Smartklokken Samsung Galaxy Watch Active på arm ute i naturen

Testpilotene: Tommel opp for Samsung Galaxy Watch Active 2

Elegant, brukervennlig og fullspekket med nyttige og morsomme funksjoner. Se hvorfor de tre testpilotene digger den nye smartklokken Samsung Galaxy Watch Active 2!

Tidligere i høst plukket vi ut tre personer som kunne få teste den nye smartklokka fra Samsung; Tarjei F. Aarebrot, Beate H. Skar og Daniel Pettersen.

Nå har de hatt klokka i bruk i noen uker – og slik vurderer testpilotene Samsung Galaxy Watch Active 2:

Design: Stilfulle Samsung Galaxy Watch Active 2

Samsung Galaxy Watch Active 2 pakke.jpg

Daniel: Samsung Galaxy Watch Active 2 ser lik ut som forløperen og har et enkelt og fint design. Den er ikke for robust og sitter veldig godt på armen. Den er med sine 44 gram ellers litt tyngre enn forrige modell, men det kan knapt merkes. 

Tarjei: Med det runde designet ser denne 44 mm smartklokken likevel ut som en vanlig klokke. Den er vakker og kan etter min mening brukes til alle slags anledninger. 

For min del hadde det imidlertid vært ønskelig med et hull eller to til i klokkeremmen da denne var litt stor til meg. 

Beate: Designet er fint, lett, og ikke ruvende slik jeg synes mange andre smartklokker er. 

Samsung Galaxy Watch Active2 med 4G

Samsung Galaxy Watch Active2 med 4G

  • Moderne og minimalistisk premium design
  • Med eSIM kan du være oppkoblet, selv uten mobil
  • GPS, pulsmåler og flere avanserte sensorer
  • Lades trådløst og holder i opptil 60 timer
  • Touch Bezel og stort utvalg av apper
2490,-
Les mer

Lyssterk og stor skjerm

Samsung Galaxy Watch Active 2 tur.jpg

Tarjei: Skjermen er svært lyssterk og viser alt du vil se. Når du er ute i sollyset, vil skjermen lyse sterkere. 

Beate: Pluss for stor, fin og tydelig skjerm, med god oppløsning og god belysning.

Daniel: Skjermen er glatt og dermed lett å holde ren. For å spare strøm kobler skjermen seg ut, men den slår seg på igjen ved en lett håndbevegelse. 

Samsung Galaxy Watch Active 2 nattlys.jpg

Meny: Oversiktlig og enkel 

Beate: Samsung Galaxy Watch Active 2 har en enkel og lettfattelig meny, som er logisk laget. Du trenger ikke å ha pugget bruksanvisningen for å finne det du trenger!

Tarjei: Med egen meny knappen på siden, og mulighet til å velge listevisning eller rotasjonsvisning i, er det oversiktlig og enkelt å finne frem. 

Samsung Galaxy Watch Active 2 meny.jpg

Daniel: Menyen på Samsung Galaxy Watch Active 2 er helt lik som på forløperen. At Samsung beholder på samme oppsett, gjør det enkelt for brukeren om man velger å kjøpe seg ny klokke i samme serie. Pluss for bredt utvalg av urskiver som kan lastes ned via klokken eller mobilen.

Mange funksjoner i Samsung Galaxy Watch Active 2

Tarjei: Berøringsrammen gjør hele denne klokken! Det er den man bruker for å bla gjennom apper, innstilinger og generelt alt annet, dette er en smidig funksjon.

Klokken sporer også sju forskjellige aktiviteter automatisk, samtidig som du får en egen PT som gir deg råd og Informasjon om hvordan du utnytte treningsøkten enda bedre. Der er også mange aktiviteter du kan starte fra Samsung Health-appen manuelt. 

Dersom du har et premium Spotify-abonnement, kan du laste ned sanger offline på klokken slik mobilen kan ligge igjen hjemme. Du styrer da musikken rett fra klokken til trådløse hodetelefoner eller propper, avhengig av hva du har.

Samsung Galaxy Watch Active har også 4G-mulighet, noe som gjør at man kan svare på meldinger og anrop rett på klokken. Dette bruker noe batterikapasitet, men er en super mulighet hvis man ikke vil drasse med seg mobilen på trening eller tur.

Klokken har også alltid-på funksjon som gjør at du alltid kan følge med på tiden. Skjermen blir da svakere når du ikke holder opp klokken. 

