Disse jobbgodene vil nordmenn ha

Velferdstilbud og goder en viktig motivasjon for mange – og det er særlig én ting de ansatte forventer å bli påspandert.

 

 

I Telias arbeidslivsundersøkelse Workshop kommer det tydelig fram at vi trives på jobb og i sosiale lag med våre kolleger.

Det norske julebord-fenomenet får hvert år en del negativ omtale i mediene, men ifølge undersøkelsen bør din arbeidsplass tenke seg nøye om før de eventuelt kutter ut dette godet. 

telia_workshop_2019_jobbgoder_7.gif

Over halvparten av alle arbeidstakere setter altså pris på et festlig lag med kollegene før selve julehøytiden setter inn.

Dette ønsker vi oss

Vi elsker julebordet og vil gjerne også reise på tur med kollegene våre. Nokså nøyaktig halvparten av oss, 49 prosent, ønsker at bedriften legger til rette for årlig helgetur for de ansatte.

 • I undersøkelsen svarer 1 av 4 at de har sin beste venn på arbeidsplassen sin.

Telia Workshop 2019 julebord.jpg

For mange arbeidstakere er julebordet årets høydepunkt på jobben. 

Tidsklemme og reisetid er kjente utfordringer for mange. Da hadde det kanskje hjulpet på om bedriften legger til rette for trening på arbeidsplassen? 

Det viser seg i alle fall at 43 % av de spurte ønsker et treningsstudio på jobben. I tillegg til mer tilfredse medarbeidere, er det kanskje en god investering for å kutte ned på sykefravær og helseplager?

Telia workshop 2019 treningsstudio.jpg

Tilgang til treningsstudio er et gode som 4 av 10 arbeidstakere har på ønskelista si. 

Jobb og privatliv

Når det nærmer seg endt arbeidsuke, og du har en velfortjent helg i sikte – hva liker du best: Quiz eller fredagspils med dine kolleger, eller å synke ned i sofakroken hjemme? 

Faktaboks: Hva gjør du helst etter jobb på fredag?


 • 31%   Fredagspils med avslapning og prat
 • 32%   Fredagsquiz med vin eller øl
 • 37%   Dra hjem fredag ettermiddag

Myten om at nordmenn ikke er den meste sosiale og åpne gjengen, får forholdsvis godt hold også i denne undersøkelsen. Vår asosiale natur vises kanskje når det kommer til hvordan vi forholder oss til lunsjpausen:

 • 72 prosent svarer at de spiser lunsj på jobb fordi de er sultne, mens 43 prosent oppgir at de synes lunsj på jobb først og fremst er hyggelig og sosialt.

Workshop - Telias store arbeidslivsundersøkelse


 • Den store arbeidslivsundersøkelsen ble gjennomført av Norstat i et representativt utvalg av nordmenn i arbeid. 
 • 1 002 respondenter ble stilt en rekke spørsmål om forhold på arbeidsplassen, om arbeidsmiljøet, og om ønsker og drømmer for et enda bedre arbeidsliv.
 • Undersøkelsen kartlegger i tillegg de samme arbeidstakerne på en rekke personlighetstrekk, basert på den såkalte «Big Five»-testen.  
 • Spørsmålene om arbeidslivet og utvalget av arbeidslivsrelaterte personlighetstrekk fra Big Five er gjort av psykolog Rolf Marvin Bøe Lindgren og Nils Brenna. 
 • Analysen av svarene i undersøkelsen er gjort av Nils Brenna, blant kjent fra radioprogrammet «Sånn er du» med Harald Eia på NRK P2. 
 • For Telia har formålet med undersøkelsen vært å bli enda bedre kjent med det norske arbeidslivet og norske bedrifter, slik at vi kan skreddersy enda bedre løsninger til hver enkelt bedrift.

 

Var denne siden nyttig?