5G-nettet åpnet i Trondheim 20. august
MYE POTENSIALE: Med et stort tek-miljø i byen er mulighetene mange med 5G fra Telia.

Trondheim har fått 5G

Har du koblet deg på 5G ennå? Med ubegrenset data og superraskt nett, er fantastiske muligheter åpnet for trønderne. 

Merk: Denne artikkelen ble publisert 19. august 2020. 5G-utbyggingen har pågått for fullt siden den gang. Sjekk dekningskartet for oppdatert informasjon om 5G-dekningen vår.

I august åpnet Telia det nye 5G-nettet i Trondheim, og i året som kommer fortsetter utbyggingen sør- og østover, mot henholdsvis Heimdal og Østbyen. Det betyr at stadig flere trønderne kan ta i bruk et helt nytt mobilnett, rustet for fremtiden.

Kommersiell direktør for Mobil i Telia, Håkon Lofthus, gleder seg over å kunne tilby stadig flere det revolusjonerende mobilnettet.

– Vi har opplevd stor interesse fra publikum rundt Telias 5G-utbygging, og flere tusen kunder er allerede godt i gang med å ta det nye nettet i bruk. De som har gått til anskaffelse av en 5G telefon har kunnet glede seg over lynraske hastigheter uten forsinkelser, sier han.

Ubegrenset data og 5G

Lofthus minner om at for å ta i bruk det nye 5G-nettet i Trondheim må telefonen din ha støtte for 5G. Med Telia X, som ble relansert tidligere i sommer, er det mer aktuelt enn noen gang å skaffe seg en 5G-telefon, tror han. Han trekker frem at det nå finnes mange 5G-klare telefoner i ulike prisklasser, og at også den nyeste iPhone-modellen støtter det nye nettet.

telia-5g-trondheim.jpg

LIVE FRA TRONDHEIM: Med 5G-nettet kan opplevelsene deles i sanntid, uten forsinkelser eller forstyrrelser, med venner eller familie.

5G utbyggingen gir mer stabilt nett

Kommersiell direktør for Mobil i Telia, Håkon Lofthus.
Håkon Lofthus, kommersiell direktør for Mobil i Telia,

Med 5G fra Telia vil kulturbyen Trondheim ikke bare få raskere nett. Det blir også større kapasitet. Og det er viktig for å sikre en best mulig mobilopplevelse i en tid hvor vi bruker stadig mer internett over mobilnettet til sosiale medier, strømming, spill og hjemmekontor

– I de innledende stadiene vil kapasiteten til 5G-nettet være omtrent tidoblet sammenlignet med 4G-nettet. Takket være økt kapasitet vil det være mindre overbelastning i nettverket og bedre kapasitet til å håndtere f.eks. konserter og arrangementer, når disse igjen åpner, forklarer Lofthus.

Nå bygger vi nytt 5G-nett i Norge

Lær mer om 5G og se hva som skjer fremover.

Les mer

Var denne siden nyttig?