Stavanger får 5G fra Telia

Nå har 5G kommet til Stavanger, Sola og Sandnes

Nå blir det full fart på surfingen! Også for deg som trives best på land. Med 5G fra Telia får du en helt ny mobilhverdag med høyere hastigheter og mye bedre kapasitet. 

Telias mobilnett er i ferd med å bli enda bedre. Nå har 5G-nettet kommet i Stavanger, Sola og Sandnes, og store deler av innbyggere og næringsliv i de tre kommunene har nå tilgang til den grensesprengende mobilteknologien.

– Vi skal være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett i 2023, og vi er veldig glade for at vi nå er i gang med å rulle ut 5G for fullt i Stavanger, Sola og Sandnes, sier Telia-direktør Stein-Erik Vellan.

– Med det nye 5G-nettet vil innbyggerne oppleve høye hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning.

5G-nettet er ikke bare en liten oppgradering fra 4G, det er en aldri så liten revolusjon. I et samfunn der flere og flere enheter kobles på nett, vil det rett og slett ikke være plass til alle i det eksisterende 4G-nettet.

5G skaper spennende muligheter for næringslivet

– Vi ser veldig frem til å ta i bruk den nye 5G-teknologien i Stavanger, sier ordfører Kari Nesa Nordtun.

— Det vil gi oss mange spennende muligheter og tjenester. 5G vil bidra til å styrke oss som kommune gjennom å gjøre oss mer digitaliserte, samtidig som akademia, forskningsmiljøer og næringsliv får et kraftig verktøy til å utvikle nye løsninger for fremtiden.

- For næringsliv og kommune åpner det seg også mange nye og spennende muligheter, hvor det egentlig bare er fantasien som setter begrensninger på hva som er mulig å få til av digitalisering og tjenesteutvikling, sier Vellan.

Faktisk anslår en ny rapport fra PWC at 5G vil bidra til en global verdiøkning på elleve tusen milliarder kroner, og de aller fleste bransjer vil få et sprang i utviklingen de neste årene.

Alt du trenger er en 5G-telefon

De aller fleste nye modellene på markedet er nå 5G-telefoner, som blant annet iPhone 13, Samsung Galaxy S21 og One Plus 9. Og har du også et Telia-abonnement har du alt du trenger for å ta i bruk det nye superraske mobilnettet.

For virkelig å kunne nyte alt hva 5G har å by på, er Telia X med ubegrenset bruk av data et godt valg. Da kan du nyte filmer, musikk, podcasts og fotballkamper strømmet over mobilnettet.

Mann med mobiltelefon på stranda ved Sola.

GOD MATCH: Med en 5G-telefon og Telia X kan du virkelig få maksimalt ut av det nye mobilnettet.

Med 5G kan du få WiFi både hjemme og på hytta

Nå som det nye mobilnettet dekker stadig større arealer, representerer det også løsningen for bredbånd der det ikke er kablet nett.

Med 5G kan du gjennom trådløst eller mobilt bredbånd fra Telia få WiFi gjennom mobilnettet. Hjemme er trådløst bredbånd den beste løsningen, og kan gi hastigheter opp mot 300 Mbit/s. På hytta eller på farten i ferien, er mobilt bredbånd en enkel og fleksibel løsning. Både trådløst og mobilt bredbånd fungerer godt med 4G, men med 5G vil du få enda bedre hastigheter.

1,5 millioner har nå tilgang til 5G

I løpet av året vil halve Norges befolkning ha tilgang til 5G fra Telia, og vi er godt på vei. Allerede nå har 1,5 millioner nordmenn 5G der de bor. Innen 2023 vil Telia være først i Norge med et nasjonalt 5G-nett.

– Vi er godt i rute med våre utbyggingsplaner, og er stolte over å være i front på 5G i Norge. Stadig flere nordmenn har nå tilgang til vårt 5G-nett, og vi ser at 5G-telefonene er svært populære blant våre kunder, sier Vellan.

— Parallelt med 5G-utbyggingen moderniserer vi hele mobilnettet, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G-nettet vil bli enda bedre, samtidig som kapasiteten dobles. Så 5G-utbyggingen er noe som kommer alle våre kunder til gode.

 

 

Var denne siden nyttig?