Infinity symbol

Norges beste mobilnett blir enda bedre

Arbeidet med å forbedre mobildekningen er ikke ferdig. Hvorfor fortsetter vi å bygge dekning når vi allerede har nær 99 prosent av befolkningen?

Familie på tur i naturen. Kvinne i forgrunnen tar bilde av resten av gjengen med mobilen.

Foto: Telia.

I 2009 var Telia første operatør i verden som lanserte 4G, og i løpet av de siste fire årene har det vært stor satsning på utbygging av mobilnettet. I dag når Telia over 98 prosent av befolkningen med 4G. Det har gitt god respons blant kundene våre.

I 2016 og 2017 vant Telia Norges mest omfattende uavhengige dekningstest, gjennomført av TEK.no. I 2018 er målet at 4G-dekningen skal bli bedre enn dagens eksisterende taledekning på 2G/3G, altså over 99 prosent.

– Målet vårt er at kundene våre skal ha den beste opplevelsen i vårt mobilnett. Da må det være nok basestasjoner og kapasitet i nettet slik at alle kan gjøre det de ønsker, enten det er å laste ned filmer, lytte til musikk, oppdatere seg på sosiale medier eller sjekke e-post, forteller teknisk direktør i Telia, Dag Wigum.

Teknisk direktør i Telia, Dag Wigum.

Teknisk direktør i Telia, Dag Wigum. Foto: Telia.

Bli Telia-kunde i dag og få tilgang på Norges beste 4G-nett. Sjekk ut våre abonnementer her.

Det handler om liv og helse

Dekning kan være avgjørende for liv og helse. Det utvikles hele tiden ulike verktøy og utstyr som benytter seg av mobilen og mobilteknologi for å overvåke vitale funksjoner som kan redde liv. Det er det flere eksempler på:

  1. Norsk Folkehjelp har tatt i bruk mobilteknologi i sine redningsaksjoner. Gjennom digitale kart og digitalt samkjøringssystem kan redningsmannskapene bruke mer tid på letingen ute i felt og dermed øke sannsynligheten for å finne savnede personer i live. I følge redningstjenesten til Norsk Folkehjelp har dette reddet liv.

  2. Flere langtidssyke barn fått hverdagen sin tilbake ved hjelp av mobilteknologi og No Isolation. Roboten AV1 fungerer som en stedfortreder og gjør at syke barn får være med på ting de vanligvis ville vært med på, hvis de var friske. Roboten er med i klasserommet eller i vennegjengen, og er forsynt med sensorer, kameraer, mikrofoner og høyttalere. Den som er syk kan da følge med via mobilen eller nettbrettet hjemme og bli med. Ida fikk for eksempel deltatt på Markus og Martinus-konsert i Bergen gjennom roboten AV1.

Video: Telia.

Les om ni apper på mobilen som gir trygghet til liv og helse

Det handler om underholdning og relasjoner

For de aller fleste handler dekning likevel om underholdning, jobb og sosiale relasjoner. Nå som blant annet strømmetjenestene blir bedre og flere, ønsker vi å se siste episode av favorittserien, enten vi sitter på flyplassen eller i bilen på vei til fjellet. Da må vi ha et mobilnett som sikrer uforstyrret strømming.

To blide kvinner ser på en mobil sammen.

Uansett hvor du er skal ikke dekningen lenger begrense hva du kan bruke mobilen din til. Foto: Twenty20.

Kjøp ekstra data med Data Boost fra Telia og du kan strømme så mye du vil i en periode. Sjekk ut Data Boost her.

Mobilnettet gjør det enklere å opprettholde kontakten med bekjente, styrke vennskap og ha tettere kontakt med familiemedlemmer man ikke møter like ofte. Vi ser også i dag at de mest populære dataspillene er online. For flere barn og unge har dette ført til mer sosial samhandling over mobilspillene enn tidligere.

Det finnes også mobilspill som er med på å utvikle barns faglige kompetanse. Med god dekning kan barn og unge ta i bruk verktøyene mobilen har, uavhengig av hvor de befinner seg.

Mobilteknologi er fremtiden og avhengig av mobilnett. Derfor skal vi også i 2018 bygge ut nettet vårt ytterligere for å kunne bidra til utviklingen av enda mer fantastisk mobilteknologi.

Dag Wigum, teknisk direktør i Telia.

Det finnes til og med flere eksempler der mobilteknologi og dekning har hjulpet flyktninger til å bli bedre kjent med lokale innbyggere og utvikle et sosialt nettverk.

– Vi bruker mye mer mobildata enn før, og vi bruker den til mye mer enn før. Derfor er det helt avgjørende at vi hele tiden bygger ut fremtidens mobilnett som svarer til krav og forventninger både befolkningen og samfunnet har, sier Wigum.

– Mobilteknologi er fremtiden og avhengig av mobilnett. Derfor skal vi også i 2018 bygge ut nettet vårt ytterligere for å kunne bidra til utviklingen av enda mer fantastisk mobilteknologi, avslutter Wigum.

Glad Telia-gjeng på senen da årets beste 4G-nett ble kåret av TEK.no i mai 2017.

Glad gjeng på scenen da prisen for årets beste 4G-nett ble overrakt. Foto: Telia.