ForsidenMagasinetTelia i samfunnetEnklere digital hverdag
internett hjemme

Nå blir din digitale hverdag enklere

Med enkle grep kan mamma ha hjemmekontor, pappa strømme fotball og ungene se på film eller spille – samtidig.

– Så lenge vi har stabilt nett kan vi løse det aller meste, sier Trine Orholm.
Familien har som mange andre virkelig fått kjenne på den nye digitale hverdagens utfordringer de siste månedene.

Sjelden har mamma Trine, pappa Rolf Inge og brødene Wilhelm (7) og Ferdinand (5) tilbragt så mye tid hjemme. Huset i Vestby fungerer som både kontor, klasserom, barnehage og kino — med TV, mobil og nettbrett som vindu ut til omverden, venner og underholdning.

Heldigvis trenger ikke familien på fire å krangle om hverken fjernkontrollen eller nettkapasiteten.

Med TV- og strømmetjenester, internett og mobil fra samme sted, har familien funnet nøkkelen til den nye digitale hverdagen.

hjemmekontor-og-hjemmeskole.jpg

Nå har familien fått nok nettkapasitet med Telia.

Strømmer TV i garasjen

Familiens TV og bredbånd overføres nå til Telia. De hadde allerede mobilabonnement fra Telia, og ser mange fordeler i å samle alt på ett sted. Endringene er nemlig mer enn et logoskifte.

Nå kan Trine se se favorittserien fra HBO Nordic på en iPad ved kjøkkenbordet og Rolf Inge få med seg fotballkampen fra garasjen, samtidig som barna ser på Netflix på Telia-boksen på TV — og hvis lillebror heller vil danse Blime-dansen på NRK Super, er det ingen grunn til å krangle om det.

Med Telia Play kan familien se det de vil — på alle skjermer og i alle rom, akkurat når de vil.

Dette er Telia Play


  • Telia Play er det nye navnet på Get TV.
  • Telia Play er tilgjengelig på Telia box, PC / MAC, Nettbrett, mobil og Chromecast. Se hva du vil, hvor du vil, når du vil.
  • Med Telia Play har du alltid tilgang på det beste fra underholdningsverden. Du kan når som helst se «live» TV slik at du får med deg alt mens det skjer. Eller du kan sette programmet på opptak, og spare det til senere. I tillegg har du selvfølgelig tilgang på Telia Plays strømmetjenester.

– Da fire stykker plutselig var avhengige av å være på internett hjemme med hver sin enhet samtidig, merket vi raskt at vi trengte mer kapasitet, forteller Rolf Inge.

– Heldigvis var dette veldig enkelt å løse. Etter en rask telefonsamtale til kundeservice var kapasiteten på bredbåndet hjemme oppgradert. Nå kan vi strømme, surfe og jobbe som vi vil, helt uten problemer.

hele-familien-pa-nett.jpg

Hos Telia får du lynraskt internett


Med 1250 Mbps i nedlastningshastighet får du nok fart og kapasitet til hele familien.

Les mer om fremtidens fibernett her

Mobildata som back up

Etter oppgraderingen gikk den nye hjemmetilværelsen mer eller mindre smertefritt for familien Orholm – med unntak av én gang.

Kun minutter før Trine skulle sette i gang en quiz på Kahoot med klassen hun underviser falt nettet ut. En kabel var blitt skadet i forbindelse med gravearbeid i boligfeltet, og nettet ble kuttet.

– Tanken på at elevene satt og ventet og gledet seg, gjorde meg rimelig stresset. Men etter kort tid tikket det inn en melding fra Telia, forteller Trine.

Fordi familien har både bredbånd- og mobilabonnement fra Telia, får de fri tilgang på ekstra data dersom bredbåndsforbindelsen blir borte. Dermed kunne hun koble pc-en til mobilnettet og gjennomføre quizen likevel.

– Når slike ting skjer skjønner man hvor avhengig vi er blitt av hjemmenettverket i denne perioden. Hadde det ikke vært for den SMS-en hadde jeg aldri tenkt på at mobilnettet kunne fungere som en back up-løsning, sier Trine.

Alltid på nett — med Telias surfegaranti


Er nettet nede? Vi gjør selvfølgelig det vi kan for å rette feilen umiddelbart — i mellomtiden får du som er kunde av Telia både med nett og mobil, 24 timer fri databruk (Data Boost).

Det betyr at du kan bruke nettet via telefonen så mye du vil, uten kostnad.

Surfegarantien aktiveres i Telia-appen.

Var denne siden nyttig?