Infinity symbol
Veldig selvsikker jente med hoftefeste og superheltkostyme bestående av svømmebriller. Best-i-test-emblem fra TEK.no 2017.

Telia best i test av 4G-nett

Er du Telia-kunde har du Norges beste 4G-nett. Nå har Telia nemlig vunnet dekningstesten som har mest tillit i Norge. Les hva det betyr for deg.

TEK.no har nylig gjennomført sin uavhengige og anerkjente dekningstest for 2017. Med flere målepunkter, parametere og nye målemetoder er årets dekningstest tidenes mest omfattende. 11 personer har kjørt 12 000 kilometer på norske veier, for å måle påliteligheten til nettene og i hvor stor grad dekningen tilfredsstiller forventningene vi har til mobildekningen.

I fjor vant Telia marginalt. I år var Telia «klart foran» for å sitere TEK.no. Det betyr at du som Telia-kunde kan være trygg på at du har tilgang til Norges beste 4G-nett. Det gir deg den beste muligheten til å benytte deg av de uendelige mange mobiltjenestene der ute, der du du måtte befinne deg.

TEK.no konkluderer årets test slik:

Slår vi sammen alle disse kriteriene kommer det klart frem for oss at vi har en vinner. Årets vinner av den store dekningstesten er Telia.

TEK.no, mai 2017.

Jeger ute i skogen, med mobil og hund.

Foto: Telia

– 11 prosent bedre enn nærmeste konkurrent

Testerne kjørte 12 000 kilometer. Hit og dit. Land og strand, for å teste dekningen hver femtende meter. Det ble rundt 1.1 millioner målingspunkter det. Dekningssjef Tommy Johansen har et godt eksempel på hva resultatene i overført betydning ble:

– Forestill deg at du kjører 100 meter. I Telia sitt nett vil du ha 92 meter med 4G-dekning. Med konkurrentens ville du kun hatt 81 meter med 4G. Det betyr at Telia over de 12 000 testede kilometerne er 11 prosent bedre på arealdekning, forteller Johansen.

Ønsker du derfor å benytte deg av for eksempel karttjenesten Google Maps, eller lytte til spillelister på Spotify som ikke er lastet ned i forkant av bilturen er det kanskje ikke så dumt å velge Norges beste 4G-nett.

Lyst på Norges beste 4G-nett? Bli Telia-kunde her i dag!

Krav til dekning i ulike situasjoner

Vi forventer i større grad enn før å være på nett. Dekning har nesten blitt en selvfølgelighet overalt. Som kunde i Telia så betyr det at:

  • Du har størst sannsynlighet til å kunne streame filmer eller serier i god kvalitet på hytta.
  • Du kan stole på dekningen og bruke elektroniske turkart (ha fortsatt med papirkart og kompass i sekken).
  • Du kan ta bilder fra fjelltoppen og legge på Instagram med engang. 

Det kan også bety at sjefen tillater å ha hjemmekontor på hytta en dag siden man uansett har tilgang på internett og mail.

Det finnes med andre ord mange fordeler for deg som har tilgang til det beste 4G-nett.

For Norsk Folkehjelp for eksempel, betyr det å ha tilgang på Norges beste 4G-nett at redningsaksjonene blir mer effektive og kan øke sannsynligheten for å finne savnede i live. 4G-nettet kan altså ha svært ulik verdi og nytte for oss, og det gir et bilde på hvor avhengig vi er av internett uavhengig av behov og situasjon. Det stiller krav til dekningskvaliteten.

Redningspersonell i oransj turjakke ute i felten en vinterkveld sjekker kartet på et nettbrett. I bakgrunnen ser vi flere som er i ferd med å simulere redningsaksjon.

Foto: Norsk Folkehjelp

Lener seg ikke tilbake nå

Selv om det er en stor bragd å vinne årets dekningstest, så mener Telia at det står noe igjen før de selv er fornøyde. Det er fortsatt en jobb å gjøre med å utruste hele Norge med 4G-dekning. Det er fortsatt steder og områder i Norge som må få bygget ut enda bedre dekning og 4G.

Det er liten tvil om at konkurrentene våre har tråkket til for å forsøke å ta igjen oss. Vi skal svare, og samtidig gi den beste kundereisen og surfeopplevelsen til Norges befolkning.

Tommy Johansen, dekningssjef i Telia

Som et teknologiselskap er det viktig å ta dekning på alvor, og dekningssjefen i Telia lover en enda hardere satsning på 4G.

– Vi er ikke ferdige med utbyggingen. Vi skal fortsette å jobbe systematisk og grundig med utbyggingen av 4G og 4G+ over hele landet. Det er liten tvil om at konkurrentene våre har tråkket til for å forsøke å ta igjen oss. Vi skal svare, og samtidig gi den beste kundereisen og surfeopplevelsen til Norges befolkning, forteller Johansen.

Med dekning fra Telia får du tilgang på Norges beste 4G-nett og fantastisk mobilteknologi.

*Opplevd dekning og hastighet kan variere individuelt og av ulike årsaker.

Les hele TEK.no-testen her

Få tilgang på Norges beste 4G-nett. Bli Telia-kunde i dag!