Brygge i Tromsø. Foto: Ulrich Scharwächter/Pixabay

Telia med 5G i Tromsø

Nå har vi skrudd på våre første basestasjoner med 5G i Tromsø. På deler av Tromsøya kan du nå oppleve det nye og grensesprengende 5G-nettet, med høye hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning.

Merk: Denne artikkelen ble publisert 30. juni 2021. 5G-utbyggingen har pågått for fullt siden den gang. Sjekk dekningskartet for oppdatert informasjon om 5G-dekningen vår.

Stein-Erik Vellan, administrerende direktør, Telia Norge.
Stein-Erik Vellan, adm. dir. i Telia Norge.

– Vi er offisielt i gang i nord, og håper innbyggere og næringsliv i Tromsø får stor glede av den nye 5G-teknologien i tiden fremover, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan.

– Vi planlegger nå for fullt den videre 5G-utbyggingen i kommunen, og kan love at det kommer mye mer 5G-dekning til Nord-Norge de neste årene.

Nerstranda og Prestvannet først ut

Det er to av Telias basestasjoner på henholdsvis Nerstranda kjøpesenter og ved Prestvannet som nå har fått 5G. Basestasjonene har i tillegg fått oppgradert 4G, som gir økte hastigheter og doblet kapasitet på 4G-nettet.

Vi er offisielt i gang i nord, og håper innbyggere og næringsliv i Tromsø får stor glede av den nye 5G-teknologien i tiden fremover.

Stein-Erik Vellan, adm.dir. i Telia Norge

Vår ambisjon er at halvparten av Norges befolkning skal ha tilgang til 5G der hvor de bor i løpet av 2021, og vi vil være først i landet med et nasjonalt 5G-nett innen 2023.

5G i Skjervøy kommune

– 5G-utbyggingen vår skjer område for område i hele landet, men vi oppgraderer samtidig basestasjoner løpende der vi ser det er behov for bedre og raskere mobildekning, sier Vellan. – Vi har blant annet akkurat skrudd på en basestasjon med 5G i Skjervøy kommune utenfor Tromsø, som vil gi innbyggerne 5G-dekning og oppgradert 4G på deler av fylkesvei 866 og i området rundt Skjervøy-broen.

Var denne siden nyttig?