Slik velger du rett mobil til ditt barn

På jakt etter mobil til barn? Dette er de beste mobilene til de yngste!

Stadig flere barn har sin egen mobil. Faktisk har 91 % av barn i aldersgruppen 9-16 år sin egen telefon. Med det følger det naturlig nok mange spørsmål for dere foreldre: Hvilket abonnement passer best, og hva slags mobil bør barnet mitt ha? Det er mye å ta stilling til. Heldigvis trenger det verken være skummelt eller spesielt komplisert. Det trenger heller ikke være unødvendig dyrt.

La oss starte med å ta en titt på mobiltelefonene som er godt egnet for barn:

Bilde av Samsung Galaxy A14

Samsung Galaxy A14

For deg som er på jakt etter: En god og rimelig mobil til barn – med alle funksjoner.  

Denne mobilen fra Samsung har både hovedkamera, dybdekamera pluss selfiekamera som sikrer sylskarpe bilder og videoer. Den byr også på kraftfullt batteri, samt stor og skarp 6,6" LCD-skjerm. Galaxy A14 5G har hurtiglading, noe som gir mer brukstid for barna.

Fra 990,- ved kjøp av et abonnement
Bilde av Samsung Galaxy A34

Samsung Galaxy A34

For deg som er på jakt etter: En rimeligere mobil til barn og unge som liker å se serier, game og scrolle.

Stikkord for Samsung Galaxy A34 er rask, stabil, skarp og smidig, med kraftig batteri og hurtiglading. Her kan barnet se serier krystallklart, samt game og scrolle med en myk følelse på en 6,6¨FHD Infinity-V-skjerm.

Fra 2290,- ved kjøp av et abonnement
Bilde av Google Pixel 6A

Google Pixel 6A

For deg som er på jakt etter: En knallgod og robust mobil til barn.

Denne godbiten fra Google er både lynrask og sikker. Den har også fantastisk batteri og kamera. Med IP67-beskyttelse tåler Pixel 6A fint litt vann og støv. Det kommer godt med når mobilen skal være med ditt barn ut i verden.

Fra 2240,- ved kjøp av et abonnement
Bilde av Apple iPhone 12

Apple iPhone 12

For deg som er på jakt etter: En populær mobil blant barn og unge – proppfull av funksjoner.

Denne lekre mobilen fra Apple er både lyssterk og kompakt. Den har sterkere glass enn på noen annen smarttelefon, noe som er gunstig for unge mobilbrukere. Den gode kameraytelsen sikrer at barnet får svært gode bilder, selv under dårlige lysforhold.

Fra 6890,- ved kjøp av et abonnement

Se flere rimelige mobiltelefoner lenger ned!

 

Så god som ny

Commercial Manager i Telia, Jørn Lurud, trekker også fram et annet alternativ til foreldrene som er på jakt etter mobil til barn:

– Man kan med fordel sjekke ut Telias ordning «Like Fin», sier Lurud.

Da får du en brukt mobil til barnet, til en lavere pris enn de splitter nye. Mobilen får du dessuten med to års garanti og fem års reklamasjonsrett. Alle mobilene er resatt og har gjennomgått en grundig kvalitetssjekk.

Sjekk ut disse Like fin-mobilene til barn: 

Bilde av Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10

For deg som er på jakt etter: En kraftfull og rask mobil som er godt egnet for barn og unge.

Med denne mobilen kan barnet ta profesjonelle bilder. Mobilen er slank og rask, men har både god kraft og batterikapasitet til å tåle barnas tempo. 

Fra 1890,- ved kjøp av et abonnement
Bilde av Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20

For deg som er på jakt etter: En solid mobil til barn med stor skjerm og godt med lagringsplass.

Samsung S20 har en skjerm som dekker enda mer av overflaten, med andre en større skjerm uten at selve mobilen har blitt større. Med denne mobilen kan man også ta svært gode bilder. Barnet får en rask og effektiv mobil med god batterikapasitet og lagringsplass. 

Fra 2790,- ved kjøp av abonnement
Bilde av Apple Like Fin iPhone 12 Pro

Apple Like Fin iPhone 12 Pro

For deg som er på jakt etter: En toppmoderne mobil til barn og unge – til en lavere pris. 

Her får barnet utrolig mye telefon for pengene. iPhone 12 Pro er både rask og robust og har et slitesterkt og flott design. Mobilen har dobbelt kamerasystem som sikrer imponerende bilder.

Fra 7490,- ved kjøp av et abonnement

Hva med mobilabonnement til barn? 

Når valget av mobil er tatt er det naturlig å se nærmere på mobilabonnementet. Telia har to abonnementer rettet mot barn og unge under 16 år.

– Disse abonnementene gir foreldrene full kostnadskontroll. Man vet hva man betaler og man kan være trygg på at regningen aldri blir høyere, sier Lurud i Telia.

Abonnement for barn er sperret for bruk som ikke er inkludert i månedsavgiften. Bruk av spesialnummer, innholdstjenester (tjenester som er bestilt eller betalt via SMS) eller bruk i land utenfor EU er med andre ord ikke mulig, med mindre eier fyller på ekstra saldo.

Tenåringene trenger mer data

Når barna når en viss alder skjer det noe med mobilbruken.

– De yngste barna er ikke så mye på farta og bruker derfor mest WiFi. Men i 13-årsalderen skyter mobiltrafikken i været. Da kan det vært lurt å velge et abonnement som tåler tenåringens mobilbruk.

Med abonnementet Telia X får man ubegrenset mobildata og slipper at «fjortisen» til stadighet maser om påfyll av data. Med familierabatt får du dessuten kun fullpris for ett abonnement og kan dermed gi tenåringen datafrihet til en overkommelig penge.

Mobil på avveie og knust skjerm

Når du har funnet rett mobil og rett abonnement til ditt barn, kan det være lurt å huske på at unge er overrepresentert når det kommer til mobiler på avveie - samt knuste skjermer.

Å stadig kjøpe nytt er både kostbart og unødvendig. Du kan unngå ekstra utgifter ved skade med mobilforsikring.

Var denne siden nyttig?