Her finner du Norges råeste private 5G-løsning

På Posten Bring sin nye terminal i Drøbak har Telia installert en helt ny løsning for digital kommunikasjon, som gir optimal ytelse, mobilitet og pålitelighet.

Dette er saken:

  • Telia har satt opp privat 5G-nett i Posten Bring sin nye terminal i Drøbak.
  • Lokalet var krevende å dekke med wifi, med store reoler som sperret for signalene. Med 5G får terminalen solid dekning både innendørs og utendørs
  • Alt av Posten Bring sitt utstyr er koblet opp, noe som gir sømløs og effektiv drift
  • Med et privat 5G-nett har Posten Bring en fleksibel løsning med høy grad av sikkerhet

– Det er ingen tvil om at Norges råeste løsning for privat 5G-nett nå er å finne på Posten Brings sin terminal i Drøbak, sier Jon Christian Hillestad, leder for bedriftsmarkedet i Telia Norge.

Rett utenfor Oslo ligger Posten Bring sin nye, toppmoderne terminal for logistikk, Oslo Logistikkpark Drøbak. Her har Telia nå implementert et splitter nytt privat 5G-nett som bare Posten Bring og deres utstyr har tilgang til, med egne SIM-kort i alt oppkoblet utstyr.

I realiteten handler det om å snu tenkemåten og driften fra å tenke nettverk til å tenke konnektivitet, som betyr at alt til enhver tid er oppkoblet og sammenkoblet. Det gir full kontroll på kapasiteten i data- og mobilkommunikasjonen og ikke minst best mulig tilgjengelighet. Det er helt avgjørende for å sikre god og effektiv arbeidsflyt for Posten Bring sin operasjon på den nye logistikkterminalen.

TOPPMODERNE TERMINAL: På Bring Warehousing sin terminal i Drøbak, utenfor Oslo, har Telia implementert et splitter nytt privat 5G-nett.

– Fordelene med et slikt privat 5G-nett er at man sikrer full tilgjengelighet og kapasitet til utstyret som Posten Bring er helt avhengige av i sin drift av terminalen. Et privat 5G-nett er også den sikreste formen for trådløs kommunikasjon, og tilbyr et helt annet nivå av sikkerhet, mobilitet, og ytelse enn det som er mulig for eksempel med wifi, sier Hillestad.

Full kontroll i alle ledd

I tillegg til 5G-nettverket, er terminalen også forbundet med to separate fiberkabler som sikrer kontinuerlig tilgang til skytjenester og kommunikasjon med viktige systemer. I et scenario der fibertilkoblingen skulle ligge nede, står en Starlink-antenne klart til å overta. Den benytter lavbanesatellitter for å kommunisere.

– Det er gjennom installasjoner som dette, at 5G-teknologiens potensiale fullt ut realiseres og virkelig gjør en forskjell. Med et privat 5G-nett, får Posten Bring full kontroll i alle ledd, fortsetter Hillestad.

 
TENKER NYTT: Posten Bring utmerker seg som én av de aller mest fremoverlente selskapene i sin moderniseringsreise.

Ville utforske mulighetene i 5G-teknologien

Posten Brings historie strekker seg hele 375 år bakover i tid, samtidig som selskapet er blant de fremste i Norge til å utforske og ta i bruk ny teknologi og innovative løsninger. Sammen med Posten Bring utforsker Telia nye muligheter 5G tilbyr – med private 5G-nett som én av de viktigste.

Vi synes det er spennende å teste ut og bruke mulighetene som ligger i 5G-teknologien. Da vi skulle bygge en ny terminal ville vi se om det var mulig å basere all datakommunikasjon på mobilnettet. Det gir sikker kommunikasjon for alle våre enheter både inne på terminalen og utenfor.

Arne Erik Berntzen, CIO i Posten Bring.

Med Posten Bring som Telias teknologipartner, har selskapene siden avtalen ble inngått høsten 2021 sett på hvordan 5G kan bidra til enda sikrere og mer effektiv drift. Dekning i et bygg som Posten Bring Warehousing sin terminal i Drøbak kan være utfordrende, og påvirkes av hva som står i reolene til enhver tid - men med et eget 5G-nett skal dette problemet være løst.

– Vi er helt avhengige av at vårt utstyr er koblet opp til enhver tid. Nedetid er kostbart og stopper produksjonen. Med denne løsningen skal vi være sikret på best mulig måte, fortsetter Berntzen.


UTFORSKER MULIGHETER: Privat 5G-nett, levert av Telia, skal gjøre Bring Warehousing sin drift mer effektiv.

Fremoverlent holdning til digital transformasjon

Som en pioner innen 5G-teknologi i Norge, har Telia rullet ut landsdekkende 5G-teknologi over hele landet siden våren 2020. Nå har over 90 prosent av befolkningen tilgang til den nye, raske mobilteknologien. I samarbeid med stadig flere norske selskaper utforsker Telia kontinuerlig mulighetene 5G åpner for. Posten Bring utmerker seg som én av de aller mest fremoverlente i sin moderniseringsreise.

SPENNENDE SAMARBEID: Jon Christian Hillestad, leder for bedriftsmarkedet i Telia Norge, forteller at han gleder seg til å høste erfaringer fra samarbeidet med Posten Bring.

Det er veldig inspirerende å jobbe med en kunde som Posten Bring, som utfordrer oss og som har ambisjoner om å bli enda mer digitale og trådløse.

Jon Christian Hillestad, leder for bedriftsmarkedet i Telia Norge.

– Stikkordene er sikkerhet, ytelse og mobilitet gjennom trådløs kommunikasjon. Dette er en forutsetning for automasjon og digitalisering. Vi gratulerer Posten Bring, og gleder oss til å høste erfaringer fra driften av anlegget. Løsningene som Posten Bring har tatt i bruk, tror vi vil skape verdi for virksomheter i mange ulike bransjer, sier Hillestad. 

Private mobilnett

Telia var først i Norge med å lansere private mobilnett til bedrifter, industri og offentlige virksomheter våren 2021. «Enterprise Mobile Network»-porteføljen til Telia omfatter rene private mobilnett, hybride mobilnett, virtuelle eller skivedelte private mobilnett, samt spesialiserte tjenester i mobilnettet. Selskapet opplever i dag økende etterspørsel i bedriftsmarkedet etter denne type tjenester, som kan leveres både på 4G og 5G. 

 

 

 

Var denne siden nyttig?