Infinity symbol
Samsung Galaxy Note8. Foto: @SamsungNewsroom/flickr

5 grunner til å la seg trollbinde av Note8

Den 23. august 2017 ble Samsungs nye stolthet vist frem for verden. Les hvorfor dette er et monster av en mobil.

Det er ikke bare stolt historikk som ligger bak utviklingen av denne mobilen. Den forrige Note-modellen måtte tilbakekalles, og det eneste Samsung da kunne gjøre var å komme sterkere tilbake. Og det har de sannelig gjort. Samsung Galaxy Note8 er et monster av en mobil – pakket inn i praktfullt design.

1. Gigantisk mobil i elegant design

For designet er nemlig superlekkert og enheten er STOR. Galaxy Note8 er har en av markedets største skjermer med hele 6.3 tommer. Til sammenligning har Galaxy S8 5.8 tommer og Galaxy S8+ på 6.2 tommer. Det betyr likevel ikke at den føles uhåndterbar når du har den i hånden. Den er smalere enn iPhone 7 Plus for eksempel.

Skjermen er kurvet rundt kantene slik som Galaxy S8, noe som gjør bildeopplevelsen sømløs. Den har også fingeravtrykkleser på baksiden av enheten, mens den fysiske hjem-knappen er omgjort til en 3D touch sensor-knapp. Det vil si at hjem-knappen ligger på undersiden av skjermen og reagerer på ulike former for trykk, noe som gir enda større skjermplass.

Samsungs nye mobil har en enorm oppløsning med «QHD+ Super AMOLED» skjerm. For deg som kjenner til slike begreper forstår du kanskje hvor høy oppløsning det betyr. For deg som synes dette er vanskelig å forstå - den har rett og slett fantastisk bildekvalitet.

To kvinner ser på skjermen til en Note8 hvor man ser et bilde av en benk foran bylandskap.

Foto: @SamsungNewsroom/flickr

2. Som skapt for produktivitet

Det som er helt spesielt med Galaxy Note8 er at den er særlig egnet for produktivitet. Med mobilen følger det med integrert penn kalt S-Pen, som gjør det enklere å utføre enda flere oppgaver. Til tross for at skjermen har stor berøringsflate kan en finger berøre for mye av bildet. Da kommer pennen med 0.7 mm spiss til nytte.

Det blir selvsagt enklere å dra objekter rundt på skjermen og tegne med en penn enn en finger. Mobilskjermen kan også ha oppe to ulike apper samtidig. Med pennen blir det enklere å multi-taske mellom dem.

I tillegg er mobilen som skapt for å skrive notater. Det ligger kanskje i navnet, Note8. Mobilen har blant annet en funksjon som gjør at du kan skrive notater på låst skjerm. For eksempel handleliste eller huskelapp. Du kan også enkelt lagre hele artikler som gir deg mulighet til å markere i teksten. Det finnes mange pennefunksjoner som du kommer til å sette pris på.

Kvinnehender holder en Note8 og bruker pennen for å markere tekst. I bakgrunnen skimtes frokost på et bord.

Foto: @SamsungNewsroom/flickr

3. Kamerakamp mot iPhone

Samsung Galaxy Note8 er ren en hyllest til fotokunsten. Mobilen er utstyrt med avansert kamerateknologi som gir skarpt fokus uansett om avstanden er lang eller lysforholdene dårlig. Denne teknologien har også Samsung Galaxy S8 fått. I tillegg har kameraet en stabilisator som gjør at du får skarpe bilder selv om hånden ikke er helt stødig.

Men det er på baksiden at Samsung virkelig tar opp kampen med iPhone 7 Plus. Galaxy Note8 har nemlig også to fotolinser som gir magisk dybdeskarphet på (nesten) lik linje som et speilreflekskamera. Live Focus er en funksjon som gjør at du kan justere dybdeskarpheten slik du ønsker før du tar bildet.En annen kul funksjon er det Samsung har kalt Dual Capture. Mens du fokuserer på et øyeblikk, tar likevel kameraet også bilde av omgivelsene på utsiden av rammen, i tilfelle du skulle være uheldig og gå glipp av et blinkskudd.

Samsung Galaxy Note8 holdes opp, på skjermen ser vi en jente som filmes.

Foto: @SamsungNewsroom/flickr

Det finnes enda flere kule kamerafunksjoner du må utforske og kommer til å elske.

4. Duppedingser som utvider brukeropplevelsen av Samsung Note8

Da Samsung lanserte Galaxy S8 kom de også med flere tek-nyheter. Blant annet DeX som er en dockingstasjon som omgjør mobilen til en datamaskin. Det eneste du trenger er et tastatur, en mus og en skjerm. I og med at Samsung Galaxy Note8 er en mobil spesielt tilpasset for «the working man/woman» vil DeX-stasjonen være et selvsagt tilbehør. Med DeX blir det enda enklere med multi-tasking og du får enda større skjerm å arbeide på.

Samsung har også enda flere dingser i sitt økosystem. Blant annet Gear 360-kamera og Gear VR-briller. Sjekk ut tilbehøret til Note8.

5. Enorm kapasitet i prosessoren

Over til de avanserte egenskapene.

  • Hastigheten i mobilen er svært effektiv med 10nm-prosessor og 6 GB RAM. Det gjør det for eksempel enkelt og raskt å veksle mellom apper og mobilen klarer å arbeide effektivt med flere ting på en gang.

  • Mobilen har teknologi som gir surfehastighet opptil 1 GB per sekund(!)*.

  • Grafikken er særdeles god, noe alle gamere vet å sette pris på.

  • Med Samsung Galaxy Note8 kan du legge til ekstern minnebrikke, den har en trådløs ladestasjon, er støv- og vanntett og har biometrisk identifikasjon slik som Samsung Galaxy S8 også har. Les enda mer om spesifikasjonene til Note8.

Note8 med vann på skjermen og delvis rundt seg.

Foto: @SamsungNewsroom/flickr

*Opplevd hastighet kan variere fra ulike geografiske områder

Prisen for mobilen uten abonnement ligger på omkring 10.000 kroner og vil være tilgjengelig for salg i Norge fra 15.september. Bestill Samsung Galaxy Note8 her.