Bakgrunnsmedium i banneren for Tips for bedre WiFi

Tips for bedre WiFi

Noen ganger kan nettet oppleves tregt eller ustabilt. Her er noen typiske problemer og tips til hva du selv kan gjøre.

1. Plassering av ruter – få stabilt signal

Plasseringen av ruteren din har mye å si for hvor god WiFi-dekning du får. Tenk over hvor du er mest avhengig av et sterkt nett, og plasser ruteren deretter.

  • Plasser ruteren høyt og fritt, og gjerne så sentralt i boligen som mulig
  • Unngå plassering bak TV eller inne i skuff eller skap
  • Ikke plasser utstyret slik at bad / kjøkken havner mellom ruteren og området hvor du trenger sterkt nett - fliser, rør, vann, betong, mur og speil blokkerer nemlig de trådløse signalene

Dersom internett-uttaket ditt er plassert et sted som gjør det vanskelig å sette ruteren sentralt, kan du vurdere å kjøpe en lenger nettverkskabel.

2. Unngå forstyrrelser – bruk riktig frekvens

Litt eldre rutere sender ut trådløst nett med to ulike frekvenser – 2,4 GHz og 5 GHz. Hvilken frekvens du bør bruke, avhenger av type enhet du skal koble til og hvor lang rekkevidde du trenger. 

På de to nyeste Smart WiFi-ruterne (C1 og F1) vil du kun se ett nettverksnavn. Dette nettverket benytter begge frekvensene (2,4 GHz og 5 GHz), og kobler da de enkelte enhetene dine til den frekvensen som passer best.

3. Bruk kabel når det er mulig 

Har du tre-fire telefoner, et par nettbrett, en TV eller to og et par PCer koblet til nettet i tillegg til smarthjems-utstyr er du fort oppe i et to-sifferet antall tilkoblede enheter. Siden det trådløse nettet fordeler seg på antall enheter, vil du derfor oppleve et svakere nett per enhet, jo flere enheter du har koblet til.

Bruk derfor gjerne nettverkskabel på det utstyret som egner seg til det, så frigjør du kapasitet i det trådløse nettet til enheter som må benyttes trådløst. Da vil du kunne oppleve økt hastighet og stabilitet.

4. Unngå gammelt utstyr – oppdater det du kan

Har du gammelt utstyr bør du koble det til med nettverkskabel hvis mulig, da eldre trådløse enheter kan forstyrre WiFi-signalene. Alternativt vurder å oppgradere til nytt.

Det samme gjelder om du har en gammel ruter; du vil ikke få optimal opplevelse på selv nye trådløse enheter, siden en gammel ruter ikke har like stor kapasitet. Husk at du også bør laste ned de siste oppdateringene på enhetene dine når du blir bedt om det.

Prøv Smart Wifi – vår nyeste og kraftigste ruter

Smart Wifi er vår nyeste og kraftigste ruter, med den nyeste wifi-6 standarden. Den gir høye hastigheter, stabile signaler og bedre rekkevidde.

Ruteren har i tillegg mange smarte funksjoner, blant annet justerer den selv hvilken frekvens dingsene dine skal være koblet til, og sørger for at nettet ditt ikke blir forstyrret av andre nett i nærheten.