Mobil til barn

Skal barnet ditt få sin første mobiltelefon? Her får du tips til hva du bør tenke på når du skal kjøpe mobil til barn.

Det blir stadig mer vanlig at barn har sin egen mobil, og Medietilsynet viser til at hele 91% av barn i alderen 9-16 år har sin egen telefon.

Det finnes mange mobiltelefoner å velge mellom, så det kan være greit å tenke gjennom hvilke behov den skal dekke. Lagringsplass, brukervennlighet og det at mobilen tåler en støyt blir ofte trukket frem som viktige punkter.

Første telefon til barn – både frihet og kontroll 

Mange barn får sin første telefon i forbindelse med at de begynner å ferdes mer alene eller starter med selvstendige aktiviteter. Med egen mobiltelefon er det enklere å ringe hjem for å bli hentet eller kunne si fra dersom planer endres.

Det praktiske er gjerne årsaken til at foreldre ønsker å gi ungene mobiltelefon, men for barna selv handler det gjerne om muligheten for å kunne spille på mobilen og ha kontakt med venner. Da kan det være praktisk med noen gode kjøreregler for hvordan telefonen skal brukes. 

Velg en mobil som er praktisk og tåler en støyt 

Knuste skjermer og ødelagte telefoner er surt for både barna selv og foreldrene som må ta regningen. Gå for en modell som er solid, og som tåler litt juling og vann. For aktive barn er det lurt med deksler med en god beskyttelseskant rundt selve skjermen. En ekstra plate på skjermen vil gi ekstra god beskyttelse, og beskytter også mobilen mot slag og støv - slik at mobilen får lengre levetid.

Store skjermer kan dessuten være vanskelig å håndtere for barn, så tenk gjerne over skjermstørrelsen før du kjøper mobilen. En litt mindre skjerm vil minimere risikoen for at telefonen havner i bakken.

Barn holder mobiltelefon

UNDERHOLDNING: For de fleste barn er mobiltelefonen mest av alt lek og moro.

Sørg for nok lagringsplass på barnets mobil

De aller fleste modeller har i dag tilgang til alt av apper og de fleste funksjonalitetene er dekket for spill, lek og moro, men det kan være lurt å være oppmerksom på om telefonen har nok lagringsplass.

Sørg for å velge en modell som har godt nok med lagringsplass til apper og spill, og at mobilens minne ikke står i veien for bruken. 64 GB er tilstrekkelig for de aller fleste, men skal du ha tilgang til mange bilder og videoer på telefonen vil du nok sette pris på å ha 128 GB eller mer.

Er mobilen og operativsystemet kjent for deg?

Det kan være en fordel å velge en mobil med et operativsystem som er kjent for deg fra før. Med å kjøpe en mobil fra samme produsent som resten av familien er det mye lettere å komme i gang, dele familiefunksjoner og ha kontroll. Har resten av familien Android eller iPhone, kan det være en fordel å gå for dette til barnet ditt også.

Brukt mobil til barn er et bra alternativ

En brukt mobil er også et prisgunstig alternativ, og er ofte like fin som en helt ny telefon. Med våre LIKE FIN-telefoner kan du kjøpe brukte, fine mobiler, til en lavere pris enn de splitter nye.

Var denne siden nyttig?