E-sport og Telialigaen

Telia satser stort på gaming og e-sport. Vi har tilbud både til deg som vil spille organisert e-sport i Telialigaen og til "casual gamers" som vil delta i turneringer som Telia Fredagskos eller Hjemmebane.

Fra salen og scenen under Telialigaen 2019

Dette er Telialigaen

Telialigaen er den største nasjonale e-sportligaen i Europa. Per i dag har ligaen fire forskjellige grener i spillene Counter-Strike GO, Rocket League, League of Legends og Hearthstone.

Det er over 4 000 utøvere som deltar i Telialigaen, fordelt på seks divisjoner. Hvert år spilles det mer enn 10 000 kamper, noe som gjør ligaen til en suveren ener på breddesatsing i Europa.

Telialigaen har to sesonger per år. Én om våren, én om høsten. Du kan følge med på tabellen på telialigaen.no.

Fra sluttspillet i Telialigaen, vi ser en rekke med gamere i dyp konsentrasjon på scenen.

E-sport på vei inn i skolen

Flere og flere skoler får øynene opp for e-sport. På Gausdal videregående skole er dette mer enn underholdning på en skjerm. Det er blodseriøs toppidrett.

Skolen har i overkant av 300 elever, der mer enn halvparten av dem tar idrettsfag. Av disse er det 18 som tar e-sport, et valgfag med fem skoletimer i uken. 

Følg Telialigaen-magasinet

Her tar vi for oss alt som skjer i Telialigaen. Episode 1 for våren 2021 kan du se her. Det kommer nye episoder hver uke.

Var denne siden nyttig?