To personer i en rulletrapp ser på mobiltelefonen.

Alt du trenger å vite om Telia X

Med Telia X kan du surfe, streame og snappe akkurat så mye du vil på mobilen – helt uten å bekymre deg over databruken.

Telia X er abonnementet som ikke går tom for data. Dette er ikke så vanlig i Norge, og derfor har vi laget denne listen med spørsmål og svar som forhåpentligvis gir deg svarene du leter etter.

Det er ingen datakvote på abonnementet, men hvis du bruker mer enn 40 GB vil hastigheten begrenses til 3 Mbit/s. Det er likevel mer enn nok for de aller fleste – og raskt nok til å bruke mobilen akkurat som du pleier.

Nei. Du må ikke gjøre noe som helst for å bruke data med Telia X.

Du kan dele data med hvem du vil – når du vil.

I Sverige, Danmark, Finland og Baltikum har Telia X samme vilkår som i Norge. I resten av EU/EØS (ink. Sveits) kan du bruke inntil 22 GB per måned. Etter dette koster det 5 øre/MB.

Med Telia X har du full hastighet (inntil 220 Mbit/s) frem til du har brukt 40 GB i løpet av én måned.

Da vil hastigheten begrenses til 3 Mbit/s.

Du kan bruke telefonen til det aller meste. Sosiale medier, surfing og videostrømming i god kvalitet på telefonen er ikke noe problem så lenge du har god dekning.

For å vise forskjellen på fri fart og 3 Mbit/s i vanlig bruk har vi laget denne videoen: 

Se forskjellen på fri fart og hastighet 3 Mbit/s.

Etter at du har brukt 40 GB, skrus hastigheten ned til 3 Mbit/s. Denne hastigheten fungerer fint til å se video på for eksempel Youtube, eller se favorittserien din eller en film på Netflix, NRK TV eller HBO.

Det vil ikke fungere optimalt å gjøre ting som krever raskt 4G-nett som å laste ned større filer eller at flere strømmer for eksempel YouTube i HD-kvalitet samtidig. Da vil du oppleve at det går tregt – siden flere må dele på farten.

Hvis du trenger fri fart i en periode etter du har brukt 40 GB kan du bestille Data Boost. Da vil du få ubegrenset hastighet i 1, 3 eller 12 timer.

Vårt nye Telia X-abonnement, der du kan surfe og streame fritt på mobilen, koster kr 579,- per måned.