Full fart med 5G-nett i Bergen

De syv fjell er ingen hindring for det superraske 5G-tenologien. Det betyr store forbedringer i mobilnettet, både i dekning, kapasitet og hastighet.

I en tid hvor vi virkelig ser betydningen av vår digitale grunnmur for å holde samfunnshjulene i gang, er vi utrolig stolte over å kunne tilby 5G-dekning for kundene våre i Bergen.

Administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan

5G står for «femte generasjons mobilnettverk», og byr på så store forbedringer i brukeropplevelse og så mange nye muligheter at det med rette kalles revolusjonerende. Og Vestlandets hovedstad er blant de første storbyene i Norge som nå har tilgang til 5G-nettet.

– Bergen er en viktig by for oss som vi prioriterer i vår nasjonale 5G-utbygging, og vi har mange spennende kunder og partnere her, som Bergen kommune og fotballklubben Brann, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan.

På nyåret fortsetter 5G-utbyggingen nedover til Flesland, nord til Åsane og i vest mot Litlesotra.

GOD DEKNING: 5G-teknologien ruver nå over Bergen by. Foto: Getty Images

> Da familien fikk installert 5G-nett i boligen sin, gikk de fra et vanlig bredbånd til internett med enorm hastighet

Svært høye hastighet og kapasitet

Med 5G fra Telia vil du oppleve en helt ny mobilhverdag og Vellan er sikker på at kunder, innbyggere og kommunen vil få stor glede av den nye teknologien.

Med 5G får du ikke bare superraske hastigheter på mobilen, kort responstid og bedre dekning, men også mye bedre kapasitet, som betyr at nettet tåler en mye høyere belastning enn tidligere. Det er viktig for å sikre en best mulig mobilopplevelse i en tid hvor vi bruker stadig mer internett over mobilnettet til sosiale medier, strømming, spill og hjemmekontor.

FULL FART: Med 5G har du et sterkt nett du kan strømme på, uansett hvor du er. Foto: Getty Images

Parallelt med 5G-utrullingen, oppgraderes også 4G-nettet i byen, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G blir enda bedre for våre kunder, forklarer leder for Telia Privat, Håkon Lofthus.

– Når vi nå åpner 5G-nettet, så bytter vi i praksis ut basestasjonene som også håndterer 4G-nettet vårt. Det betyr at det også blir bedre nettverksopplevelser for alle våre kunder i Bergen, sier han.

> Slik fungerer 5G – les mer her

Ubegrenset data og 5G

For å kunne ta i bruk det nye nettet i Bergen trenger du et mobilabonnement fra Telia og en telefon som støtter den nye teknologien.

Det finnes flere 5G-telefoner på markedet, og de store leverandørene som blant andre Apple, Samsung og OnePlus har allerede sluppet en rekke modeller i ulike prisklasser som alle er tilpasset neste generasjons mobilnett.

Sett i kombinasjon med det nye mobilabonnementet Telia X, tror Lofthus at det er mer aktuelt enn noen gang før å skaffe seg en 5G-telefon.

– Telia X har vi sett en stor interesse for! Kombinasjonen med ubegrenset data og 5G er den ultimate mobilopplevelsen på det nye nettet. Telia X gir ubegrenset fart helt opp til du har brukt 100GB, som de fleste er milevis unna å bruke opp til normal bruk. Dette gjør vi slik at våre kunder kan opplevde den fantastiske hastigheten der vi har åpnet for 5G, sier Lofthus.

5G-telefonene vil dessuten alltid bruke det beste nettet, og fungerer fint med 4G der 5G ikke er bygget ut ennå.

> Klar for å teste det nye nettet? Her er de nye 5G-telefonene

5G i byen, på fjellet og på stadion

Telia har siden januar 2020 bygget ut sitt nasjonale 5G-nett i høyt tempo. Hittil har over 60 basestasjoner i Bergen blitt oppdatert med den nyeste mobilteknologien, og det jobbes for fult med å utvide dekningen i hele byen, område for område. Bergen sentrum er allerede godt dekket av 5G-nettet, og på nyåret begynner 5G-utbyggingen nedover til Flesland, nord til Åsane og i vest mot Litlesotra. 

Selv om Telia har en systematisk tilnærming til utbyggingen av det nye nettet, er de opptatt av å kunne tilpasse utbyggingsplanene etter behov. Et godt eksempel på dette er utbyggingen av 5G-nettet på toppen av selveste Ulriken!

5G PÅ FJELLET: LAB og Telia feirer åpningen av 5G-nettet på Ulriken. Foto: Telia

– LAB Entreprenører jobber for tiden med å modernisere Ulriksbanen. Etter tilbakemelding fra LAB om begrenset dekning på toppen, klarte vi å snu oss rundt slik at vi kunne bedre arbeidsforholdene deres. Sammen med LAB har vi nå sikret vi høyhastighets 5G-dekning på toppen av Bergens flotteste fjell, forteller Jon Christian Hillestad, direktør i Telia Enterprise.

Også toppfotballen vil nyte godt av de nye mulighetene 5G-teknologien bærer med seg.

Som ny digital hovedpartner for Sportsklubben Brann, bygger Telia ut all teknologisk infrastruktur. Dette innebærer blant annet trådløst og gratis wifi over hele Brann Stadion, og en helt ny SK Brann-app som skal sikre fremtidens stadionopplevelse – både før, under og etter kamp.

> Les også: Telia og SK Brann lanserer ny app

Var denne siden nyttig?