Trygg surfing utenfor EU

Lei av å jakte på trådløse nettverk når du reiser utenfor Europa? Våre surfepakker og samarbeidet med Vipps løser dette for deg.

Du kjenner kanskje til Roam Like Home fra før. Friheten til å ringe, sende meldinger og surfe i EU, EØS og Sveits til samme pris som hjemme. Surfing utenfor EU derimot har ikke alltid vært like smertefritt. Å skru av «roaming»-knappen på mobilen når du går av flyet i USA har vært like vanlig som å sende postkort hjem med flyfoto av «the Big Apple». Det trenger du ikke å gjøre lenger.

surf-i-eu_600.jpg

Roaming med Vipps

Vi har nå lansert Vipps som betalingsmetode for bedriftskunder, og det betyr at det blir lettere for deg å kjøpe private tilleggstjenester rett fra jobbmobilen. Reiser du utenfor EU i sommer kan du med andre ord kjøpe surfepakker like lett som du betaler for vaffelen på håndball-cup. Du får surfe som du ønsker, uten å belaste arbeidsgiveren. Når du for eksempel skrur på roaming i USA får du SMS med link til telia.no/datautland. Her kan du bestille ulike surfepakker til ditt behov og enkelt betale fra egen lomme med Vipps.

Dette gjør det mye enklere å skille mellom databruk på privat- og jobbreiser utenfor EU. Skulle du nærme deg å bruke opp surfepakken mens du er på reise, får du varsler på 80 prosent og 100 prosent oppbrukt data. Når det går tomt fyller du selv på med mer data, du får ingen uforutsette kostnader.

Produkt- og kommersiell direktør i Telia Bedrift, Parisa Yousefi. Foto: Telia.
Produkt- og kommersiell direktør i Telia Bedrift, Parisa Yousefi. Foto: Telia.

– Som Telia Bedrift-kunde og med en surfepakke får du mer forutsigbarhet og kontroll på bruken og datakostnaden når du reiser utenfor EU. Du kan følge med på forbruket ditt av dags- eller ukespakker i appen – der du vil se en «smultring» som viser gjenværende data for sonen, sier produkt- og kommersiell direktør i Telia Bedrift, Parisa Yousefi.

Skal du reise utenfor EU i sommer? Sjekk hvor mye det koster å bruke data her.

Mange bedriftsbrukere roamer ikke i utlandet

Våre tall viser at roaming om sommeren økte med nesten 50 prosent i juli 2017 sammenlignet med samme måned året før. Likevel viser det seg at en del kunder ikke roamer i utlandet. Undersøkelser viser at det har en sammenheng med at arbeidstakere ikke vil belaste arbeidsgiveren med kostnader knyttet til privatbruk, sier Yousefi.

– Før var det mye dyrere å surfe i utlandet, og man hadde ikke samme muligheten til å skille mellom jobb- og privatbruk. Men det har jo skjedd litt de siste årene. Nå kan du bruke mobilen i EU som hjemme, og i vinter reduserte vi roaming-kostnadene utenfor EU. Med Vipps-betaling av nye surfepakker åpner det for at flere vil kunne ta i bruk data utenfor EU, og samtidig slippe å bekymre seg for å sette det på bedriftens regning, forteller Yousefi.

Slutt på jakten etter internett-cafeer

Med våre surfepakker ønsker vi at du skal få en god og trygg surfeopplevelse i sommer, selv utenfor EU. Du slipper å løpe til nærmeste Starbucks, McDonalds eller Dunkin’ Donuts med gratis WiFi for å sjekke mailen, sende et bilde, eller se hvordan været blir der du er. Et annet moment er at gratis WiFi ofte er usikkert og surfeopplevelsen gjerne er dårlig på disse stedene. Les mer om fordelene med surfepakker via Vipps her.

Kjøp ekstra data med Vipps


Større frihet og fleksibilitet til å kjøpe ekstra datapakker og Data Boost.

Du kan velge mellom 1, 5 og 10 GB.

Ekstra datapakker kan kjøpes via Min Side, i Telia-appen eller når du mottar SMS-notifikasjon om 80% eller 100% oppbrukt data.

Dataen du kjøper gjelder for innværende fakturaperiode.

Private tilleggstjenester via Vipps kan kjøpes mens du er i Norge og RLH-land.

Vipps har ikke noen påvirkning på bedriftsfakturaen, kjøp av tilleggstjenester går fra egen lomme.

Var denne siden nyttig?