Effektiv løsning på nye koronakrav

Med verktøyet Strex Smittesporing får du nå digital registrering av gjester og SMS-varsling i ett og samme verktøy.

Den 21. september gikk Oslos byrådsleder Raymond Johansen ut med et viktig budskap til hovedstadens serveringssteder: Du må nå registrere alle gjester og besøkende, helst også om du ikke har skjenkebevilling. Dét skjer rett etter at Strex lanserte sin nye løsning for smittesporing og registrering - Strex Smittesporing.

Løsningen forenkler registreringsprosessen – og den viktige kommunikasjonen med dine gjester og besøkende ved smitteutbrudd.

kvinne-kafe-alene-16x9[1].jpg

SMS-løsning sparer verdifull tid

Kommunikasjon via SMS er det beste alternativet for å nå raskest mulig ut til flest mulig mottakere. Statistikk viser at hele 90 % av SMS-er blir lest innen tre minutter, noe som har stor betydning i en kritisk situasjon der tid betyr alt.

De fleste smittesporingsløsninger på markedet har sine begrensninger i bruk, ved at de utelukkende inneholder en løsning for registrering av gjester og deltagere – mens kommunikasjonen med dem i etterkant ikke dekkes.

Strex er Telia, Telenor og ICE sin felles, bankuavhengige mobilbetalingsløsning i Norge. Nå har selskapet kommet med Strex Smittesporing, som inneholder en avgjørende funksjonalitet i tillegg: Muligheten for å kommunisere med besøkende og gjester via SMS.

– Strex Smittesporing inneholder registrering samt muligheten for å kommunisere med besøkende via SMS ved et eventuelt smitteutbrudd med behov for sporing. Denne muligheten er integrert i ett og samme verktøy. En arrangør eller et serveringssted kan kommunisere én til én med ulikt budskap, eller til alle med samme budskap. SMS er en særdeles effektiv kommunikasjonskanal – og kan være uvurderlig ved kommunikasjon i forbindelse med smitteutbrudd, sier Dramstad.

Null manuell registrering er vinn-vinn

Smittevern og felles dugnad mot smittespredning står høyt på agendaen blant byens innbyggere. Samtidig er det viktig å hegne om de avbrekkene Oslo-folket unner seg mens vi fortsatt befinner oss midt i koronaens tid.

Med smittesporing fra Strex får serveringsbransjen dekket behovet for kjapp digital registrering, mens gjesten etter få sekunder kan konsentrere seg om å nyte mat, drikke og sosialt samvær.

Strex Smittesporing gjør manuell registrering overflødig, fordi de nødvendige personopplysningene allerede er hentet inn fra offentlig tilgjengelige kilder. Dermed er det kun behov for bekreftelse med et klikk.

– Test gjerne løsningen via vår demo ved å sende MØTE til 1901. Da ser du hvor enkelt registreringen fungerer i praksis, anbefaler daglig leder i Strex, Tove Mette Dramstad.

Strex´ løsning gir også mulighet for enkelt å rapportere informasjon om gjester og besøkende inn til myndighetene.

Mange bruker allerede Strex uten å vite det

Med Strex Smittesporing kommer en veletablert og pålitelig aktør inn på banen for å ivareta myndighetens krav om smittevern i hovedstaden.

Strex håndterer årlig over 60 millioner transaksjoner via SMS-betaling og de fleste nordmenn har benyttet én eller flere av selskapets tjenester, som for eksempel betaling av parkeringsavgift eller kjøp av kinobillett med mobilen.

Det gir en ekstra trygghet i bruk– til gode for folkehelsen og en god opplevelse ute på byen i Oslo.

Hva er Strex?


  • Strex er en betalingsløsning eid av Telia, Telenor og Ice. Over fire millioner nordmenn har per i dag benyttet seg av Strex sin løsning for betaling via mobiltelefonen.
  • Strex kan benyttes til stort sett alle tjenester som betales med mobilen, som parkeriing og lading av elbil, transport, kjøp på automater, bestilling av legetime, abonnementstjenester og medlemsavgifter.

Hva er Strex Smittesporing?

Strex Smittesporing er et nytt verktøy som gjør det enkelt å registrere gjester, besøkende og deltagere på serveringssteder og arrangementer, og varsle med SMS ved utbrudd av smitte.

  • Enkel registrering på SMS ved å sende kodeord MØTE til 1901
  • Ved smitteutbrudd varsles gjester og deltagere på SMS
  • Rapporter tas enkelt ut og sendes til myndighetene

Var denne siden nyttig?