Har du testet 5G-nettet i Oslo?

Den superraske 5G-teknologien har kommet til byen. Det betyr store forbedringer, både i fart, kapasitet og dekning.

Merk: Denne artikkelen ble sist oppdatert i juli 2021. 5G-utbyggingen har pågått for fullt siden den gang. Sjekk dekningskartet for oppdatert informasjon om 5G-dekningen vår.

5G står for «femte generasjons mobilnettverk», og byr på så store forbedringer i brukeropplevelse og så mange helt nye muligheter at det med rette kalles revolusjonerende. Telia har lagt ned store ressurser på å utvide den stadig økende 5G-dekningen i hovedstaden.

I oktober åpnet Telia 5G-nettet i Oslo, og dekningsområde utvider seg stadig, område for område.

– I Oslo kan du oppleve 5G i alle byens 15 bydeler, fra Røa til Holmlia, og vi dekker nå opp de fleste områdene innenfor Ring 3, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan.

I tiden fremover forsterkes dagens dekning, og allerede i løpet av januar vil den være 100 % innenfor Ring 3.

Løper i Oslo med 5G fra Telia

LYNRASK: Om løpefarta blir noe bedre er vel ikke sikkert, men stednøyaktigheten i løpeappene blir bedre og musikken på øret uten forstyrrelser.

Vellan gleder seg over å se at stadig flere tar i bruk det nye nettet. Det krever et abonnement fra Telia og en telefon med 5G-støtte, og de aller fleste nye telefoner i dag har nettopp det.

Svært høy hastighet og kapasitet

I Oslo har nå alle de 15 bydelene 5G, og utbyggingen fortsetter for å kvalitetssikre — og sørge for at hver eneste krik og krok av byen skal ha uovertruffen dekning. Med 5G kommer mange fordeler som bli merkbare i mobilhverdagen.

– Oslos innbyggerne vil med 5G fra Telia få glede av svært høye hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan.

Se hvordan det gikk da vi testet 5G-nettet i Oslo:

Også fra politisk hold uttrykkes begeistring over ringvirkningene den nye 5G-teknologien vil bringe med seg.

Dette er en veldig spennende teknologi, som åpner opp for mange muligheter.

Statssekretær Paul Chaffey

– Vi synes det er veldig positivt at 5G-nettet åpnes på stadig flere steder i landet, og at det er god fart på utbyggingen blant teleoperatørene. 5G-teknologien vil gjennom nye og bedre digitale tjenester bidra til å styrke kommunene og næringslivet vårt, og sikre Norges posisjon som en av verdens mest digitaliserte nasjoner, sier statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Paul Chaffey.

Telia Stortinget Oslo.jpg

Statssekretær Paul Chaffey klippet snoren for å markere at 5G-nettet i Oslo offisielt er åpnet. Foto: Telia Norge

5G-teknologien som nå gradvis blir virkelighet i Oslo er revolusjonerende med superrask oppkobling, hastighet, dekning og kapasitet. Og det er viktig nå, for å sikre en best mulig mobilopplevelse i en tid hvor vi bruker stadig mer internett over mobilnettet til sosiale medier, strømming, spill og hjemmekontor.

I en fersk undersøkelse fra analysebyrået Tutela kåres de eksisterende norske mobilnettene til best i verden på å levere utmerket og konsistent kvalitet. Og med utbyggingen av 5G-nettet vil vi fortsette å gi gode brukeropplevelser for Telia-kundene i fremtiden. 

Var denne siden nyttig?