Dårlig dekning inne? SJekk disse Wifi-tipsene

Det kan være mange årsaker til at nettet er tregt eller ustabilt. Her er de typiske problemene og tips til hva du selv kan gjøre for å få bedre wifi.

Dårlig dekning? Husk plassering.

Plasseringen av det trådløse utstyret har stor påvirkning på hvor god dekning du får i nettet ditt. Tenk derfor gjennom hvor du er mest avhengig av et sterkt nett og plasser det trådløse utstyret deretter. 

  • Plasser utstyret høyt og fritt, unngå skuffer og skap
  • Vegger og gulv, spesielt betong og mur, blokkerer typisk signalet

Bor du i et stort hus eller en eldre leilighet med tykke murvegger? Da anbefaler vi mesh-nett så det trådløse nettet ditt får bedre rekkevidde.

5 tips til bedre wifi

God dekning men fortsatt tregt? Bytt frekvens.

Trådløse nett idag benytter to ulike frekvenser: 2,4 Ghz er det eldste og tregeste, det er også mest utsatt for forstyrrelser fra annet trådløst utstyr; som for eksempel babycall og mikrobølgeovn. 5 Ghz er nyere standard og i praksis det raskeste nettet. Her får du mer kapasitet og mindre forstyrrelser, dog med noe mindre rekkevidde. 

Vi anbefaler derfor at du bytter til 5 Ghz-nettet hvis utstyret ditt tilllater det. Sliter du med rekkevidden kan du vurdere et mesh-nettverk. 

Behov for bedre dekning flere steder? Bruk mesh-nett.

Opplever du at det trådløse nettet er svakt i deler av hjemmet kan et mesh-nettverk forbedre nettet ditt drastisk. Kort fortalt setter mesh-enhetene opp et eget trådløst nett som plukkes opp og forsterkes av enhetene rundt i boligen din.

VIKTIG: Har du satt opp mesh hjemme, men opplever fortsatt problemer med nettet? Husk å deaktivere wifi på hjemmesentralen/ruteren din og koble alle enhetene dine til mesh-nettverket. Da får du best dekning. 

Bestill en trådløs ekspert

Vil du ha hjelp med oppkobling eller konfigurering av det trådløse nettet kan våre trådløse eksperter hjelpe deg. Har du problemer med nettet hjemme kan de også fjerne støykilder, gi gode råd og eventuelt koble til forsterkere for å utvide nettet.

Et besøk koster 990,- og varer i ca halvannen time.

Var denne siden nyttig?