Stavanger får 5G fra Telia
NYHET! Første halvår 2021 bygger Telia ut 5G-nettet i Stavanger, Sandnes og Sola.

Nå kommer 5G til Stavanger

Rogalendingene kan glede seg over superraskt mobilnett i 2021. Med 5G åpnes fantastiske nye muligheter — både for samfunnet vårt og hver og en av oss. 

5G står for «femte generasjons mobilnettverk», og byr på så store forbedringer i brukeropplevelse — og så mange helt nye muligheter — at det med rette kalles revolusjonerende. Telias 5G-nett rulles ut i stadig større deler av Norge, og i første halvdel av 2021 står Rogaland for tur!

— 5G er et av våre viktigste satsningsområder og teknologien vil spille en avgjørende rolle i den videre digitaliseringen av Norge. Vi holder svært høy fart på utbyggingen av vårt landsdekkende 5G-nett, og i første del av 2021 ruller vi ut 5G til kundene våre i blant annet Stavanger, Sandnes og Sola, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan.

Ubegrenset data og 5G

Vellan gleder seg over å se at stadig flere tar i bruk det nye nettet. Det krever et abonnement fra Telia og en telefon med 5G-støtte, og de aller fleste nye telefoner i dag har nettopp det.

– Vi ser at 5G-telefonene, som finnes i mange ulike prisklasser, blir stadig mer populære blant kundene våre. Vi forventer at både antallet telefoner og bruken av det nye nettet vil øke fremover, sier Vellan.

Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra iPhone, Samsung, Sony, OnePlus, Huawei, Motorola og Xiaomi. De fleste mobilabonnementene fra Telia har 5G inkludert.

Sett i kombinasjon med det nye mobilabonnementet Telia X, tror Håkon Lofthus, leder av Telia Privat, at det er mer aktuelt enn noen gang før å skaffe seg en 5G-telefon.

– Telia X har vi sett en stor interesse for! Kombinasjonen med ubegrenset data og 5G er den ultimate mobilopplevelsen på det nye nettet. Telia X gir ubegrenset fart helt opp til du har brukt 100GB, som de fleste er milevis unna å bruke opp til normal bruk. Dette gjør vi slik at våre kunder kan oppleve den fantastiske hastigheten der vi har åpnet for 5G, sier Lofthus.

stavanger-telia-5g-sola.jpg

MERKBAR FORSKJELL: Det nye nettet er mye mer enn en oppgradering av 4G. Det er et nytt og grensesprengende mobilnett som setter en helt ny standard.

Nasjonalt 5G-nett i 2023

Samtidig som Stavanger, Sola og Sandnes nå vil få tilgang til det splitter nye 5G-nettet, jobber Telia på spreng med å rulle ut 5G over hele landet. I løpet av 2023 blir Telia først i Norge med landsdekkende 5G til de tusen hjem.

5G-teknologien som nå gradvis blir virkelighet i Rogaland er revolusjonerende med superrask oppkobling, hastighet, dekning og kapasitet. Og det er ekstra viktig nå, for å sikre en best mulig mobilopplevelse i en tid hvor vi bruker stadig mer internett over mobilnettet til sosiale medier, strømming, spill og hjemmekontor.

I en fersk undersøkelse fra analysebyrået Tutela kåres de eksisterende norske mobilnettene til best i verden på å levere utmerket og konsistent kvalitet. Og med utbyggingen av 5G-nettet vil vi fortsette å gi gode brukeropplevelser for Telia-kundene i fremtiden.

Oppgraderer eksisterende 4G-nett

Samtidig med utrullingen av 5G, øker Telia nå kapasiteten i 4G-nettet. 4G er en velbrukt og sikker teknologi, som i dag gir meget gode brukeropplevelser, forklarer Lofthus.

– Når vi nå åpner 5G-nettet, så bytter vi i praksis ut basestasjonene som også håndterer 4G-nettet vårt. Det betyr at det også blir bedre nettverksopplevelser for kundene med høyere hastigheter og forbedret dekning, sier han.Var denne siden nyttig?