Tregt eller ustabilt nett? Her er wifi-tipsene som gir deg bedre dekning

Bakgrunnsbilde
Bakgrunnsbilde
Bakgrunnsbilde

Det kan være mange årsaker til at nettet er tregt eller ustabilt. Mange påkoblede enheter, utfordrende planløsning i hjemmet som hindrer signalene og andre forstyrrende faktorer. Heldigvis er det mye du kan gjøre selv for å få et mer stabilt og raskere nett. Se våre tips i videoen eller listen under.

Plasser ruteren høyt og fritt

Den typiske feilen mange gjør er å gjemme bort wifi-utstyret inni TV-skapet. Da stenger skapdørene for signalene og du vil få dårligere dekning. Plasser derfor utstyret høyt og fritt på et sentralt sted i huset, og husk at bad, fliser, speil og glass forstyrrer signalene. 

 

Fjern elektronisk utstyr som kan forstyrre – og velg 5 GHz-nettet

Trådløs høyttaler

Elektronisk utstyr som sender signaler skaper ofte forstyrrelser for wifi-nettverket. Både babycalls, trådløse musikkanlegg, mikrobølgeovner, trådløse telefoner og naboens trådløse nett kan gi forstyrrelser på nettet ditt.

Prøv derfor å plassere slikt utstyr lengst mulig unna wifi-utstyret. De fleste har dessuten mulighet til å velge mellom 5 GHz og 2,4 GHz frekvensene på nettet hjemme. Velger du 5 GHz opplever du mest sannsynlig færre forstyrrelser, da overnevnte utstyr ofte benytter seg av 2,4 GHz-nettet.

 

Øk fart og stabilitet med kabel

Med trådløst nett kan flere brukere og enheter være koblet opp mot samme linje på samme tid - men blir det veldig mange vil det går ut over hastigheten på nettet. For å frigjøre mer plass på det trådløse nettverket ditt kan du koble flest mulig av enhetene dine med kabel.

Vi anbefaler at du bruker den originale antennekabelen du fikk fra oss. Denne kabelen er av trippelskjermet kvalitet, noe som gjør den mindre mottakelig for støy og forstyrrelser fra annet utstyr. Pass også på at kabelen er uten kraftig bøy, skader og under 10 meter lang.

 

Bytt ut gammelt utstyr

Hvis den trådløse ruteren din er mer enn 3 – 5 år, bør den muligens byttes ut med nytt utstyr. Det har skjedd mye på teknologifronten de siste årene. Derfor kan det å bytte ut gammelt trådløst utstyr gjøre underverker for hastigheten og stabiliteten.

 

Prøv Wifix

Wifix-pakken

Hvis nettet ikke blir bedre av tipsene over, anbefaler vi Wifix-pakken; et system som bruker mesh-teknologi til å gi deg dekning i hver krik og krok. Og skulle du mot formodning ikke bli fornøyd, tilbyr vi gratis hjelp av en wifi-ekspert og pengene tilbake-garanti.

 

Bestill en trådløs ekspert

Vil du ha hjelp med oppkobling eller konfigurering av det trådløse nettet kan våre trådløse eksperter hjelpe deg. Har du problemer med nettet hjemme kan de også fjerne støykilder, gi gode råd og eventuelt koble til forsterkere for å utvide nettet.

Et besøk koster 990,- og varer i ca halvannen time.

Du kan bestille et besøk av en trådløs ekspert ved å ringe eller chatte med kundesenteret vårt.

Var denne siden nyttig?