Raskt bredbånd for hele familien
FREMTIDENS INTERNETT: Nå oppgraderer vi nettet slik at du får den kapasiteten og internetthastigheten du har behov for.

Norges raskeste hjemmenett etter bærekraftig oppgradering

Kraftig økning i kapasitet, enda bedre stabilitet og hele 1250 Mbps i nedlastingshastighet. Med imponerende høy bredbåndshastighet går strømming og surfing som en lek – selv når flere er koblet på nettet samtidig. 

Online-konserter, gaming, TV-serier, jobb og skole. Surfe- og strømmevanene våre er i endring, og raskt og stabilt internett har blitt en nødvendighet. Som første tilbyder i Norge tilbyr Telia nå 1250 Mbps nedlastningshastighet på internett — det raskeste bredbåndsproduktet på markedet. I tillegg til dette oppgrader vi nå hybridfibernettet for morgendagens behov.

God internetthastighet for alle behov

Du har kanskje opplevd at hastigheten på nettet minker når flere i husstanden skal spille eller strømme samtidig? Det er fordi alle som er koblet på nettet samtidig må dele båndbredden.

Det vil si at dersom du har ett bredbånd med en hastighet på 100 Mbps, vil to personer som er koblet på nettet samtidig få omtrent 50 Mbps hver. Til sammenligning vil to personer som er koblet på et nett med hastighet på 1250 Mbps få 625 Mbps hver.

Med 1250 Mbps i hastighet vil du altså kunne strømme, surfe og spille på flere enheter uten problemer. Det nye produktet er derfor spesielt god egnet for større husholdninger og kollektiv, eller familier som har behov for større kapasitet i hjemmenettverket. Eller for deg som bare ønsker en helt rå internettopplevelse.

Frem mot 2023 skal opp mot 300 000 Telia-kunder i borettslag og eneboliger få tilbud om å oppgradere den eksisterende infrastrukturen for å sikre nok kapasitet og hastighet for morgendagen.

Vi leverer internett for alle behov, uansett hvor du bor. Sjekk bredbåndbakker her.

telia-fremtidens-internett.jpg

FULL FART: Med bredbånd fra Telia kan hele familien surfe og strømme samtidig – uten at det påvirker hastigheten.

Oppgradert hybridfiberstandard

En annen god nyhet er at du ikke trenger å gjøre store inngrep i boligen for å få et raskt og problemfritt nett. For borettslag eller boligeiere som ønsker topp hastighet er den oppgraderte hybridfiberstandarden DOCSIS 3.1 det enkleste, minst miljømessig inngripende og mest kostnadseffektive valget, fordi du slipper å grave eller legge nye kabler i boligen.

Denne teknologien er et fullverdig alternativ til fiber. Med oppgradert hybridfiber får du nedlastingshastigheter opp til 1250 Mbps og opplasting opp til 300 Mbps.

Dette er DOCSIS 3.1


DOCSIS 3.1 er en ny teknologistandard for dataoverføring gjennom kabel. Ved å bytte ut eksisterende DOCSIS 3.0 komponenter i nettverket med ny DOCSIS 3.1 standard, utvides kapasiteten og stabiliteten i nettverket kraftig.

Slik oppgraderer vi nettverket

Når vi oppgraderer nettverket, bytter vi ut lokale sentraler, signalforsterkere og antennekontakter med nye DOCSIS 3.1-komponenter. Vi gjenbruker de eksisterende kablene inn til boligen, slik at miljøet spares for bytte og graving av ny kabel.

For å illustrere hva oppgraderingen utgjør, kan den sammenlignes med at E6 hadde blitt utvidet med mer enn ti felt – samtidig som fartsgrensen også øker.

Illustrasjon-utbygging-nettverk.jpg

KRAFTIG OPPGRADERING: Illustrasjonen viser hvordan vi oppgraderer hybridfibernettet i et borettslag.

Øk hastigheten på bredbåndet med nytt og kraftig wifi-utstyr

Som en del av oppgraderingen vil kunder som oppgraderer nettverket få nytt og kraftigere wifi-utstyr. Vårt nye modem har fire innebygde antenner som gir en høyere wifi-kapasitet for flere brukere samtidig. Modemet gir derfor bedre hastighet, stabilitet og dekning i leiligheten. Det støtter med andre ord alle behov, fra det mest avanserte til enkel surfing.

Docsis_3.1_modem_telia.jpg

KRAFTIG: DOCSIS 3.1 modem

Fire tips for å få maks utnyttelse av bredbåndet ditt

1. Flytt på ruteren. Plassering av ruteren kan ha mye å si for hvor raskt du opplever nettet. Vann, glass, mur og andre kraftige konstruksjoner kan nemlig stoppe Wifi-signalene. Prøv derfor å plassere ruteren omtrent midt i boligen. Jo færre vegger og andre hindringer signalene må passere, jo bedre. Hvis du har problemer med dekning i hele huset, bør du prøve Wifix; et system som bruker mesh-teknologi til å gi seg dekning i hver krik og krok.

2. Bruk 5GHz-nettet. Elektronikk som babycalls, trådløse musikkanlegg, mikrobølgeovner, garasjeportåpner og naboens trådløse nett sender signaler som kan gi forstyrrelser på nettet ditt. Velger du 5 GHz opplever du mest sannsynlig færre forstyrrelser, da overnevnte utstyr ofte benytter seg av 2,4 GHz-nettet.

3. Bruk kabel. For å frigjøre mer plass på det trådløse nettverket ditt er et godt tips å koble til enhetene du bruker mye med kabel. Dette vil typisk være spillkonsoll, PC og TV.

4. Bytt gammelt utstyr. Det har skjedd mye på teknologifronten de siste årene. Hvis du har en gammel ruter, kan det å bytte utstyr gjøre underverker for hastigheten.

Se flere nyttige WiFi-tips her.

Var denne siden nyttig?