Bakgrunnsbilde;

Vi oppgraderer nettet for fremtiden

Bakgrunnsbilde;

Vi oppgraderer nettet for fremtiden

Vi oppgraderer nettet for fremtiden

Bakgrunnsbilde

Over de neste årene skal Telia oppgradere eksisterende infrastruktur og mange av våre kunder i borettslag og eneboliger vil få tilbud om å oppgradere hjemmenettet, for å sikre nok kapasitet og hastighet for morgendagen.

Større krav til sterkt hjemmenett

Behovene våre endrer seg, og det er stadig flere enheter i hjemmet som kobles på nett. I tillegg bruker vi nettet til flere oppgaver enn tidligere; som digitale møter, skolearbeid, online gaming og streaming. Det setter store krav til nettet. Med oppgraderingen vil du oppleve en kraftig økning i kapasitet, enda bedre stabilitet og lynrask hastighet. 

 

Slik oppgraderer vi hybridfibernettet

Du trenger ikke gjøre store inngrep i boligen for å få et raskt og problemfritt nett. Faktisk er denne oppgraderingen det enkleste, minst miljømessig inngripende og mest kostnadseffektive valget – vi gjenbruker nemlig store deler av eksisterende kabler og tekniske komponenter. Med oppgradert hybridfiber får du dessuten våre høyeste nedlastningshastigheter opp til 1250 Mbps og opplastning opp til 500 Mbps. Teknologien er dermed et fullverdig alternativ til fiber.

Selve oppgraderingen gjøres gjennom utskiftning av teknologien og komponenter i selve nettverket, kort forklart DOCSIS-enhetene. Vi bytter lokale sentraler, signalforsterkere og antennekontakter i hjemmet. Hvis du er Telia-kunde vil coax-kablene som allerede går inn til boligen kvalitetssikres og gjenbrukes så langt det lar seg gjøre, slik at miljøet spares for bytte og graving av ny kabel.

DOCSIS 3.1 er en ny teknologistandard for dataoverføring gjennom kabel. Ved å bytte ut eksisterende DOCSIS 3.0 komponenter i nettverket med ny DOCSIS 3.1 standard, utvides kapasiteten og stabiliteten i nettverket kraftig.

Hva er forskjellen på fiber og hybridfiber?


Både fiber og hybridfiber er det vi kaller fast bredbånd. Du kobler deg til internett fra huset gjennom en fysisk kabel som er gravd ned, og kobles til det faste bredbåndsnettet.

Med fibernett er det optiske kabler som brukes hele veien fram til boligen din.

Med hybridfibernett - som også kalles HFC (Hybrid Fiber Coaxi) brukes ikke fiber hele veien fram til der du bor. Her benyttes den eksisterende coaxkabelen som mange allerede har koblet seg til på den siste biten fram til boligen.

Både fiber og hybridfiber er teknologier som gir deg tilgang til høye og stabile hastigheter. Dette krever dog at infrastrukturen er tilgjengelig i området ditt. 

Til sammenligning er Kobber/DSL en gammel teknologi som er på vei til å fases ut da det har begrensinger i både hastighet og stabilitet. Mange som har denne løsningen velger i dag trådløst bredbånd isteden, slik at de slipper å grave opp for å legge nye nettverkskabler. 

 

Få maks ut av fibernettet med kraftig wifi-utstyr

Som en del av oppgraderingen vil kunder som oppgraderer nettverket få nytt og kraftigere wifi-utstyr. Vårt nye modem har fire innebygde antenner som gir en høyere wifi-kapasitet for flere brukere samtidig. Modemet gir derfor bedre hastighet, stabilitet og dekning i boligen. Det støtter med andre ord alle behov, fra det mest avanserte til enkel surfing.

Kraftig nytt DOCSIS 3.1 modem som medfølger oppgraderingen.

Var denne siden nyttig?