ForsidenMagasinetDDoS – Sikre virksomheten din mot anonyme dataangrep

Sikre virksomheten din mot anonyme dataangrep

Hvordan ville vår digitale hverdag sett ut – uten gode sikkerhetssystemer?

Husker du tilbake til da epost-kontoen din var fylt opp av spam? Fortsatt sendes det store mengder søppelpost, men fordi du i dag har et automatisk spamfilter installert er det lite å bekymre seg for – alt går i spam-mappen.

Det er nesten umulig å forestille seg hvordan hverdagen ville sett ut, uten gode systemer som tar hånd om uønsket trafikk.

Selv om angrep ikke er altfor komplisert å beskytte seg mot, har mange virksomheter likevel ikke tatt nødvendige grep.

– Det kan i verste fall ramme virksomheten hardt, forteller kommersiell direktør i Telia, Fredrik Schjoldager.

DDos-angrep ... Hva er det?

Et DDoS-angrep (Distributed Denial-of-Service), eller tjenestenektangrep på norsk, er en enkel – og ikke minst populær metode man benytter for å forstyrre et nettsted eller en online-tjeneste.

Du har kanskje opplevd det selv. En nettside er plutselig veldig treg. Det kan skyldes at noen bombarderer nettsiden med enorme mengder trafikk.

DDoS-angriperen samler gjerne tusenvis av maskiner samtidig og sender flere forespørsler enn serveren av nettsiden kan håndtere. Resultatet er redusert ytelse – og i verste fall total utilgjengelighet.

– DDoS-angrep kan være få og langsomme, eller brutale og nådeløse. Og de rammer alle bransjer, forklarer Schjoldager. – Fra offentlig sektor og datasentre til e-handel og finans. De største angrepene vi kjenner til rammet flere hundretusen websider i USA og Europa samtidig, legger han til.

Sikkerhet hacker.jpg

Markant økning

Historisk har DDoS-angrep blitt assosiert med hackere og hacktivistgrupper og har til felles at de lammer virksomheter – i alt fra timer til flere dager, som kan gi store økonomiske tap.

Ifølge Google har antallet kraftige DDoS-angrep hatt en markant økning. For å illustrere trenden har søkegiganten utarbeidet en graf med oversikt over de største angrepene det seneste tiåret.

Men samtidig som at angriperne stadig blir smartere, blir også metodene deres mer tilgjengelige. Fremveksten av såkalte DDoS-for-hire-tjenester (også kjent som stressere eller booters), bekymrer Schjoldager.

– For bare noen få dollar kan hvem som helst – som i dag ønsker å hevne seg på en virksomhet – angripe nettstedet deres anonymt, uten risiko for å bli oppdaget, forklarer han.

Konsekvensene av å ikke ha oppdaterte sikkerhetssystemer kan derfor bli svært kostbare. Både på kort og lang sikt.

Sikkert internett hacker.jpg

Markedets beste ekspertise

Beskyttelse mot DDoS-angrep er så godt som umulig å forebygge med lokal beskyttelse. Det må ligge i operatørnettverket. En oppdatert DDoS-tjeneste bør være en naturlig del av sikkerhetsfokuset hos norske bedrifter. 

I Telia har vi nylig oppgradert og lansert en helt ny DDoS tjeneste, som er sterkere og sikrere enn noen gang.

Kontinuerlig beskyttelse

Telia DDoS Protection identifiserer og begrenser automatisk effekten av angrepet, samtidig som den tillater legitim trafikk å passere så uforstyrret som mulig. De nettbaserte tjenestene påvirkes ikke hvis din bedrift blir utsatt for et angrep, og driften kan fortsette som normalt.

For å kunne håndtere angrep effektivt, må vask av trafikken skje automatisk.

Når Telias overvåkningsplattform registrerer et angrep filtreres den legitime trafikken ut og sluses videre til bedriftens sikre miljø. Angrepstrafikken sendes til Telias «vaskemaskin».

Tilbake til spam-filteret på e-postkontoen din, så fungerer dette på samme måte.

Med Telia DDoS Protection har din bedrift beskyttelse 24 timer i døgnet, uten at du legger merke til det.

 

Med Telia DDoS Protection får du:

  • All trafikk vaskes ute i nettet før den treffer bedriften.
  • Telia sørge for at legitim trafikk kommer igjennom selv under et angrep. Altså vil alle prosesser fortsette som normalt selv under et angrep.
  • Plattformen som Telia benytter er blant markedets mest robuste.
  • Telia har et eget kraftfullt nett som kan håndtere store angrep uten at nettet degenereres.
  • Telia har flere tiårs erfaring med avanserte sikkerhetsløsninger for bedrifter.
  • Konfigurasjonen er fleksibel og gjøres etter deres behov og ønsker.

Var denne siden nyttig?