telia Trygg (verdi 109,-/md.) gir deg flere trygghetsprodukter, som ID-overvåkning, passordhvelv, ID-forsikring og netthandelsforsikring. Dette inkluderer vi i Telia X Max Pluss, som selvsagt også inkluderer Nettslett slik som alle mobilabonnementene våre gjør. Les mer om Telia Trygg.

Få familierabatt når du samler flere abonnement

Uansett om du velger fast eller ubegrenset data, barneabonnement eller voksenabonnement, så får du familierabatt når du samler flere abonnement hos oss.

Familierabatten fungerer slik at du betaler full pris kun for det dyreste abonnementet, resten får du rabatt på:

  • 30,- rabatt i måneden for Junior og andre abonnement med fast datamengde
  • 100,- rabatt i måneden for Telia X

Det er ingen bindingstid på vår familierabatt. Skulle du trenge ny mobiltelefon, beholder du selvfølelig familierabatten om du kjøper en rabattert mobiltelefon med avtaletid på abonnementet.

Var denne siden nyttig?