Samsung Galaxy Active Watch 2 urskive.jpg

Daniel: Denne klokken har en rekke funksjoner som fungerer optimalt.

Den har en aktiv pulsmåler som måler pulsen, og stressmåler som ved hjelp av hjertesensor som viser deg hvordan kroppen din ligger an på stressbarometeret. 

Du får også opp hvor mange kalorier som er forbrent, så om du er opptatt av helse og trening, kan jeg på det sterkeste anbefale denne klokken!

Via funksjonen for søvnregistrering vil dessuten klokken gi beskjed om hvor mye effektiv søvn du har hatt igjennom natten. 

Samsung Galaxy Watch Acitivity 2 budskap.jpg

Ettersom du kan koble klokken til 4G-nettet trenger du ikke ha med mobilen over alt. Klokken kan da brukes som mobilen; du kan ringe, sende meldinger, betale via Samsung Pay, spille musikk, bruke stoppeklokke og ha en ganske så nøyaktig skritteller. 

Gjennom Bixby-funksjonen så kan man også snakke til klokken og bruke talekommando for eksempel til å spille musikk.

Med vibrasjonsalarm får du dessuten ekstra hjelp til å våkne på morgenen, noe som for min del har gjort det lettere å komme seg ut av sengen når jeg skal tidlig på jobb.

Beate: Personlig liker jeg særlig godt at man kan prate uten å ta opp telefonen. Og tommel opp for varslinger fra helse-app. 

Batteri

Tarjei: Ved å ha på kontinuerlig pulsmåling og stressnivå varer batteriet mellom halvannen og to dager, avhengig av hvor aktivt jeg bruker klokken. Å lade opp fra 15 prosent til 100 prosent er gjort på drøyt to timer.

Beate: Dette er min første smartklokke, så jeg har ikke hatt noe forhold til hvor ofte en slik må lades. Annen hver dag er nok oftere enn jeg forventet. 

Daniel: Batteritiden er oppført på 60 timer med normalt forbruk. Dette er en stor forbedring fra forløperen, som har 45 timer. Man kan velge modus som gir lavere batteriforbruk, og da kan klokken vare opp til 90 timer. Med en magnetisk ladestasjon er det bare å plassere klokken oppå, så slipper man å rote med ledninger.

Samsung Galaxy Watch Active 2 testpilot.jpg

Testpilot Daniel bruker smartklokka på tur og trening både ute og inne. 

Testpilotenes dom: Samsung Galaxy Watch Active 2

Tarjei: Samsung Galaxy Watch Active 2 er en allsidig og flott klokke som vil passe de fleste - absolutt en klokke som burde vurderes av de som vil ha en smartklokke som også registrerer trening, skritt og puls. Ved å få med 4G på klokken er den også selvstendig, slik at mobilen kan bli igjen hjemme. 

Den er priset noe lavere enn andre sammenlignbare klokker, og klokken passer til Samsung mobiler, samt Android og iPhone for de som har det.

Beate: Er svært fornøyd med klokken så langt og finner stadig nye smarte funksjoner. På grunn av sykdom har jeg dessverre ikke fått testet den så mye som ønsket i treningsmodus, men så langt tyder alt på det denne klokken er noe for meg. 

Daniel: Alt i alt er dette en klokke jeg vil anbefale. Samsung Galaxy Watch Active 2 koster litt, men man får utrolig mye igjen for pengene. Er man aktiv og opptatt av helse, vil man få full oversikt igjennom Samsung Health programmet og man vil være på nett hele tiden. Klokken snakker også veldig bra med andre Samsung-enheter slik at de går i harmoni med hverandre. 

Testpilotene triller terningen

Tarjei: Terningkast 6: Samsung Galaxy Watch Active 2 har alt av funksjoner og litt mer en det konkurrentene har. 

Beate: 5 - jeg trekker litt for batterikapasiteten. 

Daniel: 6 – løp og kjøp!

Samsung Galaxy Watch Active2 med 4G

Samsung Galaxy Watch Active2 med 4G

  • Moderne og minimalistisk premium design
  • Med eSIM kan du være oppkoblet, selv uten mobil
  • GPS, pulsmåler og flere avanserte sensorer
  • Lades trådløst og holder i opptil 60 timer
  • Touch Bezel og stort utvalg av apper
2490,-
Les mer

Var denne siden nyttig?