Nå kommer 5G i Bergen

De syv fjell er ingen hindring for den superraske 5G-teknologien. 3. november åpnet 5G-nettet for innbyggerne i Bergen.

I en tid hvor vi virkelig ser betydningen av vår digitale grunnmur for å holde samfunnshjulene i gang, er vi utrolig stolte over å kunne åpne vårt 5G-nett for kundene våre i Bergen.

Administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan

Nå er ventetiden endelig over for bergenserne. 3. november vil Vestlandets hovedstad oppleve store forbedringer i mobilnettet, i både brukeropplevelse og hastighet.

Så mange nye muligheter åpnes med den nye 5G-teknologien at det med rette kan kalles revolusjonerende. Og Bergen er blant de første storbyene i Norge som får tilgang til 5G.

– Bergen er en viktig by for oss som vi prioriterer i vår nasjonale 5G-utbygging, og vi har mange spennende kunder og partnere her, som Bergen kommune og fotballklubben Brann, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan. 

Med 5G fra Telia vil du oppleve en helt ny mobilhverdag og Vellan er sikker på at kunder, innbyggere og kommunen vil få stor glede av den nye teknologien.

Med 5G får du superrask oppkobling, god dekning, lav forsinkelse, svært høye hastigheter og kapasitet, korte svartider og tilgang til nettet, overalt og hele tiden.

5G-dekning flere steder i Bergen

Tirsdag 3. november åpner 5G-nettet i Bergen sentrum av byen og tilhørende områder. Og det jobbes for fullt med å utvide dekningen de neste månedene og i løpet av neste år.

5G: Dekningskart over 5G i Bergen

DEKNINGSKART: På telia.no/dekning kan du selv sjekke om du har fått 5G-dekning. Kartet viser dekning pr 3. november 2020.

Oppgraderer eksisterende 4G-nett

Samtidig med 5G-lanseringen i Bergen, øker Telia også kapasiteten i 4G-nettet. 4G er en velbrukt og sikker teknologi, som i dag gir meget gode brukeropplevelser, forklarer leder for Telia Privat, Håkon Lofthus.

– Når vi nå åpner 5G-nettet, så bytter vi i praksis ut basestasjonene som også håndterer 4G-nettet vårt. Det betyr at det også blir bedre nettverksopplevelser for de som har 4G-telefoner i Bergen, sier han.

Under utbyggingsperioden må du ta høyde for at det vil kunne oppstå forbigående forstyrrelser og dekningsutfall på nettverket. Telia jobber kontinuerlig med å forbedre brukeropplevelsen for alle mobilkunder.

Gode valgmuligheter blant 5G-telefoner

For å oppleve den grensesprengende mobilteknologien i Bergen trenger du et mobilabonnement fra Telia og en telefon som støtter den nye teknologien.

Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra Apple (iPhone), Samsung, Sony, OnePlus, Huawei, Motorola og Xiaomi. De fleste mobilabonnementene fra Telia har 5G inkludert.

Var denne siden nyttig?