Infinity symbol

Toppkarakterer til Samsung Galaxy S8

Vi har latt testpilotene prøvekjøre nye Samsung Galaxy S8 og S8+, Samsungs nye flaggskip.

Testpilotene Marin og Christian med Galaxy S8 og S8+

Martin Skedsmo (46) fra Tromsø fikk teste Galaxy S8, mens  Christian Lomsdalen (31) fra Bergen prøvde Galaxy S8+. Blant veldig mange søknader ble disse karene utvalgt som Telia-testpiloter på Samsung Galaxy S8-serien. Etter noen ukers bruk har de gitt sin klare dom over Samsungs nye smarttelefon.

Design

Martin: Min forrige telefon var en iPhone SE. Med Galaxy S8's avrundede skjermer skiller telefonen seg klart fra andre high-end telefoner som iPhone, LG, Nexus etc. Her er skjermen også trukket helt ut i kantene samt at man får mye mer skjerm både oppe og nede. Telefonen har ingen fysiske knapper på forsiden, noe som får den til å fremstå som veldig ekslusiv. På baksiden finner man kamera, pulsmåler, samt fingeravtrykkleser. Dette er en veldig pen telefon, og den føles mye mindre enn man skulle tro når man leser at den har en skjerm på 5,8 tommer.

Christian: Selv gikk jeg fra S6 egde+, som var tilsvarende telefon 2 generasjoner siden, og Galaxy S8+ har definitivt et bedre utseende. Den er renere og virker bedre designet. I tillegg føles den bedre å holde i.

Mobilelefon (Galaxy S8) på bord.

Skjerm

Martin: Her finner vi en helt annerledes skjerm enn man er vanlig til, da den er langt mer avlang enn andre telefoner jeg har hatt. S8 gir plass til en utrolig skarp 5,8 tommer skjerm som gir god plass til både film, internett og oppgaver som epost, tekstbehandling etc.

Christian: Skjermen er nydelig, god å se på og den har fått fjernet det meste av rammen rundt. Veldig behagelig. Men den kunne gjerne vært mer lyssterk på de minst batterikrevende innstillingene. Skjermen til S8+ gir et veldig godt bilde, men i mye sollys kan det bli litt vanskelig å se på skjermen om man prøver å spare batteriet.

Galaxy S8+ skjerm og bakside

Menyer

Martin: Sammenlignet med «ren» Android som man finner på b.l.a. Nexus telefoner synes jeg tidligere Samsung modeller har hatt mye «bloatware» og unødvendig apper. Dette har Samsung gjort noe med, og det nye «Samsung experience» fremstår langt mer ryddig og fornuftig, egentlig ikke så langt fra «ren» Android. Det er selvfølgelig lagt til en del egne Samsung snarveier og menyer, men de fungerer utmerket.

Christian: Samsung har fjernet knappen på den faste menylinjen for å finne alle appene på telefonen. Dette er uvant for en som snart i to år har trykket på denne knappen for å finne en del apper, men jeg gleder meg til denne vanen er borte, for det er utelukkende en fordel at de har endret måten man henter opp "alle de andre appene" på. Det frigir plass og gir et renere bilde nederst på telefonen.

Galaxy S8 hvor skjermen viser apper

Kamera

Martin: Kameraet skuffer ikke. Det er veldig lyssterkt og responderer raskt. Bilder tatt med dette kameraet er skarpe og fargerike, og man får gode bilder også i mørkere omgivelser.

Christian: Foreløpig er det mye som tyder på at kameraet er nydelig. Jeg har tatt en del bilder av konfirmasjoner, 1. mai-tog og selfier med intervjuobjekter til podkasten min. Bildene er veldig flotte. Det er også blitt noe mer intuitivt å finne gode punkter å fokusere på i bildene før man tar de. Det som kunne vært forbedret hadde vært om det var to eller flere linser slik noen telefoner har fått, men jeg tror ikke jeg hadde trengt det.

Detaljbilde tatt med Samsung Galaxy S8. Rødt par sko i skinn på steiner i sola. Gress i bakgrunnen.

Funksjoner

Christian: Fingeravtrykksleseren er flyttet fra hjem-knappen (S6e+) til baksiden av telefonen (S8+) og dette er en fordel. Det blir en mer naturlig måte å bruke fingeravtrykksleseren på. Ellers tilbyr telefonen også ansiktsgjenkjenning og irisskanning som innloggingsmåter.

Martin: Samsung har sin egen trenings-app, Samsung Health. Med pulsmåler på baksiden kan man registrere både puls og stressnivå. Nytt for meg er også irisscanner på telefonen, slik at man kan låse opp med øynene. Selv med bruk av briller fungerte dette bra.

Bilde av S8 med ulike funksjoner man kan velge å skru av eller på via hurtigmenyen.

Batteri

Christian: Batteriet er blitt mye bedre enn hva jeg var vant til. Telefonen er langt i fra batterifattig på slutten av en lang dag med bildetaking, bluetooth-hodetelefon-bruk, og Wifi-bruk. Dette ser foreløpig ut til å være telefonen som kan pensjonere batteripakkene mine. Det er glimrende.

Collage med fire bilder av Galaxy S8+. Liggende på bord med ladekabel i, et annet av esken, åpnet eske, og startskjermen "Velkommen!".

Konklusjon

Martin: Som nevnt tidligere synes jeg at Samsung har hatt for mye ekstra i sine Android-menyer, sett i forhold til hva man får på Google sine egne Nexus-telefoner. På Samsung Galaxy S8 har Samsung gjort noe med dette, og tidligere Touch Wiz fremstår nå som lett og moderne under Samsung Experience-navnet. Selve designet, og skjermen, må trekkes frem som veldig positivt. Denne telefonen har større skjerm enn min gamle Nexus 6p som har 5,7. Samtidig er telefonen mye mindre, og enklere å bruke med en hånd. Her har Samsung satt standarden for hvordan mobilskjermer bør se ut.

Christian: For meg har Galaxy S8+ vært en virkelig og reell oppgradering. Telefonen er raskere, ser ut til å ta bedre bilder, og den varer så lenge som jeg trenger den. Når den i tillegg har bedre ladekabel, småendringer i systemet og så videre, så tenker jeg at dette er en oppgradering som vil være verdt å gjøre.

Galaxy S8 og S8+ i hver sin eske

Terningkast

terningkast 6

Martin: Basert på skjermstørrelse kontra størrelse på telefon, de nye Samsung menyene, batteritid, kamera og helheten man opplever med Samsung Galaxy S8 vil jeg gi terningkast 6.

terningkast 6

Christian: Terningkast 6 fra meg også på Galaxy S8+!

Du kan kjøpe Samsung Galaxy S8 og S8+ i nettbutikken, eller i våre Telia-butikker.

PS: Som takk for innsatsen som testpiloter, har deltakerne fått beholde produktet til odel og eie.