Bygninger med lysende vinduer

Nå er 5G-nettet her

Med 5G får vi mulighet til å skape liv til helt nye løsninger og idéer.

Nå har 5G kommet til Trondheim

Ventetiden er over for innbyggerne i Trondheim – 20. august åpnet Telia 5G i trønderbyen!

5G fra Telia - nå bygger vi ut 5G nettet i Norge

5G - Enkelt forklart

Alt du vil vite om 5G

Det nye 5G-nettet er ikke bare en liten oppgradering av 4G - det er begynnelsen på noe stort. Men hva betyr det egentlig for deg? 

 


Lurer du på noe om 5G? Spør Otelia.

 

Otelia som blunker

 

 

12. mai åpnet 5g-nettet i Lillestrøm

Dermed ble det første sted ut i utrullingen av den nasjonale 5G-nettet - som vil være landsdekkende innen utgangen av 2023. - Dette setter oss på kartet, sier digitaliseringsdirektør i Lillestrøm kommune. 

Nå bygger vi ut 5G-nettet


Vanlige spørsmål om 5G

For å få tilgang til Telia sitt 5G-nett trenger du et mobilabonnement fra Telia og en mobiltelefon som støtter den nye teknologien. Se alle 5G-telefonene her.

Flere av dagens abonnement hos Telia vil ha 5G inkludert, uten ekstra kostnad, med mer kapasitet, høyere hastighet, raskere responstid og høyere nettverkskvalitet.

 

Vi er alltid opptatt av å ha de beste tjenestene og produktene til konkurransedyktige priser, og vil hjelpe deg til å velge rett abonnement for å dekke dine behov. Vi jobber nå med å se på hvordan vi kan ta ut 5G til kundene og vil komme tilbake med mer informasjon så snart dette er klart. 

12. mai åpnet vi 5G-nettet på Lillestrøm og deler av Groruddalen i Oslo. Videre vil Oslo, Trondheim og Bergen få 5G-nett i løpet av 2020 - og innen utgangen av 2023 er hele landet dekket.

Les mer om utbyggingen av det nasjonale 5G-nettet.

Se også alle milepæler i 5G-utbyggingen så langt.

 

Sammenlignet med 4G innebærer 5G mer hastighet og kapasitet for kundene. Men det er ikke alt. 5G har også minimal forsinkelse og klarer dessuten å håndtere flere oppkoblede enheter samtidig. Det åpner opp for helt nye bruksområder for bedrifter, industrier, viktige samfunnsfunksjoner og i våre privatliv.

Vi snakker om alt fra fjernstyrte og selvkjørende kjøretøy, til avanserte funksjoner og tjenester innenfor industri og helse til helt nye spillopplevelser på mobile enheter. Samtidig er det viktig å understreke at 4G kommer til å sameksistere med 5G i lang tid fremover, og at 4G-teknologien fortsatt gir mange muligheter som vil øke kundeopplevelsen de neste årene.

Utviklingen innen forskning, industri og næringsliv skjer lynraskt. Kravene til datakapasitet, fart og stabilitet blir dermed stadig større. Derfor trenger vi 5G. Samtidig er det viktig å understreke at 4G kommer til å sameksistere med 5G i lang tid fremover, og at 4G-teknologien fortsatt gir mange muligheter som vil øke kundeopplevelsen de neste årene.

Parallelt med 5G-utbyggingen vil Telia modernisere hele mobilnettet i Norge, noe som betyr at 4G-nettet og dekningen vil bli enda bedre. Telia jobber også kontinuerlig med å forbedre nettet og bygge nye basestasjoner der det er behov for det.

Ja, de aller fleste mobiltelefonene vil fungere som før. Vi vil imidlertid samtidig som vi skrur på 5G i et område skru av 3G. Utfasingen av 3G-nettet har allerede begynt. Målet er å gi kundene våre en bedre opplevelse på 4G-nettet og gjøre oss klar for fremtidens 5G-nett. Kundene må derfor ha en telefon som støtter 4G frekvenser for å bruke mobildata. Vi vi komme tilbake med mer informasjon om dette når det blir aktuelt.

Ja, nåværende 4G-routere støtter ikke 5G, så for å dra full nytte av den nye teknologien må du kjøpe en 5G-router. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om dette så snart det er klart.

All radioteknologi, som 4G og 5G, innebærer stråling. Men ifølge Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet er ikke strålingen helsefarlig så lenge nivåene er under de anbefalte grenseverdiene.

I Telia ligger vi alltid under de grenseverdiene som myndighetene har fastsatt. Vi er svært opptatt av å levere teknologi og tjenester som ikke skader menneskers helse eller ytre miljø. Når det kommer til 5G og stråling følger vi hele tiden retningslinjer, råd og referanseverdier fra myndighetene som evaluerer relevant forskning, utfører målinger og risikovurderinger. Les mer om 5G og stråling her. 

 

 

Var denne siden nyttig?