Barna tester Like Fin mobiltelefon

Derfor bør du kjøpe brukt mobil til barna

Med LIKE FIN fra Telia kan du kjøpe brukt mobil til barnet ditt – og likevel få samme trygghet som når du kjøper en helt ny mobiltelefon. 

Mobiltelefonen er utvilsomt blant våre aller viktigste eiendeler. I 2020 kjøpte nordmenn hele 1,6 millioner mobiltelefoner, ifølge fagbladet Elektronikkbransjen. Tallet er noe lavere enn året før, og mye tyder på at kostbare mobiltelefoner gjør at vi bytter litt sjeldnere.

Ofte skjer bytte og kjøp av mobil som følge av uheldige møter med vann, eller at den rett og slett blir ødelagt når barna er ute og leker. Men grunn nummer én til at nordmenn skaffer seg ny mobil er at man simpelthen har lyst på en ny.

Men telefonene trenger ikke å være ny. Det går fullt an å få følelsen av noe å få noe nytt — selv om telefonen faktisk ikke er nettopp det. Familien Wirenhed fra Oppsal i Oslo, mener flere bør vurdere å kjøpe brukt mobil til barna.

likefin-familie-600.jpg

GODT FOR LOMMEBOKA: Mamma Emma Wirenhed synes det er en smart løsning å kjøpe brukte telefoner til barna.

Spar penger ved å kjøpe brukt mobil til barn

– Den største fordelen med å kjøpe brukt mobiltelefon, særlig til barn, er at den ikke blir like dyr som en helt ny, sier mamma Emma Wirenhed.

LIKE FIN-telefonene både ser ut som, og føltes som de var nye.

Emma Wirenhed

– Barns mobiltelefon lever jo litt farligere. Den skal være med både i skolesekken og på fritidsaktiviteter ­– og det er fort gjort at den går i bakken. Eller de kan glemme den igjen. Da bør den helst ikke koste flerfoldige tusen, påpeker tobarnsmoren.

Sammen med de to barna, Selma (8) og Helmer (10), har hun akkurat pakket ut to gjenbrukstelefoner fra Telia LIKE FIN. En Apple iPhone 11 og en Samsung S10, som begge har levd et tidligere liv.

Selma og Helmer unboxer hver sin brukte telefon

I stedet for å automatisk kaste seg over alle nye modeller synes Wirenhed det verdt å vurdere hva man egentlig trenger. Barn for eksempel, vil i sjelden grad ha behov for det nyeste nye. Og de vil få like mye like mye glede av teknologien selv om telefonen er brukt.

– LIKE FIN-telefonene både ser ut som, og føltes som de var nye. Selv om boksen ikke er den originale, er følelsen den samme. Det spiller jo ingen rolle hvordan boksen ser ut. Det er jo selve mobilen man skal bruke, sier hun.

Brukt mobil med garanti – et trygt valg

At mobilen er i skikkelig stand, derimot, spiller en vesentlig rolle. Mens det er lett å sjekke tilstanden på en brukt sofa, klær eller sportsutstyr, er det ikke like enkelt å avsløre hva som skjuler seg bak skjermen på en mobiltelefon.

Selv om man kjøper brukt er det jo snakk om en del penger. Da synes jeg det er betryggende å vite at telefonen har blitt nøye sjekket av en seriøs operatør.

Emma Wirenhed

Jente med ny telefon fra Like Fin

MER ENN GOD NOK: Et barn trenger ikke en splitter ny telefon, mener mamma Emma Wirenhed. Her jubler datteren Selma over innholdet hun fant i esken.

Med Telia LIKE FIN kan familien imidlertid være trygg på at mobilen er i «fin form» og klar til bruk. Alle brukte telefoner som selges hos Telia har nemlig gjennomgått en grundig kvalitetssjekk. Dette er for å sikre at alle funksjoner fungerer, og at telefonen ikke har noen skumle vannskader eller andre feil og mangler. LIKE FIN-mobilene har dessuten to års garanti, i tilfelle noe skulle dukke opp.

– Selv om man kjøper brukt er det jo snakk om en del penger. Da synes jeg det er betryggende å vite at telefonen har blitt nøye sjekket av en seriøs operatør, at det følger med en garanti og at man kan få den forsikret, akkurat som med en ny telefon, sier Wirenhed.

LIKE FIN og like trygt!  Når du kjøper en brukt telefon fra Telia får du to års garanti og fem års reklamasjonsrett. Les mer om LIKE FIN her.

– Bra for planeten

Familien trekker også frem en annen stor fordel ved å kjøpe brukt: at du sparer miljøet. Noen skifter jo telefon kun etter noen måneder. Da er det veldig fint at noen andre kan bruke den gamle, enes gjengen.

LIKE FIN-telefonene fra Telia leveres i en miljøvennlig eske, uten unødvendig «fyll» og dilldall. Fordi mange kunder allerede har nødvendig tilleggsutstyr som ladekabel og øreplugger liggende, følger ikke dette med i esken.

MILJØVENNLIG: Både esken og konseptet Like Fin er utviklet for å spare miljøet.

– Jeg synes det er veldig lurt at man ikke bare bruker og kaster ting, sier Selma.

Helmer nikker enig.

– Da er det fint at man kan bruke på nytt igjen, så vi ikke ødelegger planeten vår.

DETTE ER LIKE FIN


  • Vi får stadig brukte mobiler i retur, og vi ønsker å gjenbruke de fineste av dem. Med LIKE FIN kan du kjøpe brukte, like fine mobiler, til en lavere pris enn de splitter nye.

  • Mobilene som selges via LIKE FIN er i god stand, så vi er sikre på at du skal bli fornøyd. For at en mobil skal kunne selges som LIKE FIN må de derfor først gjennom en grundig kvalitetssjekk både visuelt og teknisk.

  • LIKE FIN-telefonene kommer med to års garanti, som gir deg ekstra trygghet.

  • I tillegg til at du sparer penger, gjør du også et godt valg for miljøet ved å kjøpe en LIKE FIN mobil. Mobilen kommer i en miljøvennlig eske, med minimalt innhold.

  • Vi tilbyr selvfølgelig Skjermforsikring eller Plussforsikring til LIKE FIN-mobiler, så du er sikret hvis du skulle være uheldig.

Var denne siden nyttig?