ForsidenNett5GUtbygging 5GRuller ut fremtidens mobilnett i Agder

Vi bygger 5G: Ruller ut fremtidens mobilnett i Agder

Vår nasjonale 5G-utbygging fortsetter for fullt, og vi er nå godt i gang med den omfattende moderniseringen av mobilnettet i Agder.

I løpet av høsten har flere kommuner i fylket fått 5G, og mange følger etter nyttår. Det betyr høyere hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning.

Telia vil være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett innen utgangen av 2023, og allerede i dag har åtte av ti nordmenn tilgang til 5G fra selskapet.

Georg Svendsen, leder for infrastruktur, Telia Norge.
Georg Svendsen, leder for infrastruktur, Telia Norge.

– Vi moderniserer mange basestasjoner hver eneste uke, og jobber oss nå gjennom Agder, forteller Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge.

– Alle basestasjonene i hele fylket skal oppgraderes med den nyeste 5G-teknologien og enda bedre 4G, og for hver stasjon som oppgraderes får nye nordmenn tilgang til fremtidens mobilnett. I løpet av høsten har vi sørget for 5G i Kristiansand, Farsund, Sirdal, Lyngdal, Lindesnes og Vennesla kommune, og etter nyttår følger resten av Agder-kommunene etter.

Agder ferdig modernisert innen sommeren

Først ut i 2023 er Flekkefjord, Froland, Lillesand, Arendal, Tvedestrand og Vegårshei fra januar, fulgt av Risør, Grimstad, Kvinesdal, Åmli, Birkenes og Åseral fra februar og utover. I andre kvartal begynner 5G-oppgraderingen i resten av Agder-kommunene, og innen sommeren vil Telia være ferdige med moderniseringen i fylket.

Les også:

Var denne siden nyttig?