Utfordret startups til rafting-pitch

Hvordan forklarer du bedriftsideen din samtidig som både du og tilhørerne har mer enn nok med å unngå å falle i vannet? Velkommen til rafting-pitch!

I juni lanserte Telia sitt nye mentorprogram for gründerbedrifter, Telia Startup. Og hva er vel mer passende omgivelser enn festivalen Startup Extreme på Voss? Her ble gründerne bokstavelig talt kastet ut på dypt vann med én viktig oppgave: Forklar budskapet til bedriften din på to minutter, samtidig som både du og tilhørerne rafter! 

– Noe av det viktigste er å være tydelig når man skal selge inn et budskap, og nå blir det virkelig satt på spissen. Derfor har jeg en ganske kort pitch, for jeg vet at det kommer til å skje ting underveis der ute, sier Jonas Hyllseth Ryen i Learnlink, rett før han hiver seg i raftingbåten. 

Learnlink satser på tilpasset undervisning på nett for elever i grunnskolen. Selskapet er startet av studenter fra UiO og NTNU, og målet er å få på plass en løsning som skal senke frafallet fra skolen. 

– Dette er en super mulighet til å få snakke med Telia-teamet, og jeg gleder meg til å fortsette kontakten, sier den unge gründeren.

Learnlink_Telia_Startup.jpg

Jonas Hyllseth Ryen slår av en prat med Jon Christian Hillestad og Anita Soleid i Telia på festivalområdet.

Engasjerte startups

Så er utfordringen i gang. Hver startup får to minutter til å pitche inn forretningsideen sin med overbevisning til resten av følget, samtidig som de altså prøver å holde seg i båten nedover elvestryket. Tanken er at det å starte en bedrift er ekstremsport i seg selv, så rafting-pitchen passer midt i blinken for å fange stemningen. 

– Det var en utrolig sporty gjeng, og det var moro å høre om deres selskaper – selv om vi falt ut i vannet. De gjennomførte pitchene sine med et utrolig sterkt engasjement, sier Anita Soleid, markedssjef i Telia Business, en av to fra Telia som var med på pitchen ned elveløpet.

Anita Soleid_Telia_Startup.jpg

Anita Soleid, markedssjef i Telia Business.

Perfekt sted å lansere «Telia Startup»

Startup-miljøet i Norge er ganske ungt og festivalen Startup Extreme på Voss har etablert seg som en sentral arena for å bygge nettverk. Det er viktig for startups å komme i kontakt med de riktige aktørene for funding og samarbeid, slik at bedriften deres kan akselerere og få videre vekst.

Startup Extreme var også det perfekte stedet for Telia å lansere sin «Telia Startup». Mentorprogrammet er ment for startups med forretningsideer innenfor kommunikasjonsteknologi, som på en eller annen måte bringer noe nytt eller løser en utfordring for samfunnet.

Rafting_Voss.jpg

Dette synes Nina Hoddø Bakås er spennende. Hun var en av de andre som meldte sin interesse for å være med på rafting-pitchen.

– Telia har mye å bidra med til mindre selskaper som oss, som nødvendigvis ikke har erfaringen eller muligheten til å ha den bredden som Telia har. I tillegg har de mye teknologi som er nyttig for vår del, sier Bakås, som har startet opp Adall.

Selskapet jobber med å gi bedre kontroll og riktig utnyttelse av personopplysninger, for bedrifter og privatpersoner i den digitale utviklingen.

Markedssjef Anita Soleid i Telia Business ser nå fram til å treffe enda flere nyetablerte bedrifter gjennom «Telia Startup».  

– Disse dagene har vi diskutert programmet med mange ulike startups. De som er her er en gjeng som elsker det de driver med, og det er inspirerende for oss å være her slik at vi kan utvikle mentorprogrammet vårt videre, fastslår hun.

Var denne siden nyttig?