Bakgrunnsbilde

Vi bygger 5g i Norge

Vi fortsetter å bygge 5G-nett i Norge - og skal være først ute med landsdekkende 5G-nett i 2023.

Bakgrunnsbilde

Vi bygger 5g i Norge

Vi fortsetter å bygge 5G-nett i Norge - og skal være først ute med landsdekkende 5G-nett i 2023.

Vi bygger 5g i Norge

Vi fortsetter å bygge 5G-nett i Norge - og skal være først ute med landsdekkende 5G-nett i 2023.

Bakgrunnsbilde

Se når 5G kommer til deg

Vi skal være først i Norge med landsdekkende 5G-nett i 2023 og allerede neste år har vi som mål at halvparten av befolkningen skal få tilgang. Nå kan du se våre utbyggingsplaner for 2021 - se når 5G kommer til deg.

Nå bygger vi ut 5G-nettet

5G fra Telia - nå bygger vi ut 5G nettet i Norge

5G - Enkelt forklart

Alt du vil vite om 5G

Det nye 5G-nettet er ikke bare en liten oppgradering av 4G - det er begynnelsen på noe stort. Men hva betyr det egentlig for deg? 

 

trådløst bredbånd via 5G

Bor du et sted utenfor vårt fastnett kan du få trådløst bredbånd via mobilnettet. Nå tilbyr vi også trådløst bredbånd via 5G-nettet utvalgte steder, og utrullingen fortsetter i 2021.

 

Familie sitter sammen og ser på nettbrett


Lurer du på noe om 5G? Spør Otelia.

 

Otelia som blunker

 

 

Vi oppgraderer hele mobilnettet

Samtidig med utrullingen av den nye nasjonale 5G-nettet, investerer vi milliarder av kroner på en fullstendig modernisering av 4G-nettet. Se hva det vil bety for deg i oppgraderingsperioden.


Vanlige spørsmål om 5G

For å få tilgang til Telia sitt 5G-nett trenger du et mobilabonnement fra Telia og en mobiltelefon som støtter den nye teknologien. Se alle 5G-telefonene her.

Flere av dagens abonnement hos Telia vil ha 5G inkludert, uten ekstra kostnad, med mer kapasitet, høyere hastighet, raskere responstid og høyere nettverkskvalitet.

 

Vi er alltid opptatt av å ha de beste tjenestene og produktene til konkurransedyktige priser, og vil hjelpe deg til å velge rett abonnement for å dekke dine behov. Vi jobber nå med å se på hvordan vi kan ta ut 5G til kundene og vil komme tilbake med mer informasjon så snart dette er klart. 

Den 12. mai åpnet vi 5G-nettet vårt i Lillestrøm og deler av Groruddalen i Oslo. Siden da har vi åpnet nettet i Trondheim samt utvidet 5G-dekningen i Oslo med offisiell åpning 12. oktober. I løpet av 2020 vil 5G-nettet vårt åpnes også i Bergen – og innen utgangen av 2023 er hele landet dekket.

Les mer om utbyggingen av det nasjonale 5G-nettet.

Se også alle milepæler i 5G-utbyggingen så langt.

 

Sammenlignet med 4G innebærer 5G mer hastighet og kapasitet for kundene. Men det er ikke alt. 5G har også minimal forsinkelse og klarer dessuten å håndtere flere oppkoblede enheter samtidig. Det åpner opp for helt nye bruksområder for bedrifter, industrier, viktige samfunnsfunksjoner og i våre privatliv.

Vi snakker om alt fra fjernstyrte og selvkjørende kjøretøy, til avanserte funksjoner og tjenester innenfor industri og helse til helt nye spillopplevelser på mobile enheter. Samtidig er det viktig å understreke at 4G kommer til å sameksistere med 5G i lang tid fremover, og at 4G-teknologien fortsatt gir mange muligheter som vil øke kundeopplevelsen de neste årene.

Utviklingen innen forskning, industri og næringsliv skjer lynraskt. Kravene til datakapasitet, fart og stabilitet blir dermed stadig større. Derfor trenger vi 5G. Samtidig er det viktig å understreke at 4G kommer til å sameksistere med 5G i lang tid fremover, og at 4G-teknologien fortsatt gir mange muligheter som vil øke kundeopplevelsen de neste årene.

Parallelt med 5G-utbyggingen vil Telia modernisere hele mobilnettet i Norge, noe som betyr at 4G-nettet og dekningen vil bli enda bedre. Telia jobber også kontinuerlig med å forbedre nettet og bygge nye basestasjoner der det er behov for det.

Ja, de aller fleste mobiltelefonene vil fungere som før. Vi vil imidlertid samtidig som vi skrur på 5G i et område skru av 3G. Utfasingen av 3G-nettet har allerede begynt. Målet er å gi kundene våre en bedre opplevelse på 4G-nettet og gjøre oss klar for fremtidens 5G-nett. Kundene må derfor ha en telefon som støtter 4G frekvenser for å bruke mobildata. Vi vi komme tilbake med mer informasjon om dette når det blir aktuelt.

Ja, nåværende 4G-routere støtter ikke 5G, så for å dra full nytte av den nye teknologien må du kjøpe en 5G-router. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om dette så snart det er klart.

All radioteknologi, som 4G og 5G, innebærer stråling. Men ifølge Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet er ikke strålingen helsefarlig så lenge nivåene er under de anbefalte grenseverdiene.

I Telia ligger vi alltid under de grenseverdiene som myndighetene har fastsatt. Vi er svært opptatt av å levere teknologi og tjenester som ikke skader menneskers helse eller ytre miljø. Når det kommer til 5G og stråling følger vi hele tiden retningslinjer, råd og referanseverdier fra myndighetene som evaluerer relevant forskning, utfører målinger og risikovurderinger. Les mer om 5G og stråling her. 

 

 

Var denne siden nyttig?