Full fart med 5G-nett i Bergen

De syv fjell er ingen hindring for det superraske 5G-tenologien. Det betyr store forbedringer i mobilnettet, både i dekning, kapasitet og hastighet.

Merk: Denne artikkelen ble publisert 30. oktober 2020. 5G-utbyggingen har pågått for fullt siden den gang. Sjekk dekningskartet for oppdatert informasjon om 5G-dekningen vår.

I en tid hvor vi virkelig ser betydningen av vår digitale grunnmur for å holde samfunnshjulene i gang, er vi utrolig stolte over å kunne tilby 5G-dekning for kundene våre i Bergen.

Administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan

5G står for «femte generasjons mobilnettverk», og byr på så store forbedringer i brukeropplevelse og så mange nye muligheter at det med rette kalles revolusjonerende. Og Vestlandets hovedstad er blant de første storbyene i Norge som nå har tilgang til 5G-nettet.

– Bergen er en viktig by for oss som vi prioriterer i vår nasjonale 5G-utbygging, og vi har mange spennende kunder og partnere her, som Bergen kommune og fotballklubben Brann, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan.

På nyåret fortsetter 5G-utbyggingen nedover til Flesland, nord til Åsane og i vest mot Litlesotra.

GOD DEKNING: 5G-teknologien ruver nå over Bergen by. Foto: Getty Images

Parallelt med 5G-utrullingen, oppgraderes også 4G-nettet i byen, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G blir enda bedre for våre kunder, forklarer leder for Telia Privat, Håkon Lofthus.

– Når vi nå åpner 5G-nettet, så bytter vi i praksis ut basestasjonene som også håndterer 4G-nettet vårt. Det betyr at det også blir bedre nettverksopplevelser for alle våre kunder i Bergen, sier han.

> Slik fungerer 5G – les mer her

5G i byen, på fjellet og på stadion

Telia har siden januar 2020 bygget ut sitt nasjonale 5G-nett i høyt tempo. Hittil har over 60 basestasjoner i Bergen blitt oppdatert med den nyeste mobilteknologien, og det jobbes for fult med å utvide dekningen i hele byen, område for område. Bergen sentrum er allerede godt dekket av 5G-nettet, og på nyåret begynner 5G-utbyggingen nedover til Flesland, nord til Åsane og i vest mot Litlesotra. 

Selv om Telia har en systematisk tilnærming til utbyggingen av det nye nettet, er de opptatt av å kunne tilpasse utbyggingsplanene etter behov. Et godt eksempel på dette er utbyggingen av 5G-nettet på toppen av selveste Ulriken!

5G PÅ FJELLET: LAB og Telia feirer åpningen av 5G-nettet på Ulriken. Foto: Telia

– LAB Entreprenører jobber for tiden med å modernisere Ulriksbanen. Etter tilbakemelding fra LAB om begrenset dekning på toppen, klarte vi å snu oss rundt slik at vi kunne bedre arbeidsforholdene deres. Sammen med LAB har vi nå sikret vi høyhastighets 5G-dekning på toppen av Bergens flotteste fjell, forteller Jon Christian Hillestad, direktør i Telia Enterprise.

Var denne siden nyttig?