I Norge kan vi nyte god 4G-dekning overalt, også høyt til fjells. Telia har ved de to siste anledningene blitt belønnet med prisen Norges beste 4G-nett.

Derfor er Telias mobilnett i verdensklasse

Et suverent mobilnett handler om dekning, kapasitet, hastighet og stabilitet. Og det er nettopp det Telia tilbyr gjennom sitt 4G-nett – som dekker nesten hele Norge.

Norge har ett av verdens beste mobilnett. Hvem skulle tro at det var mulig når man ser på vårt furete og værbitte land? Dype daler, høye fjell, trange fjorder og spredt bosetning gjør utbygging av nettet til et ingeniørteknisk kunststykke.

Som befolkning er vi ikke redde for å bosette oss i kupert utmark, hvor det ofte er svært krevende å sette opp basestasjoner som får dekningen helt fram til alle krinkelkrokene. Det er ikke uvanlig at både helikoptre, snøscootere og klatrere må til pers for å gjøre jobben. 

Og jobben gjøres: Nå kan Telia tilby 4G-dekning for nesten hundre prosent av Norges befolkning.

Telia dekning hele landet.jpg

Det gode 4G-nettet gjør at vi bruker mobiltelefonene våre over alt. 

Tester stadig nye løsninger

God dekning dreier seg imidlertid om mye mer enn å bare tilby nett. Det handler vel så mye om at nettets kapasitet, hastighet og stabilitet svarer til folks behov og forventning. Og det endrer seg hele tiden!

– Derfor må vi følge nøye med, og aller helst ligge litt foran. Vi tester hele tiden nye løsninger, som gjør at nettet kan betjene disse nye behovene, sier Kirke Saar, direktør for nettverk i Telia Norge.

Kirke Saar er direktør for nettverk i Telia Norge

Kirke Saar, direktør for nettverk i Telia Norge.

Datatrafikken vil fortsette å øke

I fremtiden vil datatrafikken bare øke, og Telias rolle i utviklingen av mobilnettet blir stadig viktigere. 

– Folks databehov vil fortsette å øke, samtidig som stadig flere roboter, smarte dingser og selvkjørende biler vil dele nettet med oss.

Kirke Saar, direktør for nettverk i Telia Norge

Det er derfor arbeidet med å gi kundene den beste opplevelsen aldri stopper.

– Vi er nødt til å utvikle nettet hele tiden og utvide kapasitet slik at det er plass til alle. Det har vi klart hittil, og vårt nett ble under begge de siste kåringene utropt til Norges, utdyper Kirke Saar.

Tetter fortsatt dekningshull

Samtidig fortsetter arbeidet med å tette dekningshull og øke kapasiteten i nettet, slik at at kundene har den hastigheten de trenger for å gjøre det de har lyst til. Enten det er å strømme favorittserien sin, lytte til podcast, ha musikk på øret, game eller holde seg oppdatert på sosiale medier.

– Å være en ener innen teknologiutvikling krever nysgjerrighet, kunnskap om brukervaner og kompetanse fra øverste hylle, fastslår Kirke Saar. 

Telias mobilnett er:


Var denne siden nyttig?