Familie sitter i skiheis og tar en selfie

Bruk jobbmobilen med god samvittighet

Er du bekymret for at du har for lite mobildata i bedriftsabonnementet ditt? Med enkle grep kan du snappe, strømme og lytte så mye du bare orker! 

For de fleste av oss er databruk en selvsagt del av hverdagen, også utenom arbeidstid. Vi ønsker å dele de små og store hverdagsøyeblikkene med venner og familie – og selvsagt koser vi oss med serier, film, spill og sportssendinger. 

Selv om arbeidsgiver har lagt inn en grei datamengde i abonnementet ditt, kan det bli for lite når hele familien bruker mer til underholdning. En klassisk bekymring mange har, er nemlig at det ikke er nok data inkludert i bedriftsabonnementet. Heldigvis er det veldig enkelt å kjøpe mer data uten at jobben skal måtte betale for det.

I Telia-appen kan du enkelt kjøpe ekstra datapakker eller Data Boost fra jobbmobilen og betale for dette selv.

– Mange kan nok føle seg fastlåst til datamengden de får dekket av arbeidsgiveren sin. Med Telia-appen og Vipps er det mulig å betale for mer mobildata fra egen lomme. Det gir deg som arbeidstaker mer fleksibilitet og større frihet til å bruke jobbmobilen som du vil, samtidig som du får bedre kontroll over egen databruk, sier Per Erik Hveem, Business Manager Mobile i Telia Enterprise.

Få full glede av mobilen – også privat

I ledige stunder kobler vi også gjerne av med å lese nyheter, sjekke været og scrolle gjennom sosiale medier, og kanskje poster vi noen bilder selv også.  

Telia bedrift sofa.png

Noen timer serietitting på strømmetjenester som Netflix eller NRK TV tar man seg gjerne også tid til, men dette krever imidlertid en del data. Bare på én time på Netflix med høykvalitetsbilde bruker du omtrent 1,2 GB. På NRK TV, med tilsvarende bildekvalitet, bruker du omtrent 1,5 GB*. Da er det lett å skjønne at dataene flyr!

Selv om du bruker langt mindre data på lydbøker, radio og Spotify, går det allikevel med noen MB her òg – spesielt hvis du har planer om å pløye gjennom en lydbok.  

Behovet for mobildata i private settinger er med andre ord kommet for å bli. For deg som har bedriftsabonnement hos Telia finnes det gode, fleksible løsninger for nettopp det. 

Går du tom for data, kan du kjøpe ekstra datapakker på 1, 5 eller 10 GB i Telia-appen. Datapakken vil gjelde gjennom hele fakturaperioden din, og kan kjøpes uansett hvor du er.

 

Telia bedrift far og datter.png

Tross alt skal det være lett å bruke jobbmobilen som man ønsker, både hjemme og i ferien – uten å måtte begrense strømmingen eller være redd for hva som kommer på bedriftens regning! 

Data Boost – ubegrenset mobildata 

Nå som mange er hjemme samtidig, opplever man kanskje at TV-en okkuperes av barna. Da er det genialt å bruke mobilen!

Det aller enkleste når du trenger data for en kortere eller lengre periode, er Data Boost som gir deg fri data i en bestemt tidsperiode. Helt perfekt når du har lyst til å streame en film, for eksempel. 

Tilleggstjenesten Data Boost gir deg nemlig muligheten til å kjøpe ubegrenset data i 1 time for 19 kr, 3 timer for 39 kr eller 12 timer for 99 kr. 

Og det aller beste? Når Data Boost er aktivert bruker du kun dataen du har kjøpt. Det betyr at du beholder datamengden du allerede har inkludert i abonnementet ditt, og slipper å bekymre deg for å bruke opp dataen din. Tjenesten kan enkelt kjøpes med Telia-appen  – som du kan laste ned her: 

Mobilt bredbånd kan hjelpe

Er nettverket ditt tregt? Er dere mange hjemme som bruker mye data samtidig, kan det være lurt å sette opp et mobilt bredbånd gjennom en 4G-ruter.

Mobilt Bredbånd-ruterne er superenkle å sette opp selv, og lar deg koble opp opptil 20 enheter samtidig, uten at det går utover det lynraske 4G-nettet.

Med den minste ruteren, som er på størrelse med en smarttelefon, kan du være online akkurat når det passer deg. I tillegg har den 24 timers batteritid. Praktisk og enkelt!

 

Slik bruker du Vipps til å skaffe deg mer data


  • Ekstra datapakker og Data Boost kan kjøpes via Min Side og i Telia-appen.
  • Datapakker: Du kan velge mellom 1, 5 og 10 GB.
  • Dataen du kjøper gjelder for innværende fakturaperiode.
  • Med Data Boost kan se du se så mye sport, film eller serier som du bare klarer i en avgrenset periode.
  • Velg om du vil strømme 1 time for 19 kr, 3 timer for 39 kr eller 12 timer for 99 kr.
  • «Boosten» starter i det du kjøper pakken.
  • Vipps har ikke noen påvirkning på bedriftsfakturaen, kjøp ekstra data og betal fra egen lomme.

 

Vipps for bedriftskunder og Data Boost gjelder for abonnement Telia Dobbel, Telia Click, Telia Bedrift og Smart Avtalepris.

*Kilde: Side3.no

Var denne siden nyttig?