En kvinne og tre barn står ute i en hage i høstsola

Mobil til barn

Her får du tips til hva du bør tenke på når du skal kjøpe mobil til barn - uten at det blir undøvendig dyrt. 

Stadig flere barn har sin egen mobil, faktisk har 91% av barn i alderen 9-16 år sin egen telefon. Og som foreldre har dere naturlig nok mange spørsmål: Hvilket abonnement passer best, eller hva slags telefon bør vi kjøpe? Det er mye å ta stilling til før barnet får mobil, men heldigvis trenger det ikke være hverken skummelt eller komplisert.

Commercial Manager i Telia, Jørn Lurud, gir sine beste tips til valg av mobil til barna.

Barnets første mobil? Her får du tips til å sette opp en barnesikker telefon

I denne artikkelen kan du lese mer om

Et bilde av Jørn Lurud, commercial manager i Telia.
TIPSER OM MOBILBRUK: Commercial Manager i Telia, Jørn Lurud.

Tenk praktisk når du velger mobil til barn

– De minste barna har sjelden behov for de nyeste og dyreste mobilene. Her kan man med fordel sjekke ut Telias ordning «Like Fin», sier Lurud. Da får du en brukt mobil til barnet, til en lavere pris enn de splitter nye. De unge er kanskje enda mer opptatt av miljø og har ikke vanskelig med å forstå verdien av å kjøpe en brukt mobil .

Mobilen får du dessuten med to års garanti og fem års reklamasjonsrett. Alle mobilene er resatt og har gjennomgått en grundig kvalitetssjekk.

To
LIKE FIN: Med «Like Fin» blir telefonen levert i en miljøvennlig eske, strippet for unødvendig emballasje og utstyr.

Unge er overrepresentert når det kommer til mobiler på avveie og knuste skjermer. Du kan unngå ekstra utgifter ved skade med mobilforsikring, men å stadig måtte kjøpe splitter nytt er både kostbart og unødvendig. Derfor er det noen punkter å tenke på ved valg av mobil - spesielt til de minste.

Populære mobiler til barn

Tilpass mobilabonnementet til barna

Full kostnadskontroll for de minste

– Telia har to abonnementer spesielt rettet mot barn og unge under 16 år. Disse abonnementene gir foreldrene full kostnadskontroll. Man vet hva man betaler og man kan være trygg på at regningen aldri blir høyere, sier Lurud.

Abonnementet for barn er sperret for bruk som ikke er inkludert i månedsavgiften. Bruk av spesialnummer, innholdstjenester (tjenester som er bestilt eller betalt via SMS) eller bruk i land utenfor EU er med andre ord ikke mulig, med mindre eier fyller på ekstra saldo.

Tenåringene trenger mer data

– De yngste barna er ikke så mye på farta og bruker derfor mest WiFi. Men i 13-årsalderen skyter mobiltrafikken i været, sier Lurud.

Da kan det være lurt å velge et abonnement som tåler tenåringens mobilbruk. Med abonnementet Telia X får man ubegrenset mobildata og slipper at «fjortisen» til stadighet maser om påfyll av data. Med familierabatt betaler du dessuten kun fullpris for ett abonnement og kan dermed gi tenåringen datafriheten til en overkommelig penge.

Var denne siden nyttig?