ForsidenNett5GMestvinnende 5g-nett
Open Signal mestvinnende 5G-nett

Et av Norges beste 5G-nett

Telias raskt voksende 5G-nett gir blant de beste gaming-opplevelsene i Norge, ifølge mobilanalyseselskapet Opensignal, som måler faktiske brukeropplevelser i mobilnettene. 

Hva betyr responstid, pakketap og jitter?


  • Responstid (også kalt ping) er tiden det tar for en datapakke å komme seg frem og tilbake mellom enheter og serveren man tester mot. Responstiden måles i milisekunder.
  • Pakketap vil si andelen av datapakker som aldri kommer fram. Dette måles normalt i prosent.
  • Jitter måler variasjonen i flere etterfølgende tester av responstiden.

Helt rått for gamere – og alle oss andre

Også var det den éne kategorien da, der Telia var en soleklar vinner. Gamingopplevelsen på 5G-nettet er målt ved å se på onlinespill som foregår i sanntid. Det er ganske fett for alle som digger å game, men også et solid kvalitetsstempel — for lite tester mobilnettets ytelse like godt som gaming.

Er nettet bra nok for ihuga gamere, kan vi andre være ganske sikre på at det er bra nok for oss også. Det har mange allerede fått merke. Stadig flere skaffer seg 5G-telefoner, og alle nye toppmodeller er rigget for 5G. Nå har halve befolkningen tilgang til 5G fra Telia, og vi gønner på videre — i løpet av neste år blir vi først ut med landsdekkende 5G.

Hele vårt langstrakte land dekkes, fra by til bygd, for at alle skal kunne ta del i den teknologiske utviklingen. Og ja da, vi har ikke glemt at de fleste av oss fortsatt bruker 4G, men du har kanskje merket at det går raskere der og? For samtidig med utrullingen av 5G gjør vi store forbedringer i 4G-nettet.

Det handler om like muligheter. Snart vil det ikke lenger spille noen rolle om du deltar i Telialigaen fra Oslo sentrum, Andøya eller fra toppen av Trollstigen. Om du jobber hyttefra i Sandefjord, på Trysil eller i ei rorbu ut mot havgapet. Eller om du starter opp som gründer i Tromsø, Mandal eller fra familiegården på Toten. Vi bygger Norge for at alle våre kunder, nye og eksisterende, skal ha tilgang til et mobilnett i verdensklasse — og alle de fantastiske mulighetene det bringer med seg.

Mer om Opensignal


  • Opensignal er en uavhengig global standard for å forstå den faktiske tilstanden til verdens mobilnettverk, basert på målinger av ekte brukeropplevelse. De bruker vitenskapelig analyse på milliarder av målinger på mobilenheter for å avdekke den virkelige opplevelsen brukere får på sine mobilnettverk.
  • Opensignal analyserte sine brukeres 5G-opplevelse i Norge over 90 dager fra 1. august til 29. oktober 2021.
  • Mobilanalyseselskapet inkluderte de to nasjonale operatørene som hadde lansert 5G kommersielt før datainnsamlingsperioden, Telia og Telenor, da Ice først lanserte 5G kommersielt i november 2021.

Var denne siden nyttig?