ForsidenMobilabonnementBarnKontantkort vs mobilabonnement

Skal jeg velge abonnement eller kontantkort til barnet?

Foreldre som skal kjøpe mobil til sine barn har ofte mange spørsmål. Et av spørsmålene som dukker opp er hva de skal velge; abonnement eller kontantkort? 

Mange i dagens foreldregenerasjon er oppvokst med kontantkort, og husker kanskje at mobilabonnement det var noe foreldre hadde. Slik er det ikke lenger.

– Både abonnement og kontantkort fungerer fint til barnets første mobil. Men de aller fleste velger et abonnement, sier han.

– Et abonnement gir flere fordeler. Det er blant annet lagt til rette for å ha kontroll over forbruket, på samme måte som for et kontantkort. For de litt eldre barna hvor data blir mer og mer viktig velges det nesten alltid abonnement, sier eksperten i Telia.

Abonnement tilpasset barn

Telia har egne abonnement spesielt tilpasset barn som gjerne benyttes til barnets første mobil. De inkluderer full kostnadskontroll, og kostnaden blir aldri høyere enn den avtalte månedsprisen. Barneabonnement kan også brukes til barneklokke som de aller yngste er brukere av.

– ­Andre fordeler med abonnement er at det alltid inkluderer fri bruk av tale og meldinger, slik at barnet alltid kan få tak i foreldrene sine.

– Det vil også alltid inkludere data i abonnementet. Det er fort gjort å tenke at de aller yngste kanskje ikke trenger data, men husk at tjenester som iMessage, WhatsApp, Snap, Messenger med mer bruker data, sier Lurud.

Abonnement inkluderer også Rollover Data, som vil si at ubrukt data vil overføres til neste måned.

– Et abonnement er også enklere å administrere fra Telia-appen, og kan gjøres uansett om foreldene er Telia-kunde eller ikke – eller man for eksempel har et bedriftsabonnement.

I appen kan du som forelder ha full oversikt over barnas abonnement i form av forbruk, sperringer, tjenester. For å nevne noe, sier Lurud.

Når barnet blir eldre

Barneabonnement er altså førstevalget til mange. Men ettersom årene går og barnet blir eldre kan det være nyttig å se på en annen abonnementsløsning.

– Når barnet blir eldre vil data bli mer og mer viktig. Da er det gjerne en fordel for familien å velge et familieabonnement fra Telia, hvor man får rabatt på abonnementene og sparer mer jo flere man er. Her har man også full fleksibilitet i forhold til om barnet/ungdommen/familien trenger lite data eller ubegrenset data, sier Lurud.

Med familieabonnement er det fortsatt mulig å legge inn ulike sperringer hvis man ønsker det. Det gjøres via Telia-appen eller på MinSide.

Men når velger jeg kontantkort til barn?

Selv om de aller fleste velger abonnement til barna så eksisterer det gode gamle kontantkortet i beste velgående. Men når er det egentlig lurest å velge kontantkort til sine barn?

– Det kan være lurt å velge kontaktkort til de aller minste, og der det er meget begrenset behov for bruk. Eller hvis bruken er veldig sporadisk, sier Lurud.

– Men da må man bare sørge for at det er noen kroner på konto slik at man er sikker på at barnet klarer å få tak i deg. Vi har for øvrig gode løsninger for kontantkort med muligheten for faste månedlige datapakker. Men til de aller fleste vil vi altså anbefale abonnement til barn, sier Lurud.

Var denne siden nyttig?